Musik med risk för livet

I Irak finns en scen för extrem musik, visserligen liten men ändå och medlemmarna spelar med risk för sina liv.

Seeds Of Ibis och Janaza heter två band som tillhör den extrema variant av hårdrock som kallas Black Metal. Av förståeliga skäl finns det inte något överflöd av bilder på medlemmarna och inte heller någon vidare information, men att bägge banden har kvinnor med i uppställningen kan vi utläsa av den lilla info som går att hitta.

Det banden har gemensamt är att de propagerar mot islam och låttitlar som ”The Black Quran”, ”Jihad Against Islam” och ”Burning Quran Ceremony”, talar om att banden och dess medlemmar riskerar mycket. En fråga som också ställs i flera låttexter är varför muslimer så gärna dödar muslimer?

Det kanske är svårt att tro, men i arabvärlden finns en underground-scen med band som ingår i något man kallar ”The Arabic Anti-Islamic Legion”. Förutom ovan nämnda band från Irak, återfinns också Tadnees från Saudiarabien, Moscque Of Satan från Libanon och False Allah från Bahrain.

Seeds-of-Iblis-band-members-photo
Seeds Of Iblis
Janaza
Janaza

Informationen om banden är som sagt knapphändig, så man ska läsa det precis som det står med en liten touch av skepsis. Dock finns det en Facebook-sida till Seeds Of Iblis och en Youtube-kanal till The Anti Islamic Legion. Oavsett den fåordiga informationen om banden och deras ursprung lär man riskera mycket bara genom att skriva texter och låttitlar som banden håller sig med.

Dock finns bevisligen en liten hårdrockscen i Irak som kunde skådas i den prisbelönta dokumentären Heavy Metal In Baghdad. Hårdrockare har i alla tider levt ett eget liv som inte alltid lovordats av etablissemanget, men som det heter. En äkta hårdrockare ger fingret till etablissemanget och kör sitt race, oavsett bemötande, kritik och motstånd.

SP400_img

2 thoughts on “Musik med risk för livet

  1. Det där era j-a borgarbrackor är MOD invid dödens käftar. Ta och skriv lite i tidningarna om dessa kämpar!

Kommentera