Angola förbjuder islam

ANGOLA. Nazism är redan förbjuden på flera håll i världen och nu har Angola som första land i världen förbjudit den nazismens närstående ideologin islam.  Enligt flera tidningar i Angola har landet nu blivit det första i världen att förbjuda islam och man har börjat riva landets moskéer. Landet har religionsfrihet men islam kan knappast räknas som en religion utan allt visar på att där det finns islam och troende muslimer så förekommer det våld, hat och terrorism.

2013-11-25_0837

Guardian

 

37 thoughts on “Angola förbjuder islam

  1. Borde inte alla ha möjliheten att praktisera sin religion. Om man förbjuder islam borde man förbjuda varenda religion som finns. Jag är en muslim och håller inte med om att islam är en våldssekt eller liknande propaganda som man ser i sociala medier och ritar upp en bild av muslimer och islam utan att ha träffat de. Det är en typ av rasism som finns i det svenska samhället. vi muslimer är förtryckta.

    • Vet inte i från vilken land du kommer men som man ser islam är en destruktiv alternativ att kalla religion . Dem flesta blir hjärntvättat , dem ser andra folk som på djur döda folk med eller som dem seger straffa genom att tortera dem värre än barbarer i gamla tiden , kasta sten på någon tills den dör och mycket mera. Dem respektera inte andra samma som dem vill bygga moske i alla länder dem finns men om vi kristna vill bygga kyrkor i ett islamistisk land skulle få ett skott i panna. tyvärr finns säkert många bland muslimer som är bra folk men många av dem blir manipulerat och hjärntvättat i längden. Jag känner en del muslimer som kompisar .

    • Islam är en icketolerant sekterisk typ av totalitär religion/ideologi. Den har ingen plats i ett modernt samhälle. Vill du utöva den är du fri att göra det i ditt hem. Förvänta dig inga räkmackor.

  2. En del av det portugisiska folkets ” sunda förnuft ” tycks fortfarande ha en påverkan på besluten i Angola. Efter Portugals ” nejlikerevolution ” 1974 och Angolas självständighet året efter , så har Angola haft många motgångar att handskas med. ” Det vanliga scenariot ” med ekonomiska problem , då på grund av ett långt inbördeskrig.

    Fast nu har freden och stabiliteten i landet fått en chans under en längre tid vilket innebär att ekonomin växer snabbt. Med stor hjälp av andra länder och lån.

    Så förhoppningen är väl att hela Angolas befolkning ska kunna få det bättre på sikt och inte bara de redan välbeställda samhällsgrupperna som huvudsakligen bor i huvudstaden Luanda.

    Fast detta fördelningsmönster av BNP känns så väl igen. Eller hur ?

    Majoriteten av Angolas befolkning (53%) är officiellt kristen. 38% är katoliker och 15% protestanter.

    Knappt 47% av befolkningen praktiserar inhemska religioner, med inslag av animism och/eller förfädersdyrkan.

    Det finns också en muslimsk minoritet med färre än 100 000 anhängare, huvudsakligen bestående av invandrare från Västafrika och Libanon.
    Över 70 000 Jehovas vittnen finns även bland de religiösa grupperna.

    Boa sorte Angola.

  3. Märkligt inte ett ord om denna positiva världsnyhet i Svenska massmedia vi har nog redan fått sensur i Sverige !!!

      • Kalasbetalaren:
        Nej,nej, det är bloggens nye expert herr Löfman.Han trycker ner på allt som han inte själv skrivit ner…
        Sak samma med tummen upp,endast en person trycker så på hans kommentarer.Undrar om det inte är enbart han själv,som gillar sina egna åsikter ?

  4. […] Angola blir första landet i världen som förbjuder islam. Fullt naturligt att förbjuda en ideologi som diskriminerar halva befolkningen (kvinnorna) och predikar utrotning av otrogna (icke muslimer) och som sprider hat och våld och är oförenligt med demokrati. Ska vi gissa att Sverige blir det sista landet att förbjuda islam? Läs mera här. […]

  5. Intressant experiment. Kommer huvuden (bokstavligt) att börja rulla där nu? Personligen tror jag inte på att förbjuda sagor, folk kommer att tro på dem ändå och förmodligen känna sig ”kränkta” om de hindras, särskilt när det gäller religionen islam. Förbud kommer bara att förstärka de våldsamma strukturerna som finns inbyggd i religionens kärna.

    Vet nu inte om Angola har haft problem med dessa få muslimer. Problemen brukar oftast komma vid en högre ratio när ”umman” känner sig stark nog för att börja bygga upp sin krav o kränkthetsmaskin. Eller om de agerar peventivt.

    • Ska väl tillägga att min åsikt är att när främmande religioner och kulturers anhängare blir ”för många” i en för dem främmande kontext så blir det problem. Det är inte så svårt att räkna ut om man vet hur människan fungerar och inte ser människor som exakta kopior av varandra. Synd bara att den insikten är så svår att ta till sig istället för fantasier och drömmar om hur människan ”borde” vara. Vi skulle slippa mången problem då.

      • Varg i Veum
        Där har du en poäng, ta Nordirland där protestanter och katolikerna bråkat länge. Kanske inte ett så bra ex. då ju båda grupperna levt där länge, men nåt säger det iallafall.

  6. Small Nation of Angola skrifer Guardian va ha dom fått för sig att Angola är small? Minst lika stor som Europa på ett ögonkast.

  7. Jag förmodar att de sett tillräckligt av Islam på nära håll för att veta vad det går ut på till skillnad från PK-media i Väst som köpt Musliska brödraskapets propaganda om ”fredens religion”.

  8. ”Löfmann,Blödmann,m.fl”.:
    Du är ju ett levande bevis för vad sådan islamistisk vidskepelse,kan orsaka vem som helst som kommer i dess närhet !

    • Tyvärr ha Löfman rätt på denna punkten, Religion ha alltid används som ett redskap för de styrande bara titta på Europas historia, eller nutida Ryssland. All religion bör förbjudas i det offentliga rummet.

      • Jag håller med Lasse att religion har använts och används fortfarande – av vissa – som ursäkt för egna syften. Det räcker med om den allmänna synen på religion ändrades från att vara någonting som är mer heligt än att samla på frimärken eller spela tv-spel. Mycket skulle vara vunnet för mänskligheten om religionen förminskades till att vara den hobby det är.

      • Fortsätt sug av amerikanerna saudierna och israelerna bara. Se Sverige gå under medan du har huvudet i röven.

      • ’All religion bör förbjudas i det offentliga rummet’ skriver Kurt. Håller fullständigt med. Religion är vars och ens privatsak, ingenting som vare sig staten, kommunen, släkten eller ens familjen har med att göra. Vår uppgift här på Jorden är att göra en så bra värld som möjligt för så många som möjligt. Vad som händer efter det vet ingen, och detta vet alla. Det är därför det heter ’tro’.

  9. Jag har satt upp Japan och Angola som tänkbara länder att fly till, när inbördeskriget kommer till gamla Svedala.

      • Varför ska jag offra energi på att försvara ett land bestående av människor som inte bryr sig om Sverige?

        Sverige har passerat bäst-före-datum och när kollapsen kommer är resväskorna packade och klara.

        Det är naturligtvis tragiskt, men jag har redan gett upp Malmö, min födelsestad, så steget att ge upp Sverige är inte avlägset.

        Det kommer att finnas länder som precis som Sverige öppnar sina gränser på vid gavel, öppnar sina gränser för svenskarna, när det är dags.

        Eller hur?

  10. Tänk Angola av alla länder tagit sitt förnuftiga beslut. Till att bli ett fredens land. Efter inbördeskriget.Skulle önska att 7klövern kunde vara förståndiga nog att följa efter. Men det är väl bara ett önsketänkande…

  11. Tänk om vi alla kunde släppa tron på tomtar, troll och alla andra sagofigurer som Mohammed, Jesus och olika gudar.

Kommentera