Skatten höjs i drygt en tredjedel av alla kommuner 2014

Olistat.se · I 106 av 290 kommuner höjs skatten nästa år. Sex kommuner sänker skatten. Enligt SCB sker det största ökningen i kommuner som Bollnäs, Mjölby och Nässjö. Sänker skatten gör man i Färgelanda och Nässjö. 1 procent höjer man skatten i Bollnäs. 31 procent av befolkningen får ökad skatt och endast 3 procent får sänkt skatt. Kommunalskatten är oförändrad för 66 procent av befolkningen. Högsta kommunalskatterna finns i Norrland och lägsta i skånska Vellinge och Kävlinge. I åtta landsting höjs skatten. Två sänker. Läs vidare hur skatten ser ut i din kommun.
Läs mer på Olistat.se

Vad kommunerna efter Pajala får betala i kommunalskatt uppger inte Olistat.se, men det kommer kanske när även dem ser att det fattas en bit av listan från Pajala till Örebro. Tyvärr kan jag inget göra kära Örebroare som kungen lär ha sagt i Arboga på sin Eriksgata. Stora kommuner som Västerås, Uppsala och Örebro är därför inte med. Dit hör också Örnsköldsvik, Umeå och Östersund även det ganska stora kommuner. Till och med huvudstaden Stockholm lär väl då saknas. En kommun både höjer och sänker, det är Nässjö.

Tyvärr var det för svårt att få hela listan på Pettersson, då de två första kolumnerna blev en och den visade då alla siffrorna i ett svep. Det var därför jag var inne på inlägget och ändrade efter att vi hade kommit igång.

Det här sättet att visa är nog det enda som fungerar. Många av de kommuner som väljer att inte höja skatten vid årsskiftet, kan bli tvingade att göra det vid något annat tillfälle under året.

6 thoughts on “Skatten höjs i drygt en tredjedel av alla kommuner 2014

  1. Du nämner Nässjö som exempel i texten ovan, och det är verkligen ett vänsterpartistiskt, knarkliberalt, masskulturförgiftat slukhål av gigantisk dignitet:

    ”Dystra siffror för IFO-nämnden
    Trots försök att få budgeten i balans har det ekonomiska läget för individ- och familjeomsorgen i Nässjö försämrats ytterligare. I maj spåddes ett underskott på elva miljoner kronor – den siffran är nu 14,8 miljoner kronor.
    Orsaken är främst att det sedan i juni finns en ny kostnadspost hos nämnden: den för flyktingverksamheten.
    De statligt avsatta pengarna för ekonomiskt bistånd till flyktingarna i Nässjö kommun är slut och Nässjö kommun väntas få skjuta till 3,8 miljoner kronor av egna medel under andra halvåret.

    KOMMENTERINGEN ÄR STÄNGD”
    (så ovanligt i dessa sammanhang, min kommentar).
    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=5646084

    Ni som nu blir nyfikna på vilka demoner som medvetet mal ned vår kultur och sociala trygghet till grus, får en del av svaret här:
    http://www.exponerat.info/ifo-namnden-upprattade-knarkarkvart-ung-nassjobo-avled/

    Självklart är det en till synes neddrogad vänsterpartist som sedan 2006 sitter högst uppe på stegen och kackar på skatteslavarna under!

Kommentera