Zigenare krossade skallen på 84-åring

LANDVETTER. Två män som överföll och rånade en 84-årig man i Landvetter i somras döms till elva respektive fem års fängelse. Det var den 1 augusti som mannen överfölls med en kofot och fick skallen krossad. Han hittades blodig i sin villa i Landvetter och fördes till sjukhus med mycket allvarliga skador.

När åtalet väcktes skrev GP att de båda männen gick in i villan omaskerade och beväpnade med en kofot. Under ett utdraget händelseförlopp slog de den gamle mannen upprepade gånger i huvudet och på kroppen med kofoten.

Offret fick splitterbenbrott på skallbenet, inre hjärnblödning, benbrott på det vänstra skenbenet, brott på näsbenet, ett flertal djupa sår ner till skallbenet och sårskador på övriga delar av kroppen. Han förlorade också mycket blod.

Innan männen gav sig iväg låste de in offret i en klädkammare. Då hade de sökt igenom bostaden efter värdesaker och fått med sig bland annat kontanter, klockor, en halskedja och en ring.

Mannen var i mycket dåligt skick, men överlevde och kunde senare berätta om det brutala brott han utsatts för.

Åklagaren anser att männen var medvetna om att offret skulle kunna komma att avlida.

”Rånet är att bedöma som grovt med hänsyn till att det handlat om oprovocerat och livsfarligt våld”, skriver åklagaren i stämningsansökan. och framhåller att offret ”tillfogats en livshotande kroppsskada samtidigt som våldet riktats mot en äldre person i dennes bostad då gärningsmännen varit i numerärt överläge”.

Nu döms två män, 28 och 24 år gamla, till långa fängelsestraff. Det skriver Helsingsborgs Dagblad på nätet på fredagskvällen.

En av männen är folkbokförd i Landskrona, den andre är utvandrad enligt folkbokföringen, men har tidigare varit bosatt i Landskrona och Helsingborg. Båda är kända av polisen sedan tidigare. Nu döms 28-åringen till elva års fängelse för bland annat mordförsök och grovt rån. 24-åringen döms till fängelse i fem år för grovt rån. Han döms även för häleri, försök till rån, olaga hot, våld mot tjänsteman och sexuellt ofredande.

Den 84-årige mannen har berättat att han inte kände männen när de kom till hans hus. En bekant till honom hade sagt att de hade guld att visa upp, vilket han var intresserad av. Men det slutade med ett mordförsök och ett rån där bytet blev kontanter, klockor och smycken.

28-åringen binds till brottet genom ett par skor med blodstänk, som matchar 84-åringens dna. Han döms även för misshandel, olaga hot, stöld, häleri och bedrägeri.

– Bra artikel tycker Pettersson men media glömmer nämna att männen är zigenare, sedan är det bara att hålla med polisen som sade att vi har massor med zigenare i våra register men de är inte i registren för att de är zigenare…

  • Rambo Hansen, 28,
  • Atila Lakatos, 24,

Rambo Hansen tillhör släkten Karoli. Som fått äran att vara med på bloggen tidigare Zigenarkung knivhuggen i Oslo och är välkänd i Oslo 

Här en bild på Rambo under tidigare äventyr…2014-01-08_0940

6 thoughts on “Zigenare krossade skallen på 84-åring

  1. Om dessa inte varit i Sverige hade den gamla mannen inte blivit misshandlad MEN DET GAR INTE EFTERSOM STEFAN LOVEN OCH SOCIALDEMOKRATERNA ANSER ATT MAN INTE KAN FORBJUDA FATTIGDOM ELLER TIGGERI!!
    FRI RORLIGHET VURMADE RUINFELDT FOR OCH STEFAN VILL HA DET OCKSA, SVERIGE LIGGER OPPET OCH DESS FOLK SLAKTAS OCH VALDTAS!!!

  2. Tack Reinfeldt för att du gör vår gråa vardag så spännande.
    Och Mikael Hjerm applåderar, nästan en gammal svensk utrotad.

Kommentera