Orimligt avvisa pojke med nedsatt syn

GÄVLE. Jones Ahmadi hungerstrejkade i maj utanför Migrationsverket. Han har 20 procent av full syn, enligt Maud Lindgren vid Asylkommittén Gävleborg. Nu ska han avvisas till Afghanistan, där han inte bott sedan han var liten.

Han var en av ungdomarna som deltog i hungerstrejken i Gävle. Efter Migrationsverkets negativa besked i februari hoppade han ut från ett fönster på andra våningen. Då vägrade ambulanspersonalen att hjälpa honom. Nu har Migrations­överdomstolen bestämt att hans fall inte ska tas upp på nytt då det inte kommit fram nya omständigheter och han anses inte ha asylskäl. Han säger sig vara 17 år gammal, men Migrationsverket anser att han är minst 18 år, efter att tandanalyser gjorts.

Maud Lindgren vid Asylkommittén Gävleborg är kritisk. – Han kommer ligga illa till i Kabul, hur ska en nästan blind pojke kunna klara sig själv utan familjen? Hans familj bor i Iran. Ungdomarna har varit rädda för att hamna i händerna på talibanerna.

-Pettersson är också kritisk – mot Maud Lindgren vid asylkommittén som kallar den unge mannen en pojke och inte tror på honom. Grabben har ju tagit sig över halva jorden till fjärran land, utfattig och halvblind, han är driftig och klarar sig säkert utan en överbeskyddande asylkommitté…

2013-10-19_1312

Arbetarbladet

 

12 thoughts on “Orimligt avvisa pojke med nedsatt syn

  1. Enkel biljett, enkel lösning, skicka med en zigenarhandbok i tiggeriets ädla konst, han kommer nog att klara sig alldeles utmärkt…..

  2. Asylkommitens enda mål är att alla som kommer till Sverige skall få stanna. Därför tar man till minsta halmstrå och försöker förstora detta till ett hållbart argument och obestridlig sanning. Hur kunde han ta sig till Sverige med enbart ledsyn? Var någonstans anges dålig syn som giltigt asylskäl? Nog för att folk förföljs av alla möjliga anledningar i de muslimska länderna men dålig syn? Alla som kommer från Iran och påstår att de är afgahner får nog tänka till lite för risken finns ju att de blir utvisade till ett land de aldrig satt sin fot i….

  3. Utvisa eländet till närmaste äldreboende så återvänder synen som ett mirakel, enkelresan hem till rötterna blir en dröm.

  4. Har sett några av dessa ensamkommande ”barn” komma hit välrakade. Så snart de har fått PUT låter de skägget växa, virkar sig en mössa och ikläder sig nattskjorta och skriker efter ett eget ”centrum”. Javisst ja, de går på äventyrsbadet och klämmer på skolflickor också.

  5. Ja visst är det märkligt, folk är alldrig så sjuka som när dom
    har fått avslag på sin Azylansökan, då är dom både blinda, döva
    och en del kan vare sig gå eller röra sig, man undrar ju, hur farao
    tog dom sig hit? Naiviteten bland vissa är häpnadsväckande!

  6. Det går att närapå åldersbestämma, vilket borde omfatta samtliga invällare,
    speciellt dom som påstår sig vara ensamkommande( helskäggs)barn.

    1-0 Mig.- Iran
    .
    Stäng Sveriges gränser, red ut dom problem som redan har kommit hit…

  7. En mindre att försörja i Absurdistan,såvida inte man nu gömmer undan eländet !
    Tycks annars vara en försigkommen ung man,som säkert kan klara sig bra i hemlandet…med bluff och båg !

  8. Re: ”Han kommer ligga illa till i Kabul, hur ska en nästan blind pojke kunna klara sig själv utan familjen? Hans familj bor i Iran. Ungdomarna har varit rädda för att hamna i händerna på talibanerna.”

    1. Varför återförenas han inte med sina föräldrar, han säges nu var ett barn varför det borde vara det naturligaste, eller hur?

    2. Förstår inte vad talibanerna skulle vilja göra med denna pojke? Tortera, varför? Rekrytera, varför?

    3. Och om han nu blir kvar i Sverige blir det fortfarande så att föräldrarna vill bo kvar i Iran där de bor? Eller vill man plötsligen då som först återförenas?

    Många besvärliga frågor . .

Kommentera