Tvingas sälja allt för att gå till tandläkaren

LIDKÖPING. Tumören riskerar att göra Gunilla Frisk, 55, helt tandlös – trots att hon har lagt 250 000 kronor på tandvård.

Men nu är pengarna slut, och hon har sålt av nästan allt hon äger. – Jag förstår inte att jag ska behöva sälja mina möbler för att få ett drägligt liv, säger hon.

Det hela började för snart 30 år sedan med en ovanlig tumör i käken. Den växte och växte och blev lika stor som en klementin.

Gunilla Frisk har tvingats genomlida ett stort antal plågsamma operationer. – De klöv hela käken mitt itu, berättar hon.2013-10-20_0626

Det var som tur var inte en elakartad tumör, men det ställde till en hel del problem med tänderna som kostat stora summor – pengar som Gunilla Frisk har fått punga upp helt själv. Under de senaste tio åren uppskattar Gunilla att hon har fått betala cirka 250 000 kronor, en summa som hade kunnat bli ännu högre då hon fick hjälp från sina tandläkare att söka pengar i fonder.

Nu har Gunilla tvingats sälja de flesta av sina ägodelar. – Jag har sålt alla tavlor och lampor, mina föräldrars guld, alla antikviteter, kläder, allt som går att sälja har jag sålt. Jag har kvar två fåtöljer och två bokhyllor av mina möbler, säger hon.

I dagarna ska hon försöka sälja sin bil. Som det ser ut just nu ekonomiskt har hon inte ens råd att betala en undersökning.

Trots det hoppas hon att man på något sett ska kunna rädda de åtta tänder hon har kvar. – Jag vill ha någonting att tugga med, jag kräver inte ett Pepsodent leende, säger Gunilla.

Tandkrämsleende eller ej – att gå ut helt tandlös är ingenting som Gunilla ser fram emot. – Jag ska ju börja jobba igen men det värsta är att jag är en sådan social person, jag vill inte gå tandlös, det känns inte kul, säger hon.

-Pettersson kan bara rekommendera Gunilla att bli en ”papperslös” illegal invandrare…

Expressen 

2 thoughts on “Tvingas sälja allt för att gå till tandläkaren

Kommentera