Jasmina ”Nina” Djapanovic

SVT Sportnytt intervjuade i kväll Jasmina ”Nina” Djapanovic som är en serbisk handbollsspelare. Hon kom av en tillfällighet hit år 2006 för att spela i handbollslaget H65 i Höör under en säsong.

Jasmina_Djapanovic_Jasmina trivdes bra, nu har hon varit här i sju år. Hon har fått erbjudande att spela för andra klubbar men säger att pengar är viktigt men inte allt så hon vill vara där hon trivs.

Sju år. Under tiden har hon lärt sig flytande, nästan perfekt svenska med skånsk dialekt, sköter sig och försörjer sig själv men går och väntar på permanent uppehållstillstånd och vill sedan ha svenskt medborgarskap.

Jasmina ”Nina” Djapanovic ansökte om PUT i mars 2013 men väntar fortfarande oroligt, hon är till och med så ärlig så hon vill veta om det blir avslag så hon kan söka sig någon annanstans.

-Pettersson undrar vad det är frågan om? Det gödslas med permanenta uppehållstillstånd och medborgarskap på outbildade människor som vi inte vet vilka de är men duktiga ambitiösa människor får vänta om de överhuvudtaget får något PUT…jämför gärna med Abeba Aregawi den etiopiska världslöparen som kom hit 2009, fick svenskt medborgarskap 2012 utan att kunna mer än ett par ord på svenska och uppenbarligen inte trivs i Sverige eftersom hon flyttade tillbaks till Etiopien för att det var bättre att träna där.

SVT Play spela fram till 22:10 

17 thoughts on “Jasmina ”Nina” Djapanovic

  1. När vi nu är inne på Serbien kom jag att tänka på en nyhet,som jag inte har hört talas om sedan min barndom.
    I Sachsen har en större hönsstöld skett under veckan.Misstänkta för brottet är en zigenarfamilj i naboorten ! Tänka sig att sådana brott pånyttfötts på 2000-talet ! 😉

  2. Det drar ut på tiden därför att:

    1. Hon har ”fel” hårfärg.

    2. Hon verkar vara smart och är därför ingen ”boskap”

    3. Hon är med största sannolikhet inte muslim.

    4. Hon är adaptiv och har t.o.m. redan utvecklat en skånsk dialekt vilket ses som inskränkt och nationalistiskt i Sverige.

    Några frågor på det?

  3. Det är ju det som är meningen, för makten, att söndra vår land, och vårt lands kultur. Därför är man tveksam till skötsamma, som har nåt att ge, och som lätt integrerar sig, för att man helst vill ha hit huligandrägg som förstör allt i sin väg.

  4. Nej skötsamma och arbetsamma invandrare är mer misstänkta
    än sådana som via lögnen och utan alla handlingar väller in,
    dom får till och med gratis sjukvård och mediciner!

    • Det är lagen som gäller, även om man ibland kan tycka att nån trevlig människa skulle få PUT.

      • Du har fel igen, migrationsverket tillämpar inte lagen då denna förutsätter att identiteten på den sökande är känd. Ändå utfärdas PUT till identitetslösa i 90% av de beviljade fallen.

Kommentera