Villkorlig dom för koppartjuvar


Pettersson har skrivit om det här tidigare i höst i mitten på oktober läs det först.

 Nu har 5 män straffats med villkorlig dom för stölden skriver Roger Sundberg kriminalreporter på SN, som tidigare kunde skriva mycket efter att ha grävt i skiten ordentligt. Nu jobbar han bara för lönen, intresset för samhällets baksida har han för länge sedan slutat bry sig i.

 Kopparfasaden kommer att kosta ca 300 000 att reparera, kommunen är tacksam mot tjuvarna för de får tillbaka sin koppar, vars skrotvärde beräknas till 20 000: – Dessa fem män har nu fått ett strafföreläggande om villkorlig dom. Det innebär att det inte blir någon rättegång om den omfattande stölden och skadegörelsen på byggnaden

 Eftersom de har erkänt stölden och det inte var aktuellt med fängelsestraff kunde jag ge dem ett strafföreläggande, säger åklagaren Fredrik Beijar, som genom sitt arbete har att lagföra sådana här tjuvar.

 Han tycker visst också att det är bra att kommunen fått tillbaka sin kopparplåt, men bra blir det inte förrän kopparplåten är tillbaka på fasaden och som avkröning ner mot taket på insidan. Detta kostar Nyköpings skattebetalare minst 300 000, plus polisarbete och annat tillkommande, t.ex. om det kommer mycket snö, som det kan göra den här tiden. Jag vet tyvärr inte om arbetet är utfört eller är under utförande.

 De fem tjuvarna har givetvis påstått att de inte har några tillgångar, till vår åklagare Fredrik Beijar, men vi har ju sett en ganska ny BMW hämta upp tiggarna vid kvällstid och sätta ut dem vid ca kl. 10:00. Det finns väl lite värde i en sådan. Sedan vet vi att många av dessa romer, och det är dessa fem också, har stora vräkiga fastigheter i hemlandet, och alla dessa hävdar att de har handlat med metaller. Att de har hållit sig med slavar för tiggeriet, tiger dem om, då det är hårda straff för trafficking.

 Jag ser att dessa romer inte ens får utvisning ur landet för en bestämd tid, det de skulle ha är livstids utvisning, men det törs inte åklagaren ens viska om, för då kommer han att kallas rasist, och utesluts ur gemenskapen. Så svaga grunder är tyvärr numera vår juridik baserad på.

 Ett strafföreläggande med villkorlig dom, ser givetvis dessa romer inte som något straff alls, och varför skulle de det. Gör de något nytt bus på vägen genom Sverige, så kommer det att sluta på samma vis som det här har gjort. Hur ska vi då få dessa att hålla sig till den smala vägen, när straff uteblir helt och hållet?

Vänligen tala om det herr åklagare Fredrik Beijar, och nämn då också vad en vanlig Svensson hade fått för straff för en liknande handling.

källa: SN papperstidningen 15/11 2013 på sidan 8 längst ner t.v.


10 responses to “Villkorlig dom för koppartjuvar

 • Stefan K

  När förövarna visade sig vara romer dog givetvis SN:s intresse.

  Minns du olli när SN för något år sedan rapporterade om den somaliska kvinna som överfölls i hemmet och rånades?
  SN slog på stort i ett par dagar och publicerade flera artiklar om fallet.
  Källor gör gällande att rånarna själva var somalier och att kvinnans lägenhet var en central för både pengar och droger. Därav rånet.

  Plötsligt avtog SN:s intresse för fallet och att källorna uppenbart hade rätt bevisade SN genom att helt avstå från vidare reportage från händelsen.

  http://www.sn.se/nyheter/nykoping/1.1541168

  http://www.sn.se/nyheter/nykoping/1.1541967

  Gilla

  • Olli Rein

   Jag minns det mycket väl Stefan K. Det var väl andra somalier som kom med de rätta omständigheterna men att skriva något negativt om invandrare, även om det handlar om brottslighet är inte SN intresserade av, och inte vårt rättsväsen heller som det verkar.

   Gilla

 • Crilla

  Helt orimlig påföljd men Sverige av idag är ingen rättsstat så man blir inte förvånad. En klapp på axeln sen är det bara att fortsätta!

  Gilla

 • Tony

  Tydligen en Extremt korkad åklagare, och då ska man
  ändå tänka på att konkurrensen är stenhård bland dem!

  Gilla

 • Olli Rein

  Dom har ju till och med varit inne i några Ställverk också, men det gör de för det mesta bara en gång.

  Gilla

 • Ruben

  Zigenarna lägger rabarber på all koppar som kommer i deras åsyn, inte ens krematorierna lyckas undgå deras härjningar.

  Gilla

  • Lasse Löfman

   Ja det där var bra konstigt, jag har aldrig hört en sån motivering förut .
   De flesta människor som döms till höga skadestånd, har inte tillräckligt med pengar att betala dom. Men jag har inte hört att dom slipper för det. Möjligen kan de efter flera år få skuldsanering.
   Ja det där häpnadsväckande.

   Gilla

  • Lasse Löfman

   Ruben
   Vissa Romer, Ruben, vissa!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: