Professor jämför al-Qaida-flagga med svenska flaggan

GÖTEBORG. En svart flagga som al-Qaida använder hänger utanför Bosniska Församlingens lokaler i Göteborg. Sedan terrorattackerna mot USA den 11 september 2001 har terrornätverket al-Qaida haft den svarta flaggan som en av sina symboler. I stora delar av Mellanöstern är den en symbol för jihad-krigare och väcker avsky hos många offer till terrordåd.

– Det är färgen, den svarta, som är det viktiga här. Den symboliserar slag, strid, det är profeten Muhammeds stridsflagga, säger terrorexperten Magnus Ranstorp.

Enligt Åke Sander, professor i religionsvetenskap, är det ingenting oroande med flaggan.

– Det är kontextberoende, den kan användas av många olika personer som vill olika saker. Sedan finns det ju också många olika varianter på salafister. Att vara salafist säger inget om din inställning till militanta aktiviteter.

Han menar att det är som med den svenska flaggan: Den används också olika, du är inte nazist bara för att du viftar med svenska flaggan, det kan lika gärna göras på en landskamp i fotboll.

-Pettersson inser att professorn inte borde vara professor. Det är som om Jimmie Åkesson skulle marschera med en nazist-flagga och hävda att Svastikan som är en urgammal symbol som symboliserar solen eller lyckan.

al-Qaida_flagga

Expressen 

6 thoughts on “Professor jämför al-Qaida-flagga med svenska flaggan

  1. Snacka om att relativisera och håna alla som mördats och torterats av folk som tagit flaggan som symbol. Nu får man jävlar visa lite konsekvens. Det har för bövelen ingen som helst betydelse om det finns några muslimer som tolkat bort perversionerna i islam Swastikan har inget med nazismen att göra, den har fått det symbolvärdet efter andra världskriget. (Det onda symbolvärdet som den fått är i sanning en sk ”social konstruktion” för övrigt)
    Sålunda har man förbjudit den att visas offentligt. De våldsälskande islamska nazisterna och människohatarna ska behandlas lika som de gamla nazisterna i konsekvensens namn!

    Det är vad jag tycker alltså. Men jag vet nu, efter åratal av studier av deras ageranden och uttalanden, att de islamofiliska halalhippiena är de största hycklarna så det kommer aldrig att ske. Därför har i alla fall jag svårt att hålla mig seriös och allvarlig när när de kommer med sina ”argument”. Jag ser dem som skämt och är dagligen förvånad över att verkligheten kan vara så bisarr att denna sortens människor har makten.

  2. Det där är flaggan som symboliserar att här pågår jihad!
    Den används bara i Dar al-Harb (krigets hus) och visar att här pågår ett heligt krig för att införa islam, att en ”professor” inte är mer bildad är skrämmande, alternativt så blåljuger han!
    skiten ska TAS NER och brännas!

  3. Är det något som vi lärt av PK-införandet i Sverige så är det att inte lita på professorer eller andra s k ”experter” som dyker upp och uttalar sig om det ena eller andra.

    • Skillnaden är att utan rätt kontakter sitter dåren omhändertagen, medans ”geniet” hyllas bland de verkliga idioterna…

Kommentera