Rånvåg i Oslo: Statsministern och polismästaren kräver ansvar från invandrarföräldrar

Den norska huvudstaden har på sista tiden drabbats av en stor mängd personrån. Antalet rån har ökat så kraftigt att Oslo utpekats som ”Nordens rånhuvudstad”. Eftersom norska massmedier och politiker tenderar att vara något mindre politiskt korrekta än sina svenska motsvarigheter vågar man tala klarspråk om vilka som står bakom rånen. En överväldigande majoritet av personrånen i Oslo-området begås av gäng bestående av tonårskillar eller unga män med invandrarbakgrund.

I aktuella uttalanden menar både statsministern Erna Solberg och Hans Sverre Sjøvold, polismästare i Oslo, att invandrarföräldrar måste ta större ansvar för sina barn.

– Även föräldragenerationen i invandrarmiljöerna måste ta sitt ansvar för att få slut på denna brottslighet, säger statsminister Erna Solberg.

– Invandrarföräldrar måste veta vad deras barn håller på med och sätta tydliga gränser. Det är uppgifter vi andra fått ta på oss genom åren, säger Hans Sverre Sjøvold.

-Pettersson tycker nog inte att det bara är invandrarföräldrarna som ska ta ansvar – politikerna har också ett stort ansvar som släpper in människor som saknar respekt för andra och inte utvisar dem som missköter sig direkt…

Tidigare: En våg av rån sveper över Oslo

Dagavisen 

7 thoughts on “Rånvåg i Oslo: Statsministern och polismästaren kräver ansvar från invandrarföräldrar

  1. Inför straffansvar för föräldrar av dessa snälla barn! Är barnet straffomyndig syr in föräldern.mamma eller pappa kan dela straffet solidarisk. Föräldrar penning utgår ej.

    • Och är det upprepade gånger 3 gången gillt utvisning och ha man Put dras det tillbaks. Ni ska se vad det kommer att bli ordning på kaffrerna och div muslimska livfsformer

  2. […] som dom senaste åren utan undantag utförts av personer med utländsk bakgrund. Och så nu detta med alla rånen. Ja, vi i Sverige är verkligen lyckligt […]

  3. Putins metod att ta betalt av brottslingars anhöriga kanske inte är så dum. Det måste svida för att de ska förändra sig.

Kommentera