Kyrkoval

Det är val idag.

Själv struntar jag i det, då jag lämnade kyrkan för många år sedan. Lite synd faktiskt, för annars hade jag gått och röstat på SD för att näpsa den alltmer rabiata Helle Klein och sedan hade jag lämnat in min ansökan om utträde i morgon bitti.

Nåväl, för er som tänker rösta visar jag dessa två valfilmer så att ni själva kan avgöra vilket som ser trevligast ut och låter bäst.

64 thoughts on “Kyrkoval

  1. Ruben. Klarar du inte av att komma med någon seriös diskussion. Jag förstår att du har dina problem o klarar bara av att komma med töntiga kommentarer.

    • Nu skall du inte vara ”tyken” för att SD gick framåt i kyrkovalet, det är bara en liten försmak av vad som komma ska. 🙂

    • Tror personligen att Ruben avsiktligt lägger sina ord på din nivå !
      Men inte ens det tycks du förstå Ali…Är han kanske i din ögon, lika ”ouppfostrad” som jag ?

      • Månsson. Han är bara ett litet barn. Jag förväntar mig inget från Ruben.

        Jag räknar inte med honom alls. Gillar dock att reta upp honom. Så jag ignorerar honom nästan alltid men ibland behöver han få lite uppmärksamhet när han skriker desperat. Ja du vet säkert hur småbarn funkar

      • ali:
        Seriösa diskussioner som du så ofta efterlyser, tar man med seriösa människor och inte rabiata vettvillingar. Har följt dina infantila kommentarer ganska länge nu, och tycker att allt du kräker ur dig, är inte ens värt att bry sig om. Det finns inte ett uns av substans i ditt innehåll, allt är bara ett hopkok av religösa villfarelser. Lars har rätt i att man måste tala med ”bönder på bönders” språk”, men inte ens det är du, så var skall ribban läggas? Naturligtvis på ditt eget störda sätt. 🙂

      • Ruben. Jag har satt en normal ribba där jag kräver seriöst innehåll. Ribban verkar vara mycket hög för dig. Så jag säger återigen. Välkommen tillbaks när du kan lämna din låga nivå. Jag kommer att ignorera dina värdelösa kommentarer tills du höjer din nivå eller tills jag könner för att ge dig lite uppmärksamhet.

        Schalom , peace , salamu alaikom

      • Återigen bevisar du vilka kravmaskiner vi fått hit och som lever på vår bekostnad. 🙂

  2. Ali:
    I vår civiliserade del av världen,är skor inte att betrakta som ”orena” såvida du inte trampat på en hundskit.
    F.ö är inte hellre hundar hos oss ”orena djur,lika lite som svinen…om fyr eller tvåbenta.
    Står dessa regler också i din ”kärlekens bok”,eller varifrån har ni fått dessa idèer ?Sen förundrar jag mi,att min begynnande flint anses OK,men ett vackert kvinnligt hår tydligen anses olämplig att visa upp !

      • Ali:
        Du kommer ideligen med påståenden och råd till oss skolade.Varför besvarar du aldrig frågorna vi ställer till dig ???
        Är detta något medfött minus bland er araber ?

      • Månsson. Jag har sagt att jag undviker att svara på oseriösa frågor . O ni kommer bara med värdelösa frågor som ni redan fått svar på

  3. Nja Ali inte din grupp för ni använder ju en form av hieroglyfer och läser baklänges !Vilket i och för sig,säger allt om er,och er ”arabiska kultur” !

  4. Ali:
    Skall hjälpa dig med språket.. (Vad gäller ditt svar till Lena)
    Det du benämner ”muslimska invandrade” borde rätteligen heta ”Arabiska invandrade parasiter”..
    Samma typer som nu översköljer,och söker omvända västvärlden med sina irrläror från 600-talet ! För att inte tala om alla era kriminella,som finner en fristad i Absurdistan..

    • Månsson. Det var inte mycket svenska du hade att komma med. vem har lärt dig va så ful i käften? har du inte fått någon uppfostran eller?

      • Jag vet Ali…Sanningen är illa hörd av Araber ! Men står för varje ord jag plitat ner i denna kommentar …

  5. SD tror på en kyrka fri från invandrare. Alltså en tom kyrka med tanke på att många kyrkobesökare är invandrare. SD tror på en kyrka med rasism o intolerans.

    Men allt detta säger ni inget om i reklamen

    • Ali, var i SD:s partiprogram står det om rasism?
      I koranen kan man däremot läsa om hur otrogna till pedofilläran skall halshuggas, en tjuv skall få handen avhuggen m m.
      Varje dag läser man om islamistidioter som dödar, dödar och åter dödar, både andra islamidioter och icke islamister.
      Den mest sjuka religion som funnits.

    • Koranen är fylld av kärlek men det vägrar du erkänna. EM. Du vet ingenting om Islam och sprider bara lögner.

      Islam är världens bästa bok vare sig du vill det eller ej. Att ni bränner några koraner skadar bara er. Som du vet så straffar Allah Guds fiender.

      Jag behöver knappast förklara det för dig. Du fattar ändå inte =)
      Men återigen. Du skadar bara dig själv =)

    • Till ali1948, om islam är en sådan ”fin” ideologi,politik och religion varför är det då så mycket våld i islamistiska länder och varför är det så snuskigt lyxigt i andra islamistiska länder ?
      Varför framför allt, bor de bokstavstrogna islamisterna i Västvärlden ?
      Här är det mycket bättre för er att bo, eller vill de inte ha er, gör de skillnad på muslimer?http://petterssonsblogg.se/2013/09/16/qatar-varldens-rikaste-land/

      • Lena. Som jag sagt vid flera tillfällen så beror det på att västländerna ( Främst USA o Britterna) ständigt startar nya krig i våra hemländer. O det förstör så himla mycket. Visst vissa flyr till västländerna men majoriteten flyr till andra arabiska/muslimska länder.

        Lena. Tyvärr så vet ni för lite om vår underbara religion. Du fokuserar bara på det som rasistsajter förmedlar.

        Var placerar du de hundratals o tusentals goda budskapen och påbuden som islam styr muslimerna mot?

        Din naturliga fråga kanske blir: Tusentals?

        Det beror på att du kanske knappt känner till ett tiotal budskap. Alltså saknar du kunskap om resten.

    • Till ali1948, Jag fick inget svar på min andra fråga- är ni inte välkomna till Emiraten, antas kanske att ni inte ”fina” nog eller vill ni inte vara deras slavar ? Har personligen erfarenhet av Dubai långt tillbaka i tiden närmare 40 år sedan men är uppdaterad, så jag vet en del men önskar veta hur du ser på saken.

      • Lena. Jag skrev tidigare att majoriteten flytt till andra muslimska länder. Det finns miljoner muslimska ”utlänningar” i Dubai, Jordanien, Saudiarabien, Kuwait, Libanon, Qatar mfl mfl

    • Debattera gärna Ali, men sluta ljug.
      Var har du hört att SD vill ha en svensk kyrka utan invandrare? Lägg fram det beviset så verkar du mer trovärdig.

      • Stefan. Du får läsa mellan raderna. SD är ett Rasistiskt Parti. Och rasism o Kyrka hör inte ihop.

      • Ali, rasism och kyrka hör ihop. I varje fall muslimernas kyrka – islam – något mer rasistiskt finns inte på denna jord. Där ligger till och med muslimernas lärare Hitler i lä…

      • Jasså du? Är det därför som moskeerna alltid är välfyllda av alla möjliga nationaliteter? Alla är välkomna oavsett hudfärg, språk eller nationalitet .

        Pettersson. Ni vet inget om islam

      • Ali, ha du hört talas om de muslimska paradisen, där befolkningen är när 100 % muslimsk. Som exempel Somalia, Saudiarbien, Afghanistan osv. de verkar fredliga och överens. Har du hört om Egypten, Sudan, Libyen, Tunisien, Pakistan, Indien, Libanon, Iran, Syrien, osv. Trevliga, fredliga länder.

        Alla välkomna i moskéer säger du. Är alla välkomna att besöka stora moskén i Mecka eller ljuger du?
        Är kvinnor välkomna att be tillsammans med männen eller hänvisas de till en undanskymd plats för att inte störa?

        Islam – If shit happens, take a hostage – sluta snacka skit, islam gör skillnad på människor och människor mer än någon annan ideologi.

      • Till islamskinfo: I alla kyrkor som jag har besökt under mitt liv, katolska,protestantiska och både grek, ryskortodoxa så har jag suttit bredvid både män och kvinnor samt barn, med skorna på och mitt hår till allmän beskådnad. Den enda gång som jag fick ta av mina skor och dölja mitt hår, mina armar och ben var i en moské i Istanbul, så det var den första och sista gången för min del.

      • Lena.

        Du verkar ha riktigt svaga argument.

        Skorna eller vem som sitter bredvid har inget att göra med gudsdyrkan. Så om ni har på er skor o vi tar av dem är riktigt orelevant. Men du gör gärna en stor grej av småsaker.

      • ali: Det vi inte redan känner till om din vedervärdiga irrlära, tar vi reda på, och ju mer vi får veta om den, dess mer avskyvärd ter den sig.

      • Till islamskinfo: Jag citerar Ingrid Carlqvist , I princip ”så gäller det att rädda muslimer från islam”.

      • Lena. Hälsa ingrid att muslimerna kommer att närma sig islam o stärka sin tro med tiden. O hälsa henne att hon bara skadar sig själv o sina angängare. För hon lurar er in i helvetet som Allah lovat alla Guds fiender.

      • ali:
        Grottstadiet har vi här i Norden passerat för länge sedan, men du och dina övergödda släktingar befinner er fortfarande vid den nivån, sluta upp med att leva efter en pedofet som bara förmörkar era tankar, så skall du se att efter några tusen år, blir det människor av er också. 😉

    • Till ali1948, ja,visst är det så , en sanning med modifikation då kommer vi till nästa fråga – blir ni behandlade som de muslimska pakistanierna blev/ blir i Emiraten som samhällets skräp och som trälar ? Är det därför som ni muslimer befinner er i västvärlden för här är ni bättre behandlade än ursprungsbefolkningen ?

      • Lena. Det kan mycket väl vara så att vissa blivit dåligt behandlade och därmed tagit sig till ett annat land med bättre rykte.

  6. Liten besvikelse dock (trots fördubbling):

    Parti 2013 2009 Andel 2013
    Socialdemokraterna 73 71 29%
    Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan 37 33 15%
    Centerpartiet 33 34 13%
    Borgerligt alternativ 31 41 12%
    Sverigedemokraterna 15 7 6%
    Frimodig kyrka 12 13 5%
    Kristdemokrater i Svenska kyrkan 12 18 5%
    Miljöpartister i Svenska kyrkan 11 8 4%
    Öppen kyrka — en kyrka för alla 11 8 4%
    Fria liberaler i Svenska kyrkan 8 13 3%
    Vänstern i Svenska kyrkan 5 3 2%
    Kyrklig samverkan i Visby stift 1 1 0%
    Skanör Falsterbo Kyrkans väl 0 0 0%
    SPI Seniorpartiet 0 1 0%
    Totalt 249 251

  7. Jag gjorde min plikt idag o gick till Alla helgona kyrkan o rösta. Men det fanns inga vita lappar för SD. Fråga om det men dom ställde tydligen inte upp lokalt. Men de två andra vad dom nu avsåg la jag i min SD vallappar 🙂

    • roger:
      Bra du har gjort din plikt…Skit samma vad färgerna betyder ! Det som oroar är att du event.var på fel plats…Allah Kyrkan ?? 😉

  8. Ruben:
    Vet ej varför. Den vita är ju den lokala församlingen/pastoratets kandidater.
    Möjligen fanns det ingen SD-medlem som kände sig hågad,att sitta och besluta hur kyrkoskatten skall nyttjas i din stadsdels församling !Hur som haver Ruben,tror inte att SD får så många röster (på din ort),att man lyckas få majoritet i församlingen…Alla de hellörade från 7-klövern,håller samman som ler och halm även där..

    • Tack för svar Lars, börjar få lite mer kläm nu på det ”glömda valet”.
      Stadsdelen jag tillhör är ju av den mer borgerliga och hällörade falangen, inte minst märktes det på alla illasinnade kommentarer mot SD som framkom när vi köade för att komma in i det allra heligaste så att säga. Men jag är glad att jag för en gångs skull uttnyttjat min medborgerliga rättighet att göra min stämma hörd.

      • Ruben:
        Dessa lokala ”lekmanna” platser i församlingen är i regel inte eftertraktade..Först och främst finns inget ARVODE knutet till uppdraget,för det andra är det i regel prästen som alltid får sista ordet…Slutligen måste/förväntas de valda deltaga aktivt på olika sätt vid gudstjänsterna.
        Tror inte det finns något ”demokratiskt” möte där alla tittar så misstänksamt på varandra !
        Nu skall vi komma ihåg,att kyrkan ju numera är en fristående ”förening” och skall inte jämföras med politiska uppdrag.Därför var din uteblivna röst på den vita sedeln inte bortkastad Ruben.. 😉

    • Ler och långhalm heter det väl Månsson. Ska jag lägga till det hos dig och ta bort den här. Den behövs ju inte då. Men det är kanske skillnad på ordspråket mellan de annars hyggligt lika landskapen Skåne och Södermanland. Inga höga berg och inga djupa skogar.
      Många herresäten och omgivna av vatten ligger båda öppna att bara förse sig för de horder som vår invandringsindustri lyckas kapa åt sig av den inkomstbringande massinvandringen.

  9. Efter att ha sett Socialisternas valspott,förstår jag varför man var ovanligt vänliga,och bugade när jag kom.
    Men inte en enda tackade mig när jag gick ut !
    T.o.m. en mörkhyad av Fredriks stam,som stod och delade ut deras valsedlar vid ”min” vallokal, tittade bort när jag gick hem.Funderade om man kan se utanpå,att jag är en stolt svensk ?

  10. Hellre ”högerkristna” än ”vänsterislamister”, fast helst ateister mitt i det politiska fältet.

  11. Är precis hemkommen efter kyrkovalet i Malmö, lite besviken blev jag. Ingen representant för SD överhuvudtaget, i vallokalen. Tre val gällde rött, vitt och gult. Rött och gult fanns det valsesdlar till SD för, men inte till vitt, de var bara representerade av 5 block. Finns det någon som kan ge en vettig förklaring till detta, eftersom det här var mitt första kyrkoval överhuvudtaget. Vallokalerna är öppna till 20:00 för er som inte fått ändan ur vagnen än. 🙂

    • Ruben:
      Det fanns blanka vita i lokalen…Om du nu ville välja även med denna,var det enbart att skriva Sverigedemokraterna…och inget annat på valsedelen !
      De båda du valde är de viktigaste .

Kommentera