Butik brast i hygienen

Privata plagg i omklädningsrummet förvarades intill köttkvarnen. Livsmedel lagrades direkt på golvet. Utrymmen för sopor och städutrustning saknades. Rengöring av personalutrymmen och toalett var eftersatt.

Ägaren till en livsmedelsanläggning i Malmö har fått ett föreläggande av miljöförvaltningen och måste åtgärda omfattande brister inom två veckor. Inspektionen gjordes med anledning av att anläggningen inlett köttförsäljning.

Vissa brister hade påpekats tidigare vid en inspektion fem månader tidigare. I miljöförvaltningens föreläggande står bland annat att livsmedel kan förorenas på grund av bristande rengöring och bristande personlig hygien.

Det finns risk för skadedjursangrepp när sopor förvaras i livsmedelslokalen och kunderna kan vilseledas av bristfällig märkning av varorna.

Åtgärder som behöver vidtas är exempelvis upprättande av avdelade utrymmen för städutrustning, kemikalier och utslagsvask och sopor, samt en anpassning av lagringen av livsmedel så att golvrengöring underlättas.

– Pettersson läser om att livsmedel hanteras som på en soptipp men Sydsvenskan tycker inte det är viktigt att skydda allmänheten och upplysa om vilket företag det rör sig om…

 

 

 

3 thoughts on “Butik brast i hygienen

  1. Läste om detta företag på en annan sajt. Naturligtvis rörde det sig om halalslaktat kött och MENA-folk.

    Hälsovårdsmyndigheterna kommer att få mycket att göra om de sköter sina kontroller. Enda problemet är att de byter namn och ägare stup i kvarten.

Kommentera