Björn Ulvaeus om islam

Björn Ulvaeus intervjuas i en av världens mest ansedda tidningar – The Wall Street Journal – och säger några sanna ord.

Björn Ulvaeus är angelägen om att betona att hans kritiska syn på religion inte är riktad mot enskilda utövare av religion eller någon viss tro. Men han är inte rädd att ringa ut vad han ser som en kulturell smärta som härrör från religionen.

”Titta på allt elände i Mellanöstern till exempel. Alla dessa länder har Islam gemensamt, och alldeles för få vågar kritisera Islam som ideologi, och vad det gör med dessa länder. Jag vet att jag kan få ett slag i ansiktet för att jag säger dessa saker, men min övertygelse är att mindre religion i världen skulle vara bättre.”

-Pettersson undrar om PK törs och vill återge dessa ord eller om Björn tänker upprepa dem i Sverige…

Björn Ulvaeus till vänster i bandet som gjorde honom och de andra rika och berömda.ABBA

4 thoughts on “Björn Ulvaeus om islam

  1. Björn är inte bara en duktig textförfattare , han ser
    även hur en enfaldig religion bryter ner land för land
    med sitt medeltida tänkande. Bra Björn!

  2. Björn Ulvaeus verkar vara en förståndig kille! Betydligt vettigare än hans kompis Benny Andersson, som skänkt pengar till Fi och krävde nertagning av ABBA:s bild på Arlanda enbart på grund av tjafset kring ”sunkhålet” Slussen i Sthlm.

  3. Det jag finner oerhört komiskt (samtidigt som det är djupt tragiskt för världen) är detta med att vänstern och andra islamofiler alltid letar efter sk ”strukturer”. Ni vet, Rasistiska strukturer, patriarkala strukturer, koloniala strukturer, vita strukturer osv. osv.

    Men inom islam finns minsann inga strukturer enligt såna människor. Islam är bara ett offer för vita, rasistiska och koloniala strukturer. Allt ont som ”några få” [sic!] muslimer gör är ett resultat av vitas strukturer. Man tycks mena att om inte vita kolonisatörer hade koloniserat Arabien med sina strukturer så hade dessa ”några få” muslimer varit hur fredliga som helst och inte hatat någon.

    • Det finns en förklaring att de letar efter strukturer eftersom de själva behöver någon att tycka åt dem och sedan bildar de små självgoda hopar och eggar och stryker varandra medhårs. Att det finns andra som kan formulera självständiga tankar ingår inte i deras begreppsvärld.

      Den värsta strukturen är ändå Islam eftersom man där inte tillåts tänka utanför ”boken”.

Kommentera