Flydde från tältläger när polis anlände

FALUN. Gripandet av de båda 23-åringarna var en biprodukt av tisdagens aktion mot bärplockarlägren runt Falun. Efter att han deltagit vid delgivning nära Hemmingsbo åkte en av patrullerna till ett läger utanför Rostberg.

– När vi kom sprang några av dem till skogs med vad jag uppfattade som en trädgårdsmöbel, berättade en av de deltagande polismännen.

Vad männen bar på var så kallade frontbågar till två bilar. Alltså fästen för extraljus. Ena bågen har lossats så hastigt att hela fronten följt med.

Männen greps, begärdes häktade men rannsakades genast och dömdes för häleri till vardera 60 dagsböter. Bulgarerna frigavs efter rättegången.

-Pettersson är glad, gripande, häktning och dom samma dag, det är bra men sedan urartar det.

60 dagsböter, de har säkert ingen deklarerad inkomst, så de blev säkert väldigt låga och jag tvivlar på att de blir betalda och sedan släppta, herrejävlar zigenarna måste asgarva – de är redan ute i markerna och stjäl igen.

Dala-Demokaten 

3 thoughts on “Flydde från tältläger när polis anlände

  1. Myndigheterna har nu jobbat ett antal år för att göra bärplockarbranschen mer rumsren. Efter inspektioner ser det bättre ut för de som kommer hit med avtal. Det inkluderar som regel boende och fasta löner. Dessa bärplockare kommer i huvudsak från Asien.

    MEN så har vi friplockarna från Bulgarien och Rumänien som inte har några avtal. Jag har inte lyckats få fram ett exempel på att dessa jobbar med bärplockning som t ex thailändarna gör. Misstänker därför att det här med bärplockning är en fasad för andra inkomstbringande aktiviteter. Varför tillåts de överhuvudtaget att ockupera privat mark utan inbjudan från arbetsgivare? Skogsägarna står sig därför slätt och har ingen motpart att förhandla med.

  2. Ja det är fan inte konstigt att allt löskefolk trängs för att
    komma till tjyvarnas paradis Sverige. Om man åtminstone
    hade låtit packet jobba av böterna , som dom inte kan och
    aldrig kommer att betala. Varför plocka in dem överhuvudtaget,
    att döma till straff, som inte blir verkställda drar bara ett löjets
    skimmer över ett rättsssystem som överallt redan betraktas soim’ett stort skämt!

Kommentera