Stödjer tiggarna *uppdaterad


I Nyköping har en grupp med namnet Mat på stan bildats och dess uppgift är att hjälpa de tiggare som ses sitta utanför galleriorna.

I texten står det om en familj, men det måste vara en väldigt stor familj då man ständigt ser nya ansikten. Familjen det står om i artikeln kom till Nyköping i mars och eftersom tremånaders-regeln gäller för EU-medborgare har familjen vistats illegalt i landet sedan april. Nu ämnar den nybildade gruppen hjälpa dem och i sedvanlig stil ställs inga frågor av journalisten.

Källa: SN  (som fått ett mejl med bilder och möjlighet att justera snyftartikeln, de har svarat. Tack för tipset.)

Tidigare i SN:

Svårt för tiggare att få hjälp (märk väl att namnet på familjen förekommer redan här)

Hon samlar till möte för att hjälpa tiggare (även här förekommer familjens namn)

Det vi nu med säkerhet vet, är den gåta som förundrade många Nyköpingsbor. Vem skrev skyltarna på renskriven svenska till de icke-svensktalande tiggare som satt på gatan med skyltar textade ”Jag är hungrig”.

tiggare

*Uppdaterad 12:44

Vem som äger den svenskregistrerade bil som tiggarna setts lämna området i har ännu inte framgått men de använder inte bara svenskregistrerade bilar. För en stund sedan parkerades nedanstående bil vid Coop Extra och tre tiggare, två män och en kvinna klev ur och gick mot Nyköpings Centrum, där de sitter nu. Fattiga och hungriga och svälter, om någon träffar dem så köp BMW:n så de får till mat.

Tiggarna

Man kan klart och tydligt se att det är synd om dem, bara en liten skitbil som BMW 318i, registrerad i Bulgarien och mellan huvudstaten Sofia i Bulgarien och Nyköping är det 260 mil enkel resa, det blir några liter soppa och lite färje/broavgifter för en fattig tiggare.

BMW_318i


20 responses to “Stödjer tiggarna *uppdaterad

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: