Val i Australien – båda blocken mot flyktingar

I morgon, lördag, är det parlamentsval i Australien, och sittande premiärministern Kevin Rudd, Arbetarpartiet väntas förlora. I stället blir troligen konservative Tony Abbott ny ledare.

Intressant är att båda de stora partierna lovar tuffare tag mot flyktingar samt att de vill minska biståndsbudgeten

-Pettersson hör Sveriges Radio rapportera om detta, men märkligt nog är invandringsmotstånd i Australien inte ett utslag för rasism utan ett enligt SR utslag för rädsla för att flyktingarna ska drunkna på havet och för den australiska ekonomin osv…det som kallas främlingsfientliga och rasistiska krafter i Sverige kallas alltså omtänksamma och rädda i Australien enligt den opartiska statsradion…

3 thoughts on “Val i Australien – båda blocken mot flyktingar

  1. I Australien kallar man rasister för rasister. I Australien kan man vi tycka att vi ska ha en restriktiv asyl invandring av ekonomiska skäl, för att få en fungerande integration etc, utan att bli klassad som rasist eller främlingsfientlig. Detta är väldigt sunt och i debatten kan man argumentera med logiska argument utan bli klassad som en galen rasist.

    I Sverige kan man tyvärr inte detta, det är väldigt synd. Jag tycker synd om alla er Svenskar som fortfarande bor kvar i Sverige och som inte har komplett yttrandefrihet längre.

  2. Dessa omskrivningar om hur andra länder bemöter invandringsproblem är nödvändiga för 7-klövern för att de inte ska tvingas dra paralleller till hur det ser ut i Sverige. Jag skulle vilja översätta det till att våra politiker är oförmögna att lära av andras erfarenheter. De är övertygade om att vad som gäller andra länder inte kommer att ske i Sverige för Sverige styrs av självförhärligande experter. De lever så högt uppe i det blå så de är obildbara.

Kommentera