EU-migranter riskerar frysa ihjäl

MALMÖ. Antalet hemlösa EU-migranter i Skåne ökar kraftigt, rapporterar SVT Sydnytt. Nu varnar flera ideella organisationer för att migranterna riskerar att frysa ihjäl i vinter om de inte får tak över huvudet.

– Det behöver göras något ganska akut. Och inte bara akuta insatser utan även något som gör det hållbart på längre sikt, säger Matilda Jägerdén, enhetschef för Skåne stadsmission i Malmö, som nu kallar ansvariga politiker och andra organisationer till ett möte för att hitta lösningar på situationen.

-Pettersson undrar vad de har här att göra. Normalt folk ordnar jobb och bostad innan de flyttar till fjärran land, men för att visa den goda viljan så låt oss sätta dem på en buss med enkelbiljett hem till Rumänien eller var de kommer ifrån mot löfte att inte återvända…

2013-11-08_1024

36 thoughts on “EU-migranter riskerar frysa ihjäl

  1. Jag är inte religiös. men jag kommer ihåg från folkskolan berättelsen om den barmhärtige samariern . Jag tyckte om den historian.

  2. Pettersson ang Saudi
    Du tar ofta upp Saudiarabien, ja det är ett av världens mest konservativa länder. Kungafamiljen där gör allt för att behålla sin makt.
    Men att klaga påen libanes för vad som händer Saudiarabien, det ju som att välja ut en norrman på Oslos gator och skälla ut honom för nåt som händer i Sverige.
    Mycket konstigt sker i Saudiarabien, men det är inte nån enskild Libanes eller Palestiniers fel.

  3. ”Och inte bara akuta insatser utan även något som gör det hållbart på längre sikt, säger Matilda Jägerdén” Vad tusan menar hon? På längre sikt?

    Tänker på sjuksköterskan i Lettland (?) som sökte jobb i Sverige och fick det. Under tiden hon väntar på arbetstillståndet ( som dröjer väldigt länge) har hon lärt sig svenska. Sådana EU-medborgare kan vi planera för.

  4. Varför skriver du våra hem, du äger väl inget därnere, vare sig i Israel eller Palistinska administrationen. Du är väl född i Libanon. Dessutom bombar Israel inte urskillningslöst bostäder, utan endast när de vet att det finns stora vapendepåer i de byggnaderna. Då varnar dem med både telefonsamtal och man släpper ut flygblad från flygplanen, där tider för anfallet är utsatt och vart man kan ta vägen. Även orsaken till bombningen förklaras, och är det första man utreder efter anfallet. Du kan inte komma fram med dina lögner här Ali, utan varje gång du ljuger om sådana här saker, desto fler får upp ögonen för att muslimer ljuger i stort sett varje gång de öppnar sina stora trutar. Sanningen är arabernas värsta ovän.

  5. Har dessa vuxna människor inget ansvar för sina egna liv. Jag trodde det var en del av vuxenvärlden att ta ansvar för både sig själv och andra.
    Men hur lång tid tar det att bygga allt som behövs i ett kallt land, istället för att dessa människor ska lämna sitt boende i Östeuropa, där kommunismen har fått folk att tappa intresset för egen försörjning. Stora delar av Rumänien ligger i en mycket varmare zon än Sverige. Jag påbörjade i morse ett inlägg om hur jag anser att de nytillkomna ska få arbete från dag 1 i Sverige. Ska försöka skriva färdigt det, trots att jag har mycket annat jag måste göra. Bland annat bränner jag just nu dålig ved i pannan, och måste övervaka så att inte pannan blir för varm.

  6. Qatar, Kuwaite, Saudiarabien och Förenade Arabrepubliken är de rikaste länderna på Jorden. Dessa håller rebellerna och Al-Qaida med vapen från Libyen, Kina, Jemen och en del också från Väst, då man har för sig att det muslimska mördarskapet är för demokrati, när redan skaparen av detsamma Al-Bannah hyste storhetsvansinnet att islam skulle styra hela Världen. Det gör du Ali också, alternativt är du för dum att förstå den Djävulska tanken som finns inbyggt i islamisterna sedan det muslimska mördarpacket bildades 1929. Hamas är en terrorgrupp under denna rörelse Al Fatah en annan och Hizbollah en tredje. Dessa rörelser och arabligan pressar på för mer krig och förstörelser och blir inte nöjda förrän de har satt hela Världen i brand.

  7. Detsamma Ali…Hur var det i Moskeè idag,allt frid och fröjd och ingen hes böneutropare ?

  8. Om inte tält duger åt dem: Vad sägs om att låta dem bygga riskojor åt sig i skogen? Och snökojor på vintern? De sistnämnda isolerar mot kyla rätt bra.

  9. Men om dom riskerar att frysa ihjäl här är det väl bättre att
    stanna i sitt hemland, där är ju betydligt varmare än här.
    ALI, du skäller oss för att vara hatiska. Vad kallar du då
    din egen inställning till Staten Israel? Eller tycker du att
    det bara är du som får kritisera andras beteenden?
    Tror inte någon här är hatisk till någon, däremot är vi
    tvärförbannade till omfånget på den huvudlösa invandring
    som pågår, och där Svenska folket inte har blivit tillfrågade,
    och som skiljer sig stort mot vad andra länder i Europa tar
    emot.Man behöver inte vara en Einstein för att begripa att
    hela systemet och då också ekonomin kommer att kollapsa
    med detta vansinne som pågår!

    • Varför håller alla på att tjata om att svenskarna inte har tillfrågats?
      Vi tillfrågas väl varje val?

      • Exakt. O våra folkvalda regeringar har insett behovet av detta. Om SD räknar fel o räknar kortsiktigt så behöver inte det bara rätt. De styrande har räknat på att kostnaderna betalar sig i slutändan.

        Sverige o tyskland har tagit emot flest o dessa två ekonomier går bäst i Europa.

      • Om en fråga är så enormt stor och stjäler sådana enorma
        resurser av ekonomin som mass invandringen gör, så
        bör sådana frågor avgöras genom folkomröstning.
        Ni behöver inte göra er dummare än ni är, om Ägget
        Reinfeldt knystat om massinvandring när han tillträdde
        så hade valresultatet för hans del ganska säkert blivit
        ett annat. Jag ser absolut inte någon som helst anledning
        att folket här i Sverige skall åderlåtas bara för att politiker
        med storhets vansinne ska leka Doo Gooders inför övriga
        världen, att vården skall försämras för gamla och sjuka,
        att fattigpensionärer som jobbat för landet hela livet idag
        lever under existens minimum, det tycker kanske Du?
        Sen är inte vansinnes politiken hållbar i längden utan
        kommer att braka samman , var så säker!

  10. Hoppas vi får en riktig vinter som det var under krigsåren på 1940 talet 30-40 grader kallt ända in i april. Kanske drägget åker hem då. Migrationsverket kan ställa upp med enkel biljett!

  11. ossi:
    Zigenare är liksom andra flyttfåglar,i varmare regioner under höst/vinterperioden…
    Nu får Absurdistan klara sig utan denna turistattraktion fram till april nästa år !
    Vi inhemska får nöja oss med andra exotiska figurer,typ Ali`s kusiner & Co…Den äldre inhemska befolkningen kan vad gäller brott av zigenare,nu andas ut några månader…

  12. Om du reser till t ex Australien på ett turistvisa så måste du kunna visa att du har råd med mat och hotell. Det vore därför rimligt att de som kommer hit kan visa att de har råd att stanna – för att söka jobb eller turista.

  13. Jag tillhör inte den skara som gråter över saken utan att hoppas att Kung Bore snart är här och frälser oss.

    • Alltid något positivt med vintern. Har märkt att tiggarna är borta, har väl blivit för kallt att sitta där.

  14. Jag har bara en bror Ali. Han är inte liten och brun. Han är 1,98 cm lång och ljus. Han reder sig själv men skulle han råka i svårigheter är han alltid välkommen hos sin storasyster. Hjälper gärna trevliga pursvenskar också om det skulle behövas. Ju mer främmande någon tycks mig desto mindre hjälpbenägen blir jag. Jag rår gärna om min stam men din stam får du och de dina rå om själva.

  15. Då stinker de inte och är lätt att stapla med presenning över tills man kan lämna de till ett värmeverk/avfallsförbränning.

  16. Det är ju era Europeeiska bröder och systrar. Varför vill ni trampa på dem som fryser och lider?

    Ni röstade väl på EU? Visste ni inte vad det skulle innebära? FRI RÖRLIGHET är grundbulten i EU.

    • Ali, först och främst, jag röstade NEJ i EU valet. För det andra, är det inte dina bröder och systrar också? Du säger att du är svensk och har alla de rättigheter som det medför? Du tycker att VI etniska svenskar skall betala för dessa ”europeiska systrar och bröder” Ok. om vi etniska svenskar betalar husrum för dessa ”europeiska systrar och bröder” då kanske vi etniska svenskar kan räkna med att få slippa att betala för DINA pedofildyrkande systrar och bröder som väller in i vårt land? Godkänner du det Ali? Enbart muslimer betalar för muslimska invandrare? Låter väl som en bra deal, eller hur?

      • Freja. Klart jag bryr mig om dessa människor. Det är därför som jag kritiserar er människosyn här o vill gärna väcka ert sambete.

        Petterssons kommentar ”men för att visa den goda viljan så låt oss sätta dem på en buss med enkelbiljett hem till Rumänien eller var de kommer ifrån mot löfte att inte återvända…” visar vad han går för.

    • Ali, bara våra europeiska bröder hade vi klarat men nu har vi en halv miljon kravmaskiner från Musseland som varken kan eller vill arbeta och dem har vi inte fått rösta om…

    • Ali, många som röstade Ja till eu ångrar det bittert idag. Men vem kunde då veta att förutom fri rörlighet i Eu, så skulle vi också få massinvandring från Mellanöstern! Tanken med eu var god från början.
      Men just det, vi är ju hatiska som kritiserar massinvandring till VÅRT land.
      Det är ju bara DU Ali som får kritisera massinvandringen till ditt hemland.

      • Cathrin. Det är inte kritiken som gör att många av er betraktas som hatiska o rasistiska. Det är hur ni tar upp kritiken o hur ni beteer som räknas. Ni har många kommentarer som bevisar att detta är en hatisk, lögnaktig, rasistisk sionistblogg.

        Det är en kass kombination måste jag säga.

      • Ali DU GÖR JU SAMMA SAK!!!
        När du kritiseras massinvandringen till DITT hemland! Men du skriver hela tiden att VI har en taskig människosyn??

      • Catrin. Förstår inte du skillnaden? Israeler bombar sönder våra hem, våra civila o stryper vattentillförseln o fängslar Gazaborna o låter oss inte ens besöka våra egna städer.

        Det är långt värre än de fåtal utlänningar som begår brott här o som får sitt straff om de åker fast. O vissa slängs ut från landet.

        Ser inte du skillnaden?

      • Ali, har inte du ditt hem i Sverige så vad gör du då här? Förresten så får ni troligen besöka era hem när ni vill, klaga hos den Saudiska ambassaden annars…

Kommentera