Biskop Eva Brunne invigde regnbågsboende på Gärdet

STOCKHOLM. Den 22 november klockan 15.00 invigdes Sveriges första seniorboende för hbtq-personer på Gärdet i Stockholm av biskopen Eva Brunne.

Detta boende är en enorm lättnad för många äldre hbt-personer som känner att de måste ”gå in i garderoben” igen när de flyttar till äldreboenden.

– Därför känns det historiskt viktigt att vi nu får ett seniorboende där hbtq-personer får vara trygga och dela minnen och erfarenheter, säger biskop Eva. Man kommer att kunna dela glädje och sorg men också många skratt åt sådant som ingen annan kommer att förstå.

Boendet är för 55-plussare och består av både ettor, tvåor och treor, mellan 44 och 70 kvadratmeter stora och även en gemensam lokal finns. I dagsläget är det ett 40-tal hyresgäster som flyttar in i de 27 lägenheterna som ligger nära både tunnelbana och vårdcentral.

– Jag är hedrad över att få vara med och inviga, säger biskop Eva. Jag har själv varit med och kämpat för hbtq-personers värde och värdighet i nästan 40 år.

-Pettersson inser att drömmen om lika värde för alla människor är bara en dröm. Bögar, flator, muslimer, zigenare, asylsökande, flyktingar, negrer osv. ska ha speciella förmåner och regler. Snart är det bara heterosexuelle Svenne Banan kvar som inte särbehandlas…

QX

 

7 thoughts on “Biskop Eva Brunne invigde regnbågsboende på Gärdet

  1. Jag strunta i om någon vill vara bög, det som retar mig är att man i Sverige vill få det att framstå som naturlig! Jag som är hetero steppa inte runt i div. parader med en dammvippa mellan skinkor och trycka alla min sexuella läggning i ansikte. Detta är äckligt och ett ofredande, förargelse väckande beteende enligt min mening. Som tur är finns det länder som håller detta i schack. Ingen ska bli fängslad för detta eller straffad så länge man beter sig som folk.

  2. Jag brukar besöka släktingar på äldreboenden, dom jag ser verkar vara asexuella, deras största problem verkar vara att dom har tråkigt och inget att göra!

  3. Den jävla PK flatan. Skönt att man inte är med i kyrkan. Bedrövlig utveckling när tom ärkebiskopen är halvmuslim.

Kommentera