Socialdemokrat uppges organisera människosmuggling

MOGADISHU. Den somaliska tidningen Suna Times uppger att en somalisk-svensk politiker – Yaasin Mahi – är huvudmanen i en människosmugglingsliga. Yaasin Mahi uppges ha sålt falska visum till Sverige. Yaasin Mahi försöker etablera sig som politiker i sitt hemland  och motivet till brottsligheten uppges vara att han på detta sätt skaffar pengar till sitt parti och sin valkampanj.

Yaasin Mahi är en välkänd profil bland somaliska invandrare i Katrineholm och Vingåker. Han kommer ursprungligen från Somalia och flyttade till Sverige för 20 år. Han har bland annat haft uppdrag som lokalpolitiker, varit lärare för somalier om Sverige och för svenskar om Somalia, varit översättare och tolk men även politiker på riksnivå i sitt hemland Somalia. Han jobbar med att underlätta integrationen för invandrare i Katrineholm, inte minst de 600 somalier som bor i kommunen. Hans arbetsuppgifter är att utbilda kommunanställda på biblioteket, i skolan och förskolan om Somalia, somalisk kultur och situationen i landet och han arbetar även i Vingåkers kommun.

Yassin Mahi Mallin är socialdemokratisk lokalpolitiker i Katrineholm. I år ställde han upp som presidentkandidat i Somalia, men drog sig ur i sista minuten på grund av korruption!!! och säkerhetsproblem. På Facebook har han dock redan lanserat kampanjen ”Yassin Mahi Mallin For President in Somalia 2016”.

-Pettersson undrar om en svensk kan bli president i Somalia eftersom Yassin Mahi Mallin beskriv som svensk av PK…

Somali

SunaTimes 

5 thoughts on “Socialdemokrat uppges organisera människosmuggling

  1. Kanske något för 32:an att fundera på nästa år, när han blir arbetslös. Waberi kan bli finansminister!

Kommentera