Stödjer tiggarna *uppdaterad

I Nyköping har en grupp med namnet Mat på stan bildats och dess uppgift är att hjälpa de tiggare som ses sitta utanför galleriorna.

I texten står det om en familj, men det måste vara en väldigt stor familj då man ständigt ser nya ansikten. Familjen det står om i artikeln kom till Nyköping i mars och eftersom tremånaders-regeln gäller för EU-medborgare har familjen vistats illegalt i landet sedan april. Nu ämnar den nybildade gruppen hjälpa dem och i sedvanlig stil ställs inga frågor av journalisten.

Källa: SN  (som fått ett mejl med bilder och möjlighet att justera snyftartikeln, de har svarat. Tack för tipset.)

Tidigare i SN:

Svårt för tiggare att få hjälp (märk väl att namnet på familjen förekommer redan här)

Hon samlar till möte för att hjälpa tiggare (även här förekommer familjens namn)

Det vi nu med säkerhet vet, är den gåta som förundrade många Nyköpingsbor. Vem skrev skyltarna på renskriven svenska till de icke-svensktalande tiggare som satt på gatan med skyltar textade ”Jag är hungrig”.

tiggare

*Uppdaterad 12:44

Vem som äger den svenskregistrerade bil som tiggarna setts lämna området i har ännu inte framgått men de använder inte bara svenskregistrerade bilar. För en stund sedan parkerades nedanstående bil vid Coop Extra och tre tiggare, två män och en kvinna klev ur och gick mot Nyköpings Centrum, där de sitter nu. Fattiga och hungriga och svälter, om någon träffar dem så köp BMW:n så de får till mat.

Tiggarna

Man kan klart och tydligt se att det är synd om dem, bara en liten skitbil som BMW 318i, registrerad i Bulgarien och mellan huvudstaten Sofia i Bulgarien och Nyköping är det 260 mil enkel resa, det blir några liter soppa och lite färje/broavgifter för en fattig tiggare.

BMW_318i

20 thoughts on “Stödjer tiggarna *uppdaterad

  1. Har noterat många söta vackra kvinnor som tigger. Trots smuts på gatan osminskade, och säckiga kläder- Inte illa! Naturligt vackra, med andra ord! Kan de tänka sig ett förhållande med en svensk man, tror ni?

  2. Pittoreskt med lite tiggare i stan. Liksom lite internationellt . Jag gav en tjuga, han sa thank you very much!

  3. Om tidningen heter SN eller Sydsvenskan så bemannas
    dom av samma ynkliga patrask till journalister, vars tid mer
    och mer går åt till att sopa igen spåren efter utländsk brottslighet.
    Vi ser det dagligen, nyss rev man upp himmel och jord över
    dom register som polisen upprättat över kriminella Zigenare,
    men om den flicka i Lund som i 16 dygn hölls fången och
    gång på gång våldtoga av sin före detta utländska mång-
    kriminella fästman , ja om detta är där heltyst, så fungerar den
    i särklass mest avskydda yrkeskår som kallar sig journalister.
    Jävla pack!

  4. Och givetvis är detta en artikel som INTE går att kommentera i SN! De är alltid lika fega och ynkliga, när det gäller kontroversiella och lögnaktiga artiklar.

  5. Detta är inget fenomen som ni i Nyköping är ensamma om… Dessa ”tiggare” av mestadels förståndshandikappade rumäner,nyttjas av kriminella ligor,och finns över hela Europa…Bara så ni inte inbillar er vara någon form av givmildhetens centrum däruppe i Sörmland ! Sen finns det naturligtvis olika mängder förståndshandikappade kommunistsvin,på olika orter i landet som ”hjälper” dem…

  6. undrar när det ska gå upp för dessa tiggare att i Sverige används mindre och mindre med kontanter. Många banker har helt slutat upp med kontanthanteringen. I dag är det främst pensionärer som tar ut sedlar, men dom har så svårt att leva på sin pension så de har knappast något att ge bort. Men kanske kan ”Mat på stan” tömma spargrisar och portmonnäer på småmynt och dela ut bland tiggarna.

    Går jag förbi en tiggare på stan så är det inte många enkronor i kartongen. Kan bero på snålhet, illvilja, brist på kontanter eller helt enkelt att man är så förbannat trött på deras entoniga spelande på dragspelet.

Kommentera