Islamistiskt mordförsök på Vilks i Malmö?

Vilks-attentat
Vilks-attentat foto der Standard

Den här historien stämmer dessvärre inte utan ett beklagligt misstag har skett, där en intet ont anande konstnär och pensionär är den omhändertagna mannen. När jag skrev om JIHAD I MALMÖS artikel till mer standardutseende, som jag har tillåtelse att göra cirka en dag efter att de själva har lagt ut artikeln, så visste jag inget annat än att det var som det beskrivits av Hans Pettersson på Jihad i Malmö. Men jag ber ändå om ursäkt, vi är alla förlorare som inget fick veta, men allra mest är det synd om den stackars 73-åriga mannen som fick många fula sår i ansiktet, som jag sett på video, och som måste ha blivit dödsförskräckt när han bara skulle visa upp sitt konstverk. Jag har dock inga förstahandsuppgifter om hur hela episoden utvecklade sig, när säkerhetspolisen gjorde sin insats. Jag finns inte ens i Malmö, utan långt därifrån, men det hade ju inte hjälpt om jag inte hade varit just på den plats där det hände./Olli Rein

 

På eftermiddagen igår genomfördes vad som verkar vara ett mordförsök på Lars Vilks i Malmö. Vilks besökte galleriet Rönnquist & Rönnquist för att intervjuas av en österrikisk journalist. Mitt under intervjun trängde en okänd man in på galleriet.

Mannen bar på en röd väska och krävde att få tala med Vilks. SÄPO-livvakterna avvisade och avvisiterade honom. Man fann då ett skjutvapen. Livvakterna slog larm och fem minutersenare var ett stort område runt galleriet avspärrat av piketpoliser. En bombgrupp tillkallades också.

 Den österrikiska journalisten från Der Standard uppger att det handlade om ett attentatsförsök. Polisen har ännu inte kommenterat gärningsmannens nationalitet eller motiv.Lars Vilks finns på Al Qaedas dödslista och har varit utsatt för ett stort antal dödshot och ett tidigare mordförsök från islamister i sitt hem.

Galleristen Henrik Rönnquist berättar: Polisen ska ha en stor eloge. Det gick på två sekunder från att de öppnaväskan tills att mannen låg på marken. Det fanns inte en chans att han skulle hinna göra något.

Vilks med yxa
Viks med yxa

UPDATE:

Den gripne mannen bar enligt ögonvittnen på en k-pist i sin röda portfölj… Han hade eventuellt sällskap med en burqaklädd kvinna, som här har fastnat på en av Roger Sahlströms bilder:

vilks_attack4_2013
vilks_attack4_2013

Kan det röra sig om den ökända galningen”Amatullah”, som redan tidigare dömts för sina mordhot mot Vilks? Det finns fortfarande ingen kommentar från polisen, men det står varje läsare  fritt att dra egna slutsatser…

JIHAD I MALMÖ

Olli kan bara hålla med Hasse Pettersson på Jihad i Malmö, tills något eventuellt avslöjande kommer. Dra egna slutsatser får alla göra, men det är dumt att publicera dem innan man vet vad som har hänt eller kommer att hända. Vi får nöja oss med att avvakta utvecklingen och bida vår tid.

18 thoughts on “Islamistiskt mordförsök på Vilks i Malmö?

    • Vilken utställning menar du? Den som var i somras var lugn, och sedan vet jag inget mer än att jag såg något om att Vilks ville fortsätta ställa ut hos den här firman. Om det blivit något vet jag inte. Jag är inte bosatt i Malmö utan längre upp i landet.

      • Jag menade nog utställningen i somras, visste inte att den redan var över dock. Tog för givet att det var Vilks utställning då han befann sig i lokalen. Men goda nyheter att det varit lugnt för övrigt!

      • Ja olli det var lugnt, jag var där. Men det är väl ändå inte meningen att en konstnär som ställer ut sina verk ska behöva säkerhetsvakter plus att det ligger prickskyttar på taken runtomkring ,kravallstaket uppsatta och mängder av poliser är närvarande. Vi är i vårt sekulära samhälle och där hör och häpna, ”härskar” en ideologi som inte erkänner demokrati !
        En ideologi, religion och politik som förtrycker det land och folk som föder och göder dem, SKANDAL.

  1. Ja där ser man. Jag litade fullt och fast på Jihad i Malmö, det brukar aldrig vara några fel. Men det var naturligtvis en överreaktion av polisen och Säpo. Men det är sånt som händer tyvärr, i sådana här fall. Min del i händelsekedjan är ju bara budbärarens, men jag ber om ursäkt ändå. Det får väl bli en läxa att inte ta något för givet, bara för att materialet kommer från känd källa, men Pettersson på JIHAD har väl blivit lurad han med troligen.

    • Stackars gamle man han kunde inte veta att Lars Vilks var i Galleriet, om han vetat så hade han så klart ringt och anmält sin ankomst. Hoppas att han kommer över denna chock det är inte lätt när man är helt oskyldig.

      Trots allt så faller skulden 100% på muslimerna eftersom de är orsaken till att Lars Vilks har livvakter ! Livvakterna skötte sitt jobb, alla i denna soppa är offer för en rabiat religion, ideologi och politik, islam.

Kommentera