Behandla oss inte som djur

GÖTEBORG. Pantrarna är en helt unik organisering som hämtat inspiration och metoder från Svarta Pantrarna i USA. Pantrarna startade i februari 2011 av några äldre ungdomar från förorten Biskopsgården i Göteborg. De har anordnat temadagar, sommar/vinter läger och en fotbollscup där man bjudit in lag från andra förorter.

Med stort engagemang och klassanalys kämpar de nu för att skapa en meningsfull tillvaro där de bor, bland annat genom att öppna den sedan länge nedlagda fritidsgården i Biskopsgården.  De vill sätta fokus på de nedskärningar som inte bara drabbat Biskopsgården utan alla förorter runtom i Sverige och som lett till ökad fattigdom och social utsatthet.  Pantrarna vill förändra samhället i grunden genom att göra skillnad i unga människors liv, de har fått ungdomar att själva formulera sitt missnöje och stå upp och konfrontera politiker.

Så långt Pantrarna på deras hemsida, det låter jättefint men bland Pantrarna – som har nära samarbete med Rättvisepartiet Socialisterna – återfinns rånare, kvinnomisshandlare, våldtäktsmän, knarklangare och personer anklagade för mord.

Pantrarna är ett gäng som tror att dubbelmoral är dubbelt så bra och skyller egna personliga misslyckande på svenskarna och det svenska samhället. Riktiga rasister med andra ord.

Dessvärre är det precis som med muslimerna i Mellanöstern, en vi och dom mentalitet kombinerat med offermentalitet, som indoktrinerat de boende i miljonprogrammen i många år.

”Vi vill inte ha bidrag, vi vill ha jobb. Vi vill inte att blåljus ska lysa upp torgen, vi vill att gatlamporna repareras och tänds. Vi vill ha våra rättigheter…

Istället för att fokusera på sig själva och börja med att förändra sig själva blir det istället att det alltid är någon annans fel – ”samhället är emot oss”, precis som muslimerna och deras eviga strider och misslyckande.

Pantrarna beskrivs av media som en klubb klasskämpande ungdomar i fattiga förorter som kämpar mot orättvisor, men orkar man titta lite i domstolarnas handlingar ser man ett det är en organisation med grovt kriminella.

Nåväl, för att inte bli för långrandig ska vi berätta om en Panter som heter Eddie Jobe, Medlemsansvarig i Pantrarna men hans namn har försvunnit från hemsidan. Eddie Jobe härstammar från Demokratiska Republiken Kongo.

Den 23 oktober 2003 dömdes han för rån, skadegörelse och ringa narkotikabrott till vård inom socialtjänsten. Den 7 oktober 2004 dömdes han för hot mot tjänsteman till vård inom socialtjänsten. Den 11 december 2006 dömdes han för misshandel och olovlig körning till skyddstillsyn.

2004 ingrep två poliser i Göteborg mot en bil i samband med en misstänkt stöld. Bilen framfördes av Tonie Silva Santos och bredvid honom satt Eddie Jobe. I stället för att stanna så körde bilen rakt mot poliserna som då avfyrade flera skott, varav flera träffade Eddie Jobe. Tonie Silva Santos åtalades för försök till dråp och i samband med rättegången vittnade även Eddie Jobe. När en av poliserna som nästan blivit påkörd hade vittnat och gått ut ur salen omringades han av Eddie Jobe och ytterligare tre till fyra invandrarungdomar. ”Mår du bra nu när du ljuger, jävla gris” skrek Eddie Jobe samtidigt som han viftade med armarna. Andra poliser fick ingripa och undsätta polismannen. Eddie Jobe dömdes för övergrepp i rättssak, stöld, narkotikasmuggling och narkotikabrott till skyddstillsyn.

Den 3 december 2008 dömdes Eddie Jobe för försök till stöld, grov olovlig körning, ringa narkotikabrott, brott mot knivlagen och grovt vapenbrott till tio månaders fängelse.

Den 30 mars 2010 dömdes Eddie Jobe för misshandel, olaga hot och dopningsbrott. Under sommaren 2009 ringde och skickade Eddie Jobe en rad sms till en då 19-årig kvinna med invandrarbakgrund. Han kallade henne bland annat för ”hora”, vilket Eddie Jobe själv erkände under rättegången.

Den 8 augusti 2009 sökte kvinnan upp Eddie Jobes flickvän för att fråga om hon visste varför han trakasserade henne. När de stod och samtalade vid ytterdörren dök plötsligt Eddie Jobe upp. Han gick fram till kvinnan, kallade henne ”hora” och hotade med att slå ihjäl henne. Sedan spottade han på henne och slog henne så hårt i ansiktet att hon föll omkull.

När kvinnan försökte springa i väg sprang Eddie Jobe efter, tog tag i henne så att hon föll omkull och sparkade därefter upprepade gånger på den liggande kvinnan. När hon försökte ta sig upp slog han och sparkade på henne på nytt så att hon föll omkull. Slutligen tog han kvinnans huvud och dunkade det upprepade gånger i golvet.

Därefter kom polisen till platsen, grep Eddie Jobe och såg till så att kvinnan kunde föras med ambulans till sjukhus. Vid samma rättegång stod Eddie Jobe även åtalad för försök till mord.

Under helgen den 30-31 maj 2009 hölls en fotbollsturnering i Göteborg. Till turneringen kom bland annat ett holländskt lag. På kvällen den 30 maj deltog flera av de holländska spelarna på en fest i närheten av Wieselgrensplatsen. En grupp invandrare kom till festen och stal saker ur holländarnas ytterkläder. Enligt ögonvittnen ska en av dem ha varit Eddie Jobe. Bråk uppstod och invandrarna lämnade platsen.

Dagen därpå när holländarna var i färd med att packa in väskorna i sin buss på Höstvädersgatan kom fyra invandrare till platsen i en bil och började ropade provocerande saker mot holländarna. En av invandrarna drog upp en pistol och sedan sprang alla fyra mot de holländska spelarna som flydde. De fyra lyckades sparka omkull en holländsk pojke som skadat sitt knä. När han låg ner på marken sköt mannen med pistolen honom med ett skott i ryggen. Enligt flera ögonvittnen, inklusive den skjutne pojken, är de helt säkra på att Eddie Jobe var den som höll i pistolen. Enligt rättsintyget bedömdes skottskadan som livshotande.

Tingsrätten noterar i domen att Eddie Jobe inte velat svara på några frågor och inför rättegången försökt ändra sitt utseende genom att låta håret växa, anlägga skägg och bära solglasögon. Trots det frikändes han från mordförsök, då tingsrätten menar att det är osäkert huruvida ögonvittnena verkligen kan vara säkra på sin sak och då det inte fanns någon annan bevisning som knöt Eddie Jobe till skottlossningen.

Han dömdes därför endast för misshandeln och hoten mot den 19-åriga invandrarkvinna, samt för innehav av 32 tabletter Stanozolol, till fängelse i fyra månader.

Den 12 oktober 2011 dömdes Eddie Jobe igen, denna gång för olovlig körning. I samband med att han den 3 maj samma år stoppades av polis på Falkgatan sprang han från platsen. En av poliserna sprang efter och kunde gripa Eddie Jobe på Olskrokstorget, där han vid ett tillfälle kastade sig upp på motorhuven på en bil. Eddie Jobe förklarade sitt agerande med att han ville förhindra övervåld från polisens sida.

Enligt polisen krängde Eddie Jobe kraftigt med kroppen och sparkade mot honom i samband med gripandet. Tingsrätten ansåg trots det att han inte gjort sig skyldig till våldsamt motstånd och han dömdes därför endast till 6 000 kronor i dagsböter i april 2012 greps Eddie för olovlig körning…

-Pettersson ville bara berätta lite om en man som i media kallats 15-åringen, 20-åringen och idag för 25-åringen, för idag häktades Eddie Jobe för årets 50:e skottlossning i Göteborg och för mordförsök och grovt vapenbrott tillsammans med bland annat sin chaufför 2004, Tonie Silva Santos, som försökte mörda två poliser med bilen.

Mina vänner, Mellanöstern närmar sig och media kallar sådana som Eddie Jobe för 25-åringen i stället för att berätta sanningen och sådana som Eddie Jobe skyller allt på andra…

Pantrarna     Pantrarna    Petterssons   Realisten 

9 thoughts on “Behandla oss inte som djur

  1. sammanfattat så är det anklagelser som Eddie jobe inte blivit dömd för och han ska således inte heller dömas av media eller annan.an härstammar heller ej från kongo utan är född i Sverige av en svensk mamma och pappa från Västindien så det så

  2. Eddie Jobe har använt sin tid i Sverige att jobba upp ett självmarkeramnde CV. Ska vi verkligen satsa pengar på dessa?

  3. ”De vill sätta fokus på de nedskärningar som inte bara drabbat Biskopsgården utan alla förorter runtom i Sverige och som lett till ökad fattigdom och social utsatthet.”

    De områden som får mest idag är just dessa utsatta områden, och det är i form av lekparker, fritidsgårdar, extra små klasser, mer resurser i skolan osv.

    Så det de säger är lögn och stämde för 10 år sedan men inte idag. Att grejerna eldas upp och personal slutar på löpande band för att de i dessa ”utsatta områden” inte är rädda om sina grejer är givetvis inget som man vill prata högt om.

    Jag blev bla bannad från deras facebookgrupp när jag förde detta på tal.

  4. Det är för såna individer, som inte tillför något till samhället, som man önskar att det fanns ett straff som heter ”lås in och kasta bort nyckeln”. Ungefär som vid Nyköpings gästabud.

    Oops, nu näthatade jag igen enligt Ullenhag….

    • Och då har ändå sansat oss lite. Jag hade önskat att ditt ”nicks” förebilder hade fått en stund med personen i fråga.

  5. Lite OT men jag undrar om någon vet vad barackerna ute i Danvik (flishögen), Oxelösund skall användas till? Det är verkar som ingen vet. Om det blir flyktingmottagning så kan man nog direkt räkna av 100-200 000 på fastighetsvärdet.

Kommentera