Lampedusa


Insändare.

Stora tragedier inträffar i Medelhavet, det kan vi nog alla vara överens om. Europa skuldbeläggs nu. Det är helt fel. Varför översvämmas Europa av flyktingar från Somalia, Eritrea, Irak och Syrien. Röda korset rapporterar nu att 43 miljoner europeer har en stor fattigdom och barnen i många länder kommer att få en fattigare och sämre uppväxt än sina föräldrar.

Eritrea och Somalia är bara en kort båttur över Röda havet, varför ta en lång och besvärlig resa till Libyen/Tunisien för att sedan ta en farofylld resa över Medelhavet. Irak gränsar till Saudi och Kuwait, Syrien ligger bara en kort resa genom Jordanien bort. I regionen finns ett av världens rikaste länder, Saudi-Arabien, som inte tar emot några flyktingar alls utan skickar tillbaka eventuella flyktingar.

Saudier och andra från regionen kan köpa massvis med fotbollsklubbar, lyxhotell, varuhus och företag över hela världen. Men man hjälper ej behövande i närområdet trots att de i många fall har samma språk och framför allt samma religion och kultur. Jag har själv arbetat i olika länder i mellanöstern i 6½ år, varav 1 (1992) i Saudi så jag vet att resurser och utrymme finns.

Länderna i regionen har dessutom flera miljoner arbetare från Thailand, Indien, Sri Lanka, Pakistan och Filippinerna som arbetar där med allt från hushållssysslor, renhållning, byggnadsarbete, industriarbete till att fullt bemanna sjukhus. Nog kunde några hundra tusen flyktingar få både uppehållstillstånd och arbete där. Kuwait, Qatar, Oman och Förenade Arab Emiraten (jag arbetade där 1998/1999) har samma resurser som Saudi.

Min fråga är varför sätter inte svenska partier och EU press på dessa länder att ta sitt ansvar istället för att de stoppar/skickar flyktingarna vidare. Vi har i Sydeuropa så många fattiga länder som skulle slippa att belastas om Mellanösterns rika länder tog sitt ansvar och hjälpte till.

MVH Harry.  


6 responses to “Lampedusa

 • nisse

  Jag hade en dröm i natt.Alla Somalier (muslimer ) Vi bytte helt enkelt ut Sveirge mot Somalia. Vi Riktiga Svenskar flyttade till Somalia. och alla Somalier flyttade till Sverige. Redan efter 1 år blev det hungersnöd i Sverige. Hör och häpna alla somalier ville plötsligen flytta hem igen.Men då hade Vi redan.Jimmy som president och ett välstående Somalia. Naturligtvis en mycket restrektiv invandrings poitik. Där man satsade på dom före detta Svenska pensinärerna !!!

  Gilla

 • Harry

  Aj – det har gått upp ett ljus för 7-klövern! Sveriges kassakista är tom! Nu vädjar man att Europa måste ta sitt ansvar! Vilket ansvar är frågan? –
  1. för sin egen befolkning eller
  2. för socialbidragstagarna och analfabeterna från Afrika
  Till sjuklöverns stora förskräckelse väljer Europas politiker sin egen befolkning framför dessa svärmar av människor som absolut inte tillför något till Europa. Tvärtom de tär på det sjukande skeppet Europa!
  Uppvaknandet för 7-klövern börjar bli brutalt! Man har målat sin i ett hörn med sin politik! Redan nu börjar man se en del artiklar att Sveriges situation inte är hållbar! Europa skrattar högt!

  Gilla

 • nisse

  Ett utav skälen att 7 klövern sagt kom till Sverige där får ni medborgarskap så fort man sätter foten på Svensk mark. Samt bostad och arbetsfri inkomst livet ut !!!

  Gilla

 • Kurt

  Klart att de komma bara man ta sig till Sverige så ha man sitt på de torra, hälsovård 50 inkl., medikament mm mera, plus veckopeng få penga från sos för att flyga in sopsäcken och tusen ungar.
  Och nästa år pengar till semester i Somalia så att barnen inte tappa kontakten med släkten. En Somalisk Taxi chaffis berätta det för mig han fick bidrag från Sos 7 pers, Somalia Tor. heja kul. Tur att den där apan inte kunnat läsa mina tankar när han berättade för mig hur snäll Sverige ha behandlad honom

  Det är Sverige som Mörda dessa människor som drunkna utanför Lampedusa. Sverige är glödlampan i mörkret som all ohyra dras till

  Jag va nyss på apoteket fick avstå från mina medikament som egentligen är livsnödvändig för mig, ny period innan man ha betald in 2200 igen det få vänta till pensionen kommer nästa vecka. Jag är så glad att jag är Svensk, oturlig nog med papper.

  Man bli så glad när en Kat tuggande kolsäck kommer arrogant in i Apoteket och kan kvittera ut all fritt. Och inte tog svinet nummerlapp han bara gick fram.

  Gilla

  • Kurt

   Dags att Korsriddarna kommer tillbaks/väcks till liv igen, kanske i form av grupper som vaka över våra gator och torg. Korsriddare är något som sätter fortfarande skräck i muslimer även i modern tid. De brukar skrämma olydiga barn med Korsriddarna.

   Gilla

 • ossie

  Nä Islam skall spridas och förgifta den rika och fria världen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: