Nya regler för retroaktiv föräldrapenning

INVANDRING. Regeringen har insett det orimliga i att föräldrapenningen delas ut retroaktivt för de invandrare som kom hit med en kull ungar i släptåg. Den retroaktiva föräldrapenningen motverkade direkt arbetslinjen.

Nåväl, de nya reglerna föreslås gälla från 20140101 och det är bra om inte regeringen har gjort den som de kallar flexibel,

” Arbetsgruppen förordar att äldre föreskrifter fortfarande ska gälla i fråga om föräldrapenning för barn som är födda före ikraftträdandet. En sådan reglering innebär att barn födda samma år behandlas lika oavsett tidigare bosättningsland/födelseland och man undviker därmed diskriminerande konsekvenser. ”

Med andra ord, föräldrar till barn födda i Afrika har samma rätt att få 480 dagars föräldrapenning per barn som svenska föräldrar trots att man inte bott här eller bidragit till socialförsäkringssystemet. Dessutom är försäkringen bosättningsbaserad och gäller bara för dem som bor i Sverige men regeringen är ”flexibel” och låter den gälla även för dem som inte bott här. Dessutom höjs åldersgränsen från åtta till tolv år så ingen ska missa några dagar…

-Pettersson är övertygad om att någon inte är riktigt klok, men regeringen har säkert förankrat sitt förslag hos svenska föräldrar med sjuka barn som drabbas av indraget stöd. Politik är att välja, dagens politiker har valt och vi väljer politiker nästa år.

När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen.

– När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?

– Abdulahi Mohammed, somalisk tolk i Göteborg

Föräldraförsäkring Ds 2013-36

6 thoughts on “Nya regler för retroaktiv föräldrapenning

  1. Vet du vad Pettersson? Jag tror det är så här.
    Merparten av de familjer som anländer är muslimer. Det är väl ganska känt att muslimska kvinnor från länder som Somalia, Afghanistan m.fl. inte stått till arbetsmarknadens förfogande av olika skäl.
    Därför införs denna lag så att de nyanlända kvinnorna på så vis slipper arbeta och kan gå hemma och lyfta dessa bidrag i åtskilliga år.
    Tänk själv. 6 barn redan när du kommer och 4 nya efter att du kommit. Det blir många år på bidrag och vips har regeringen trollat bort en grupp som annars skulle tillhöra statistiken över arbetslösa invandrare.

    • Och inte nog med det dystra och för oss dyra scenariot, de har fyra fruar med familjer, tre av fruarna är ”ensamstående” med egen lägenhet där de går runt och inväntar födseln av mer bidrag, bekostnat av svenska skattemedel. Märkligt att det inte finns lägenheter för svenska unga människor, ”Hej Matematik”, var inte så bra men den här enkla matematiken borde ha gått in.

  2. De nya reglerna som gäller from 20140101 gäller bara för barn födda from 20140101 så det tar ett antal åt innan reglerna slår igenom.
    Kommer du med 2-,4- och 6-åring till Sverige 2014 får du alltså föräldrapenning i samma grad som om du kommit 2013.

Kommentera