Polis hittade stöldlager hos zigenarhövdingen – Stefan Palison dömd

PalisonUppdaterat 2013-07-12: Ordförande för Romernas riksförbund, Stefan Palison, döms för häleri- och narkotikabrott till skyddstillsyn och dagsböter. Stefan Palison dömdes i november förra året för häleri vid Hässleholms tingsrätt. Detta sedan polisen hittat ett stort lager med stöldgods i hans hus i Sösdala, saker tillhörande privatpersoner och företag som bestulits på bland annat verktyg och datorer.

Men domen överklagades eftersom Palison hävdade att han var oskyldig. Han sade att han hade försökt hjälpa polisen genom att gillra en fälla och för de skyldiga.

Palison, som själv arbetat mot narkotika och som starkt kritiserat romska familjer i Malmö som sysslar med detta, fälldes även för narkotikabrott. Vid husrannsakan hittade polisen amfetamin samt narkotikaklassade tabletter.

–Jag arbetar hårt mot narkotika, sade Palison efter tingsrättens dom, och förklarade att även denna del av domen skulle överklagas. Amfetaminet lades dit av en annan, uppgav han.

Hovrätten har nu prövat fallet och fastställer i stort tingsrättens dom även om ett par av häleribrotten bedöms som häleriförseelse och något ogillas. Påföljden däremot skärps. Medan tingsrätten enbart dömde Palison till skyddstillsyn väljer hovrätten att kombinera det med 100 dagsböter.

-Pettersson räknar med att Myten berättar att detta är en myt…

Tidigare 2012-11-11. I samband med en husrannsakan hos en Sösdalabo i 60-årsåldern hittade polisen stora mängder stöldgods från inbrott på företag och hos privatpersoner. Nu åtalas mannen för häleribrott vid Hässleholms tingsrätt.

Mannen misstänks för att under några månaders tid ha köpt och/eller förvarat gods som stulits från främst olika företag runt om i Skåne. Det handlar om verktyg som rörlaser, rörkapar, spikpistoler och pressverktyg i ansenlig mängd. Godsvärdet uppgår till i alla fall 70000 kronor.

Verktygen kommer från företag i Kristianstad, Hässleholm, Hörby och Lund. Bland annat bestals NCC i samband med ett arbete vid Naturum i Kristianstad samt Peab i Hässleholm.

Sösdalabon anhölls och häktades inledningsvis, men släpptes på fri fot efter 17 dagar i förvar. Han nekar till brott, men vidgår vissa omständigheter.

I mannens ägo fann polisen även en silverask som stulits i samband med ett villainbrott i Grantinge, tre båtmotorer samt ett släp som tillhör Preem i Hässleholm. Även en dator stulen från ett företag i Lund hittades.

– Pettersson tror att Myten driver med oss och inser att ljugmedia aldrig kommer att berätta att denne man är zigenarhövdingen Stefan Palison 64, under 40 år officiell ledare för zigenarna i Sverige.

1972 grundade Stefan Palison Nordiska zigenarrådet, en organisation som fungerat som språkrör för zigenarnas intressen i de nordiska länderna, bland annat i kontakter med svenska myndigheter. 1998 ändrade Nordiska zigenarrådet namn till Romernas riksförbund. Stefan Palison har varit ordförande för organisationen växelvis med Stefan Kuzhicov under de senaste 40 åren.

Den 57-åriga zigenerskan Vilma Palison, mor till Stefan Palisons åtta barn, har också dömts för stöld, snatteri och bedrägligt beteende.

Nordiska zigenarrådet och senare Romernas riksförbund har genom åren fått miljontals kronor i statligt stöd för att bedriva sin verksamhet, bland annat med syfte att få bort “fördomarna” om zigenares överrepresentation och traditionella syn på brottslighet.

Tingsrätten menar att Stefan Palison inte kan kopplas till stölderna av båtmotorerna och verktygen, vars sammanlagda värde uppgår till flera hundratusentals kronor, men menar att han måste ha insett att det handlade om stöldgods. Han döms där för häleri och narkotikabrott. Med hänsyn till Stefan Palisons ålder och hälsa anses samhällstjänst inte vara någon lämplig påföljd. Han döms därför till skyddstillsyn.

Stefan Palison förekommer sedan tidigare under 20 avsnitt i belastningsregistret.

Realisten   Läs gärna HÄR om zigenarhövdingen när han hjälper polisen bekämpa brott.

19 thoughts on “Polis hittade stöldlager hos zigenarhövdingen – Stefan Palison dömd

  1. Varför slå in öppna dörrar? Dock kommer jag osökt att tänka på läsebok för klass 1: Zebran är ett randigt djur, ränderna går aldrig ur.

  2. […] Under 500 år har det kommit zigenare, tyskar, judar, finnar och många andra till Sverige. Bara en grupp har det varit problem med hela tiden och Myten Ullenhag påstår att det enbart är svenskarnas fel? Vad händer när fördomarna visar sig motsvara verkligheten? Vad händer när zigenarnas officiella representant visar sig vara en storhälare och tjuv? […]

  3. Jag säger som Herman Lindqvist: ”svenskarna är ett extremt fegt folk, det skulle behövas mer jävlar anamma och finsk sisu”

  4. ”Med hänsyn till Stefan Palisons ålder och hälsa anses samhällstjänst inte vara någon lämplig påföljd” Men vi korkade svennar förväntas jobba till 75 års ålder.

  5. Finns det inte en plats i öknen där man kunde deportera
    detta slödder till folk, förr i tiden satte man åt folk som
    inte kunde påvisa att dom stod för sin egen försörjning,
    idag importerar vi sådana i stora mängder!

  6. Sexpressens snyftartikel från 2005 inbjuder bara till ironi och sarkasm.

    Man inser att drottning Kristina hade rikets bästa för ögonen när hon år 1637 utfärdade en allmän zigenarförordning, som innebar att alla manliga romer i landet hängas och kvinnor och barn utvisas.
    Med facit i hand är det en oerhört realistisk konsekvens av terror riktad mot vårt land och dess befolkning.

    Svenskarnas nedärvda erfarenheter sedan 1600-talet är, enligt artikeln, att zigenare stjäl, slåss, ljuger, horar, super, knarkar och dessutom är allmänt skräniga.

    Detta bevisas ironiskt nog, nästan 400 år senare, av just tattarnas galjonsfigur, Stefan Palison, tillika ordförande i Romernas riksförbund, genom att handgripligen visa att detta är sant!

    Hängning kanske är lite väl iögonfallande i dag, varför inte bara låta dem flytta in i, och kontaminera det Sagerska palatset?

    • Nu undrar jag var bor Myten Erik Ullenhag, antagligen zigenarfritt? Han om någon borde öppna sitt hem.

Kommentera