Rödskinnen uppmanas ändra namn

2013-11-24_1822USA. Washington Redskins etablerades 1932, för 81 år sedan. De sysslar professionellt med amerikansk fotboll och har vunnit Super Bowl tre gånger och mängder med andra titlar.

Nu kräver Rådet för amerikansk-islamska relationer (CAIR) att ”rödskinnen” ändrar sitt nedsättande namn och byter sin maskot.   

De muslimska advokaterna uppmanar ägarna till Washington Redskins att byta namn för den stereotypa skildringen av indianer är rasistiskt och nedsättande och det gör att nationens ideal för integration och respekt för alla medborgare, oavsett ras, etniska eller religiösa bakgrund skadas. 

Rödskinnens ägare Dan Spyder säger dock blankt nej till kravet och Pettersson hoppas han står fast vid det. Det låter nästan löjligt när muslimer talar om respekt för alla medborgare…har de inte läst koranen.

The Daily Caller 

8 thoughts on “Rödskinnen uppmanas ändra namn

  1. ”Det låter nästan löjligt när muslimer talar om respekt för alla medborgare…har de inte läst koranen?”

    Antagligen lika lite som du och jag läser användningsvillkor för diverse program och tjänster för annars skulle vi inte använda dessa och muslimerna skulle inte vara muslimer.

  2. Chicago Black Hawks får väl också byta namn, de har ju dessutom en indian i sitt klubbmärke. Chi Ca Go är ett gammalt indiannamn faktiskt.

    • Det är ju den naturliga frågan som dyker upp. Men jag misstänker att de känner sig ensamma på offertoppen och vill dra in andra. Jag har rest runt bland några indianstammar i USA.I alla fall enligt deras officiella förespråkare så är de mer ”kränkta” (för att tala muslimspråk) över att de framställs som offer, t.ex. genom en teckning som spridits bland ”indianvänner” som kallas ”Trail of tears” där en besegrad indian sitter på en häst och böjer huvudet. Till skillnad från en del muslimer så har ursprungsbefolkningen, de delar jag mötte i alla fall, en strukturell stolthet inbyggd i sin kultur där de vägrar att se sig som offer.

  3. Förstår inte varför muslimerna lägger sig i denna angelägenhet mellan det vita amerika och indianerna.

    De inbjuder till att vi ska lägga oss i muslimernas övergrepp mot alla möjliga folkslag och religioner. T ex turkarnas utrotning av 1.5 miljoner armenier för hundra år sedan.

    Indianerna är fullt kapabla att föra sin egen talan eftersom de fortfarande lever. Jag tar det en gång till: Indianerna har inte utrotats.

    Negerslavarna som araberna höll sig med, har dock svårt för att föra sin talan, eftersom de kastrerades av araberna. Sådana övergrepp begick inte amerikanerna.

    Så CAIR kastar verkligen sten i glashus.

  4. Att hylla urbefolkningens tapperhet och kampvilja genom att namnge sitt fotbollslag efter dem måste i alla fall ses som väldigt omuslimskt.

Kommentera