En notis om dricksvatten

JOURNALISTIK. Idag fångades min blick av en liten notis i lokaltidningen Södermanlands Nyheter om otjänligt dricksvatten på Marsvikens Konferensanläggning som ligger mellan Nyköping och Oxelösund.

Det visar sig att dricksvattnet innehåller e-kolibakterier och vattnet förklarades otjänligt. Det behöver inte vara något farligt men det kan bli. Vattnet hämtas ur egen brunn och de ansvariga arbetar för att lösa problemet.

Nåväl det är en baggis och fixar sig säkert innan någon blir sjuk. Det intressanta är att notisen är så liten med tanke på att Marsvikens Konferensanläggning är en asylförläggning för nya svenskar.

Varför inte en JÄTTERUBRIK – FLYKTINGAR SERVERAS OTJÄNLIGT DRICKSVATTEN!

Med tanke på den kampanj som SN och chefredaktör Carstorp bedrev mot asylförläggningen Jollen för ungefär ett år sedan så kan vi vara övertygande om att det varit minst en helsida om vilka fasansfulla förhållanden som flyktingarna levde under om Jollen hade haft otjänligt vatten i kranarna. Tänk bara på vilket gnäll det var om att de asylsökande fick gå 1 (en) km för att sätta sig vid dukat bord och äta. Nu är det helt tyst om att Marsvikens konferensanläggning ligger mitt ute i spenaten och det är drygt tre km till närmaste busshållplats och en mil till närmaste affär.

För er som inte minns så läs HÄR. SN bedrev en fruktansvärd, lögnaktig och starkt vinklad kampanj mot ägaren och företaget som drev Jollen trots att avtalet med Migrationsverket följdes med råge…

2014-01-17_1649

13 thoughts on “En notis om dricksvatten

  1. Internet är bara en del av orsaken till att snart ingen köper
    dagstidningar Magistern, den största orsaken är att ingen vill
    köpa skittidningar som går makthavarnas ärenden mot sina
    läsares intressen, att pissa på dem som är deras uppdragsgivare
    går inte hem i längden.

  2. Apropos vatten. I Östersund tvingades innevånarna att koka vattnet i två mångader p g a cryptosporidiumutbrottet då ca 20.000 blev magsjuka. Flera innevånare har försökt få ut ersättning av kommunen utan framgång då kommunen hade reglementsenliga filter i sin anläggning. Cryptosporidium var tämligen okänt då.

    Nu pågår en rättegång mot Östersunds kommun från staten!? De stämmer kommunen på många miljoner. Är inte detta vansinne? Hur har staten drabbats av detta?

  3. Men hallå alla, skit i den där magistern. Inte vatten värd, inte ens värd en tumme varken upp eller ner.

      • Magistern? Kan du utveckla de resonemanget? Vore kul att höra vad du har att säga om det.
        LÅT STÅ.

        Science rules.
        MVH MR J.

  4. Nu är det ju så att anläggningen är omdöpt till sitt tidigare namn Emtnäs.

    Namnet Marsviken är överklistrat på alla skyltar.

    Förmodar att SN har koll på det. Eller ?

    • Skärpning ” Magistern ” . Du har slarvat med läxorna.

      Det är inte bara Pettersson som är missnöjd med östra Sörmlands lokaltidning och tillika chefredaktör Göran Carstorps insats.

      Vi är rätt många faktiskt.

      Bland de läsare som har lämnat SN och de som finns kvar , är nog den åsikten nog representerad hos de flesta politiska partiers tidningsläsande människor.

      SN och Göran har inte gjort ett bra jobb , helt enkelt.

      Det finns en del att önska……….

    • Vad tror du Magistern är anledning till att upplagorna på
      Svenska tidningar sjunker som en Sten???

      • För en gångs skull har du rätt, på internet som här får man sanningen!

      • Dom levererar fiction instead of facts…….hade det varit tvärtom hade alla ivrigt hämtat sin morgontidning likaså plockat med en kvällstidning på väg hemåt………nu finns papper med fiction och reklam i Metro…….GRATIS varför betala då

Kommentera