Ny somalisk moské i Filipstad

Somaliska kulturföreningen med över 200 medlemmar har flyttat till ett större hus i Filipstad. Där finns samlingslokaler där medlemmarna träffas och diskuterar situationen i sitt gamla hemland och hur det fungerar i det nya hemlandet. I huset finns även en moské.

– Det blev för trångt i huset på Vasagatan, därför flyttade vi till ett större hus. Medlemmarna är somalier som har uppehållstillstånd men även asylsökande kan komma och vara med oss, säger Yasmin Adam Isak som är språkråd i Somaliska kulturföreningen.

Sahane Ahmed Gulid är ordförande i föreningen. – Vi har undervisning och lär barnen kultur och religion. Vi lär ut svenska och vi har läxhjälp.

Det finns även en moské i huset. – Där samlas vi och ber och läser ur koranen. Moskén är öppen varje dag men fredagen är den stora dagen och då kommer det även folk från andra orter.

Sahane säger att mycket är annorlunda i Sverige mot i Somalia. – Vi tänker olika men vi känner oss välkomna. I Somalia skriker man och talar högt, här är ni mer tysta.

Sahane säger också att enligt den islamska traditionen är alla lika. – Men det tar vi inte alltid på allvar som man gör i Sverige. Därför har vi krig hela tiden.

Sahane har positiva tankar om Sverige. – Och svenska folket är det snällaste folket i världen. I Sverige respekterar man varandra.

Även om Sahane är positiv till Sverige så är han besviken över hur kommunen hanterat föreningens ansökan om föreningsbidrag. – Vi fick ett startbidrag men vi har inte fått något bidrag till alla aktiviteter som vi har. Och eftersom vi har många ungdomar som håller på med fotboll har vi själva fått hyra sporthallen under vintertid.

-Pettersson säger jävla kravmaskin – Vi fick startbidrag men har inte fått något bidrag till ALLA aktiviteter vi har…betala själva för fan, ni är ju högkompetenta och har säkert högavlönade arbeten.

Filipstad

NWT.se (inloggning)

 

12 thoughts on “Ny somalisk moské i Filipstad

    • Moskeer är rena o fina o har fina besökare. Du kanske inte gillar moskeer men det beror på att du inte har en aning om vad det är för något.

      Kom o besök oss så ska vi visa va vi gör.

      • En moské är till för pedofilälskare och kvinnoförtryckare.
        Islamister är lägre stående än apor och då är det ändå taskigt sagt mot aporna.

      • Din sista mening kommer att anmälas vidare. Du får ta ansvar för dina nazistiska tillmälen.
        Jag säger bara Lycka till.

      • ali1948
        Du och dina gelikar är gen skadade livsformer ni stå lägre en en amöba i utvecklingen.

  1. Nils Ferlin reser sig väl snart upp från sin bänk och promenerar bort från sina ”Barfotabarn”, när han får se vad de gjort mot hans land.

    • Ruben:
      Ögnar dagligen över Thoralfs blogg,idag ångrade jag mig faktiskt över min vana. Gick in och lyssnade på Jimmies och miljömuppans s.k. debatt inför kyrkovalet.
      Mådde före titten ganska bra,nu efteråt kan jag inte bli fri den skräckbild som denna kvinnliga nolla visade upp ! Skriver därför dessa rader av rent humant förebyggande skäl,till er läsare av/hos
      Petterssons.Undvik att titta på detta klipp,hela helgen är nu ”kaputt”,för min del.
      Tänka sig,att det finns människor som i Sverige år 2013,lägger sin röst för ett sådant ”Parti” och dess företrädare Åsa !

  2. Pettersson jag hänger på ”FY FAN”, vad vi kan vänta oss nu är en tsunami från R Mugawes fullständigt kaotiska land. Så alltså inte nog med Somalia, Eritrea, Etiopien, och så vidare. Varför i hel*ete ska vi ha hela fö* annade Afrikas skit i vårt land ? Under tiden så har jag lyssnat på SVT och ett program om äldrevården i Sverige……………..SKÄMS på er hela politiska etablissemanget och politiska massmedia ni är en katastrof, för att inte skriva ni är vidriga !
    Ja, jag är väldigt ARG !

Kommentera