Jag är inte rasist bara lite mörkrädd

HELSINGBORG. Tröjor med rasistiska och homofoba med budskap har förbjudits på Helsingborgsfestivalen. Trots detta förbud fanns de till försäljning. homofob_t-shirt_592018v530x800

”Jag är inte rasist bara lite mörkrädd”, ”Det var bättre förr när män var män, kvinnor var kvinnor och fikus var en krukväxt” – de omtvistade tröjorna har blivit en följetong på Helsingborgsfestivalen. De förbjöds redan förra året, men fanns ändå till försäljning innan festivalledningen satte stopp. Och när tidningen besökte Södergatan på fredagen var de tillbaka.

– Jag har aldrig hört talas om att de skulle vara förbjudna. I så fall får jag väl plocka bort dem, säger knallen Jocke Svensson. Hade han fått bestämma så hade tröjorna varit borta för länge sen. Inte för att de skulle vara kränkande, utan för att de säljer för dåligt. – Jag kanske säljer två i månaden, men jag tycker de är roliga. Jag kan inte rå för att folk inte har humor.

-Pettersson tycker att tröjorna är kul och undrar vart humorn tagit vägen? Varför finns det exempelvis ingen tröja med texten Stolt islamofob på?

HD

4 thoughts on “Jag är inte rasist bara lite mörkrädd

  1. Kul tröjor. 🙂 Varför inte en tröja med den ironiska texten: ”islaminisera mera”. Skulle göra succé tror jag. 🙂

  2. Ja och det var roligare förr när en Svensk var Svensk, och
    inte som idag lite vad som helst!

  3. Fobi är en överdriven eller obetingad rädsla så islamofobi finns inte då rädslan för Islam i alla högsta grad är betingad.

Kommentera