S-politiker: Inavel i invandrarfamiljer belastar samhället

Lars_Aslan_Rasmussen_300DANMARK. Vi kan som samhälle inte göra annat än att förbjuda kusinäktenskap.

Det är ett faktum att kusinäktenskap är särskilt utbrett i många invandrarfamiljer. Det är mer regel än undantag att man i Mellanöstern, Pakistan och andra länder i området blir gift med någon i familjen och kusingifte är det mest typiska.

Lars Aslan Rasmussen som skriver detta har själv rötter i Turkiet med kurdisk far och dansk mor och han känner knappt någon som inte har ingifta kusiner i familjen och ofta flera generationer tillbaka.

Det är fortfarande en praxis som är vanlig bland invandrare bosatta i Danmark som är från ovanstående länder.

Problemet med kusingifte är mycket enkelt, risken för att funktionshindrade barn ökar markant när denna praxis tillåts äga rum genom generationer.

Tvivlar du på detta, så titta på statistiken för Köpenhamns fyra särskilda skolor för barn med omfattande inlärningssvårigheter. Skolor vars elever ofta är både psykiskt och fysiskt

Överrepresentationen beror naturligtvis på inavel i familjer med invandrarbakgrund, vilken anledning kan det annars vara?

Vi som samhälle måste erkänna denna utmaning och komma med lösningar och här finns det inget annat att göra än att införa ett förbud. För det handlar inte om information.

Det är klart att föräldrar är väl medvetna om att det finns en risk i samband med att ha ett barn med någon från sin egen familj. Men de gör det ändå, eftersom den gamla byns traditioner väger tyngre.

Borde det också vara fallet för det danska samhället?

Jag tror på ett tydligt nej. Barnens och samhällets intressen gör att det bör finnas ett förbud mot kusinäktenskap. Eftersom det har både en personlig kostnad för varje barn att leva ett liv som multihandikappade, samt att det medför stora ekonomiska kostnader för samhället.

Ett välfärdssamhälle måste naturligtvis alltid ta hand om funktionshindrade, men det är helt rimligt att ett samhälle kräver att vi inte självförvållat ökar denna risk att få barn med tunga handikapp.

Lars Aslan Rasmussen, socialdemokrat i Köpenhamn

-Pettersson tackar för detta men undrar om ni räknat med denna multihandikappskulturs kostnader Myten och Ägget?

28 thoughts on “S-politiker: Inavel i invandrarfamiljer belastar samhället

  1. När jag bodde i en stad i skåne fanns det fyra vägar ut ur staden och några kilometer från stadens avfarter hem för skadade ungar och hela staden ägdes av 2-3 familjer som hade inavlat sig med sina egna ungar. När det kommar till alkisar som förgriper sig på sina ungar så har nog skåne och norrland tagit rekord.

    • Det var då det…Idag råder i stort liknade förhållande i alla Skånes småstäder…Det som event. inte finns idag kommer över bron i morgon! Landskapet är och förblir förlorat för kommande generationer.

  2. Kände en kille som tog anabola som hete anders. Fick ett barn som var mongolid. fortsatte ta anabola fick två barn som var mogno fortsatte ta anabola fick 3 barn som var mongolider sedan en till sedan en till . Till slut 5 barn som var mongolider. Nu räknar jag inte ens in alla miljögifter människan skapat som skapar alla möjliga problem.

  3. Klart jag förstår vad jag skriver. Jag framställer bara ett perspektiv. Det är du som inte förstår vad jag menar helt enkelt. Men det är klart, vill man sitta fast i den gängse bilden så. Men sen kan man ju ifrågasätta om det verkligen är eftersträvansvärt eller inte. Men det är en helt annan fråga.

    • Jag trodde först du skämtade men nu framgår det att du inte förstår vad du skriver, eller läser, så då finns det inte mycket mer att tillägga.

    • Citat från Svenska kennelklubben där jag själv varit medlem:
      ”Att para far med dotter, mor med son eller helsyskon med varandra är ett brott mot SKKs grundregler. Många special- och rasklubbar har rekommendationer gällande inavelsgraden för en enskild parning. Kontakta gärna din klubb för mer information.”.

  4. Säg mig, varför är annars muslimerna en så stark grupp människor om det inte beror på (in)avel. Homogenitet ger styrka. Heterogenitet och mångkulturalitet ger försvagning av ett folk. Egenskaperna hos ett folk förstärks och maximeras genom (in)avel. Se på travhästar. Och före muhammed när man inte tillämpade dessa principer, var den arabiska gruppen människor, en oförarglig liten grupp människor. Tänk på travhästar , jämfört med oavlade hästar. Vilka är snabbaste och starkaste.

    Dessutom är sjukdommar mutationer som leder till utvecklingshopp. Utan dessa ”defekter”, hade vi aldrig gått upp på land, eller utvecklats överhuvudtaget från encelliga amöbor. Den defekta amöban, drev utvecklingen framåt. Det var den mutation, förändring som utvecklingen behövde. Varför är vi så svaga i väst att hävda hos. För att vi är mindre inavlade än araberna, och därmed svagare som folk, då vi muterat i mindre grad kanske också då. Och vad händer då… Jo de muterade, Inavlade tar över, för att de är starkare och mer homogena som grupp. Vi har dessutom blivit försvagade genom tidigare invandring av exempelvis valoner, finnar
    m f l. Inte genom dom i sig, utan genom att vi har blivit mer utspädda som folk, och förlorat en del av vår inre kraft och förmåga. Tänk på vikingatiden. Då var vi mer homogena och integrerade som folk, och också betydligt starkare. Kanske var det också en del Inavel då,
    p g a stora avstånd mellan grupperna svenskar i vårt land. Men det gjorde oss också kanske till ett mer dynamiskt folk.

    • Det finns inga inavlade travhästar.
      Hur det är med dina gener vet bara du själv.

  5. Jag tror snarare att fötunning av rasegenskaper, leder till defekter hos ett folk. Se bara på gatukorsningar. Är det ett sånt samhälle vi vill ha va. Genom rasförtunning försämrar man ju en ras:s goda egenskaper, och förstärker därigenom det dåliga och det psykotiska sinnessjuka hos en population.

  6. Citerat från wikipedia:

    ”Det finns tre huvudsakliga metoder som används vid avel:
    Isolering: En grupp som används för avel måste isoleras från gener utifrån.
    Styrd selektion: Uppfödare måste själva se till att exemplar med önskade drag parar sig med andra specimen med liknande drag.
    Inavel: Det är nödvändigt att tillämpa en viss grad av *inavel, för att rensa ut oönskade drag eller konkretisera önskade drag.

    Uppfödaren avgör vilka djur som ska användas i avel, beroende på vilka egenskaper som är eftertraktade i avkomman. Oftast finns det ett speciellt avelspar med de bästa egenskaperna, som får föra sina gener vidare; till exempel den ko som producerar mest mjölk eller den höna som lägger flest eller störst ägg. Självklart finns det emellertid andra egenskaper än de rent fysiska som också bör vägas in i avelsarbetet. Exempelvis är ett bra psyke och temperament hos avelsdjuren minst lika viktigt, eftersom de nästkommande avkommorna måste kunna hanteras, och de måste vara friska och må väl, för att inte kosta för mycket pengar och gemene man (stadsbo som bonde) vill ha djuren friska.”

  7. Inavel är som bögeri. Varken mer eller mindre. Att funktionshinder skulle bero på Inavel är absurt. Vilka hästar springer fortast. Vilka hundar är bäst. Jo, dom inavlade. Nej, ska man vara ärlig, så beror det på huligangenens dominans i den arabiska befolkningen, och inget annat. För annars beror också bögeri på inavel, eller…

    • Kan du inte skillnaden på avel och inavel?
      Finns inga kapplöpningshästar eller hundar som är inavlade.
      Här är det mycket strängare krav som gäller än för människor.

  8. Det här problemet är mycket större än politikerna ”tror”. Titta bara på England och deras pakistanska befolkning där det är snarare regel än undantag med kusingiften i många generationer. Har det gått bra i 2 – 3 generationer och det går åt skogen med barnen i den fjärde generationen så tenderar föräldrarna att skylla på den engelska sjukvården istället för inavel.
    Kostnaderna för samhället att ta hand om dessa, ofta multihandikappade rasar i höjden.

    • Bradford i norra UK även kallad ”Bradistan”, var kanske tidigare, men jag vet med säkerhet på 90-talet gjordes en seriös undersökning angående kusingiften och frukten av det. ”Bradistan består till mycket stor majoritet av pakistanier som gifter sig inom familjen. Det gjordes tv-program om detta som uppmärksammades av Norge, Stoltenbergs syster som är läkare var med i programmet hon fördömer kusingiften, någon mindervärdig läkare på Karolinska var också med och förnekade allt. Sparade tyvärr inte programmet, det var så deprimerande, att lyssna på som svenska.

  9. Pettersson´s jag uppskattar din/er hemsida som stökar till det för ”vanlig” media och levererar obekväma sanningar till nyfikna läsare.

    Jag sammanställer uppgifter om politiker som är dömda för brottslighet….som kan vara nyttiga att släppa när smutskastningskampanjen inför valet 2014 kör igång.

    Nu söker jag uppgifter på den (S)-kvinna som förskingrade c:a 550 000 kr för några år sedan, hon arbetade även i familjen Sahlins privata företag.

    Det blev antagligen nedtystat och jag tänker reda ut hur det ligger till, någon som vet något……

  10. Eller också får man säga som Woody Allen: Säga vad man vill om incest, men det stannar i alla fall inom familjen. 😉

  11. Förr hade ju Sverige en lagstiftning där äktenskap var förbjudet intill fjärde led- Det var nog inte så dumt, i synnerhet när Fanny Farms lagts ned a la USA:

Kommentera