Roland Kotlar tvingade dotter spela psyksjuk för bidragspengar

Uppdaterat 2013-06-18: En 47-årig man i Malmö lät i flera år sin dotter spela autistisk och utvecklingsstörd och kom på så sätt över nästan 2,4 miljoner kronor i assistansersättning. Tingsrätten har nu beslutat att han ska betala drygt 1,6 miljoner kronor till Försäkringskassan. Assistansbolaget där den 47-årige mannen var anställd krävdes även att solidariskt med honom betala tillbaka pengarna. Men bolaget frias från ansvar. Tingsrätten anser att mannen på ett ytterst förslaget sätt vilselett både myndigheter och sjukvårdspersonal. Det fanns enligt rättens mening ingen anledning för bolaget att ifrågasätta riktigheten av den medicinska bedömningen av dottern.

-Pettersson undrar varför Roland Kotlar, rom, får rabatt. Från 2,4 miljoner till 1,6 är drygt 30 %. Det kanske inte spelar någon roll, han lär aldrig betala.

Malmö TT 

Uppdaterat 2011-12-15: Fyra års fängelse (som sedan blev 3 år i hovrätten mars 2012) blir straffet för Roland Kotlar, som enligt Malmö tingsrätt tvingat sin nu 18-åriga dotter att spela sjuk. Han döms för grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott för att ha kvitterat ut assistansersättning och vårdbidrag för närmare 2,4 miljoner kronor, skriver TT. -Pettersson undrar var straffet för att ha plågat dottern tog vägen?

Roland Kotlar, född 1965, döms till fyra års fängelse för grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott. Malmö tingsrätt, B 202-11

SVT glömde tyvärr tala om att mannen är zigensk nybyggare och pensionsräddare från Slovakien… 

Uppdaterat 2011-10-31: Pappan som förstört sin dotters liv är den 46-årige Roland Kotlar.

Zigenaren Roland Kotlar har åtagit sig att vårda dottern i hemmet 98 timmar i veckan och för det fått 25 000 i veckan. Ungefär en femtedel har betalats av Malmö kommun resterande av försäkringskassan. Sammanlagt har Kotlar fått ut över 10 miljoner kronor.

– Pettersson påstår att det går att fortsätta en bra bit till med dessa historier…de räcker faktiskt till en stor tjock bok. Enligt zigenarna är våra välfärdssystem utformade av otroligt dumma människor enbart för att ge zigenare extrainkomster.

Tidigare 2011-10-27: En man i Malmö isolerade sin dotter i tio år för att få bidragspengar för vårdnaden av henne, skriver City Malmö.

Från sju års ålder fram till i fjol höstas har den nu 18-åriga flickan isolerats i hemmet, inte fått gå i skola och förklarats infantil utan förmåga att uttrycka sig på annat sätt än med ljud- och kroppsspråk. För att vårda henne har hennes pappa fått ut över 25 000 kronor – i veckan.

Nu visar en utredning att hon sannolikt har en hög funktionsnivå, skriver City Malmö. Åklagare väntas snart väcka åtal vid Malmö tingsrätt mot pappan för grovt bedrägeri och bidragsbrott.

– Malmö, bidrag och hänsynslöshet mot en flicka sänder Pettersson dåliga vibbar. Inte av fördomar utan av erfarenhet och hade spel varit tillåtet på bloggen hade Pettersson satt en hundring eller mer på att pappan är från Mellanöstern men att TT skulle skriva den sanningen är nog inte troligt.  

Malmö TT

14 thoughts on “Roland Kotlar tvingade dotter spela psyksjuk för bidragspengar

  1. i Skalle pärs Sverige är allt möjligt när det innvandrare och bidrag.Han skiter i Svenskarna!!!!

  2. Av alla shabbiga brott, så är just fusket med att spela
    handikappad ett av det lägsta, inte nog med att man
    stjäler resurser för dem som haft oturen att bli handikappad
    antingen från födslen eller genom olyckor, utan det ökar också
    misstänksamheten när verkligt handikappade söker hjälp från
    F.K.

  3. Hej Frågande. Vi som läser denna sida gör det bland annat för att få rätt information om saker och ting, och tex namn, som aldrig nämns i TT-artiklar.

  4. Hur fan kan man få 100 000 i månaden genom att ta hand om sitt eget barn, hade inte R kotlar bluffat så hade han fortfarande kunnat få 100 000 i månaden fullt lagligt!!!???
    Hur många i Sverige betalar man ut dessa fantasisummor till? Så det är mer givande att ha en handikappad släkting än att vinna på Lotto.
    Och hur många av Anhöriginvandrarna behöver ständig hjälp och som får det av sin ”importör”när man inte ens fastställer släktskapen.
    Detta är Big Buissnes tydligen.
    Men om tant Greta vill ha hjälp med mat och städning får hon snällt betala av sin usla pension och vill hon ha hjälp med att lägga sig på kvällen kommer hemtjänst redan klockan 16.00 och lägger henne pga tidsbrist och pengabrist.
    Svenskarna begår just nu kollektivt självmord.

  5. Martin, du har fel. Jag anger källa när jag anser det motiverat. Däremot ser jag aldrig några källanvisningar på er sida.

    I detta fall har jag precis som jag antar du har åtalet (TR mål B 202-11)och skriver efter det och tidningsartiklar.

    Så var lugn, när jag tar något från er kommer det att finnas en länk till er.

    Jag väntar med spänning på att Realisten blir lika duktiga på att ange källa som vi är på den här bloggen och har du inte domen så meddela mig så skickar jag en kopia.

    Jag måste ändå passa på att berömma er på Realisten, det syns att ni lägger ned mycket jobb på det som andra förtiger. Hoppas du uppskattar det vi gör, det kommer inte ur tomma intet.

  6. Kom igen Pettersson. Du kopierar ännu en gång rakt av från realisten.se utan att ange källa. Varför då om jag får fråga? Vi lägger ner mycket tid på att gräva fram all denna fakta som övriga media förtiger. Du kan åtminstone tacka oss genom att länka till de texter som du annars framställer som dina egna.

    Läs originalet här:

    http://www.realisten.se/2011/10/31/zigenare-lurade-till-sig-mangmiljonbelopp-genom-att-lata-dottern-spela-psyksjuk/

    • Och Realisten är alltså INTE inne på flashback.org och tar del av det som flashbackarna tar fram först av alla?

      Om jag får säga min mening så verkar ALLA ”stjäla” från flashback.org. (Tråden på flashback.org startades 2010-11-27 09:18.)

    • Det där var ett osedvanligt löjligt påhopp. Nu sjönk min tilltro till ”Realisten” rejält. Jag läste er artikel och den är ju inte alls plankad.
      Att man skriver om samma sak är väl inget att förundras eller bli upprörd över. Får bara ett media skriva om en händelse så blir tillvaron ganska torftig. Håller du inte med?

    • Hej Frågande. Jag svarar med en motfråga, har TT någonsin skrivit ett namn på en icke svensk i någon artikel om brottslighet?

  7. Det blir så här när alla de instanser som har med detta avskum att göra lider av beröringsångest. Herregud någon kan ju tro att dom är rasister. Det är bättre att tiga och låta dem svagaste lida. Den här typen av mänskligt avskrap i det allmännas tjänst, är med det vidrigaste jag vet. Här skulle naturligtvis rättvisa skipas, och de i det offentligas tjänst, som inte gör det de är tillsatta till, ska utan minsta tvekan få avsked på grått papper, som det sades på den gamla goda tiden.

Kommentera