Finland vill ställa krav för socialbidrag

FINLAND. Social- och hälsovårdsminister Paula Risikko vill avveckla systemet med arbetsfri social trygghet.

– Systemet måste förändras så att den som beviljas social trygghet som motprestation ska delta i samhällets verksamhet. Samhället kan inte ordna allt, säger Risikko.

Risikko anser att grunderna till utkomstskydd bör ses över. Hon vill ändå inte binda den sociala tryggheten till utbildning, såsom lärarfacket OAJ:s ordförande Olli Luukkainen föreslog tidigare i veckan. Däremot kunde den sociala trygghetens storlek påverkas av mottagarens aktivitet.

Risikko anser att personer som erhåller social trygghet kunde sysselsättas av till exempel staten, kommunen eller olika arbetsverkstäder.

HBL

 

7 thoughts on “Finland vill ställa krav för socialbidrag

  1. Självklart Tony, det glömde jag. Men det är ändå lite trevligare med en närmare kultur tycker jag. Eller tycker du inte?

  2. eller så kan man köra den svenska lösningen att inte betala ut en spänn om man inte har söker sjuttielva jobb som inte finns, dvs om man nu inte tillhör det utvalda folket som de gödslar pengar på.

  3. Verkar vettigt. Finns det några länder som är föredömmen, och som man skulle fly till om det kniper, så är det Finland eller Schweiz. Möjligtvis också Ryssland.

  4. Säkert Perussuomalaiset som jagar dem på samma sätt som UKIP stör nattsömnen för Cameron och Miliband?

  5. Ja, det är verkligen dags att ställa motkrav så att vi alla får del av berikningen som 7-klövern utlovat. Med hjälp av en Sickan-plan som har en begränsad tidslinje och delmål borde detta kunna ge utdelning snart.

Kommentera