Fem gripna för assistansbedrägerier

GÖTEBORG. Göteborgspolisen grep i måndags fem personer misstänkta för miljonbedrägerier. De misstänkta bedrägerierna är riktade mot Försäkringskassan gällande assistentersättningar.

– Det handlar om omfattande misstänkta bidragsbrott, säger kammaråklagare Niklas Högdén.

Måndagsmorgonens polisaktion var planerad sedan länge och gick lugnt till väga. Samtligagripna är bosatta i Göteborg och släkt med varandra. De misstänkta brotten, fusk med personlig assistentersättning från Försäkringskassan, skall ha pågått under flera år och det handlar om många miljoner som Försäkringskassan anser sig blåst på.

I botten ligger en polisanmälan från Försäkringskassan.

-Pettersson vill bara nämna att Expressen/GT inte tänker nämna vilka det är som stjäl miljoner från vår gemensamma kassa – de väljer att kalla dem som berättar sanningen för rasister i stället.

Nåväl, det kan det vara värt. Den fina familjen är…

  • Mirsad Osmanovic, född 1963 är misstänkt för grovt bidragsbrott 2009-2013
  • Fatima Osmanovic, född 1964 är misstänkt för grovt bidragsbrott 2009-2013
  • Senad Osmanovic, född 1981 är misstänkt för grovt bidragsbrott 2009-2013
  • Kasim Osmanovic, född 1983 är misstänkt för grovt bidragsbrott 2009-2013
  • Emram Osmanovic, född 1994  är misstänkt för grovt bidragsbrott

 

12 thoughts on “Fem gripna för assistansbedrägerier

  1. Vill fråga om läkaren är dömd, hur många år fick läkaren?
    Är legitimationen indragen?
    Namn på läkaren tack!

  2. Problemet i detta är läkarna som skriver intygen.
    Varför sätts inte de i fängelse?

    +
    Enda orsaken att denna typ av fusk fungerar är pga att man kan hyra in vem man vill som assistent. Om kommunen skötte detta så skulle inte ens möjligheten till detta fusk finnas.

    Sen har vi kommunernas slöseri.
    Jag har gratis taxi + ledsagning till jobbet varje dag. Kostar kommunen 240000. Har begärt att i stället få milersätting 18.50/mil (kostnad 20000)

    Men nej. Det går inte. Jag har haft 2 rättegånger. 2 motioner till kommunalfullmäktige. 100 tals brev till politiker/journalister/tjänstemän.

    Detta slöseri är inget enstaka fall. Jag själv ser så mycket som är inblandad i detta och hur kommuner leker bort pengar.

  3. HAHA jag hörde detta men trodde fan inte det var sant tills jag inte snokade vidare på flashback och andra källor och gissa vad? Deras egna kusiner angav dem hahahahahahahaha..

    Dessa två https://www.facebook.com/Lisa.o.Ermin
    Hans fru är tydligen svensk och han är zigenare.

    Kul att någon respekterar rättssystemet vi har annars hade ju Sverige gått upp i rök av alla dessa inavlade jävla pucko !

    • Då har nog inte kusinerna fått vara med och dela bytet !Tydligen finns avundsjukan även bland de mångkulturella…. 🙂

    • Du som kommenterat med namn ” Hammarkullen” bara så du vet har jag nu gjort en polis anmälan både på denna sidan och på din kommentar ! Att hänga ut personer är i detta land ett brott som du med så mycket kunnighet borde veta! Bättre att du som har hand om denna sidan plockar bort denna kommentar på en gång ! Och jag KOMMER få reda på vem som skrivit kommentaren ! så tills dess … vi hörs

Kommentera