Ryskt flyg övade anfall mot Sverige

En rysk flygstyrka med tunga bombplan övade under påskhelgen mot attackmål i Sverige. Ryssarna kom överraskande mitt i natten när Sverige saknade beredskap. Nato reagerade däremot och sände upp sitt jaktflyg från Danmark.  

Den extraordinära händelsen har hittills hållits hemlig. Det var på långfredagens natt den 29 mars som den ryska flygövningen mot svenska mål inträffade. Två månader tidigare, under Folk och försvars rikskonferens i Sälen den 15 januari, slog försvarsminister Karin Enström (M) i ett tal fast:

”Säkerhets-, krisberedskaps- och försvarspolitiken syftar till att hela tiden, dygnet runt, vara förberedd på att det oförutsägbara kan inträffa.”

Enligt riksdagens beslut ska också Försvarsmaktens beredskap mot incidenter vara ”omedelbart tillgänglig”. Men verkligheten under långfredagsdygnet var en annan.

– Pettersson säger att vi har i varje fall militär i Afghanistan och utanför Somalia, alltid något…

TU-22

 SvD 

22 thoughts on “Ryskt flyg övade anfall mot Sverige

  1. Fjodor, hur säkert blir vårt land av det va. Att öka inkommande musselmaner och minska på försvaret. Fast å andra sidan, vad ska man med försvar till, när man släpper in alla fienden bakom försvarslinjen.

  2. Det ligger en plan i det hela tänk på att AF vill få våra nysvenska att söka jobb inom försvaret vilket gick att läsa här för inte så länge sen. Sverige säljs ut. Dags kanske att byta Bibeln mot koranen om man vill behålla huvud på axlarna i framtiden.

    I det ”NYA SVERIGE” våra ”NYA MODERATERNA” påhejad av Miljö Talibanerna och oppositionen håller på att skapa.

    En Islamist av värsta sorten ingå redan i försvarsutskott. Ett islamsk parti ha grundats i Sverige som har förbjudits i Tyskland av författnings domstolen pga av att det är ett radikalt islamistisk parti som förorda sharia och vill införa kalifatet (Islamisk världsdominans).

    Sverige böja sig framåt som ett gammal trött luder och ta ett i båda hålen. Med Alliansen och oppositionen som hallickar.

    2014 ha vi sista chansen att ändra på detta!

  3. Det finns ju ändå inget värt att försvara längre. Om ni inte tycker förrädarsvinen i regering och riksdag, mångkultur, rån, gruppvåldtäkter, moskéer, tortyrslakt, ”de utvaldas” totala makt och absolut förfall är nåt att bevara? Låt oss istället arbeta för och hoppas att vi går mot en gyllene gryning efter det att dagen då ”Drömmen om lyktstolparna” blivit verklighet.

  4. Att minska försvarsanslagen och öka invandringen är antagligen en del av försvaret. Målsättningen måste vara att köra landet så fullständigt i botten att det inte finns någon motivation till att anfalla. Vem vill ta över ett land i totalt kaos och ruin?

  5. Fredrik vad i helvete har vi inte råd att hålla 2st JAS startklara? Förstår bidragen skall öka ytterligare till innvandrare. Såg på text tv nu måste alla som sitter i fängelse enligt uppgift 70 % utlandsfödda få en egen ombudsman enligt 7 klövern. FY FAN!!!!!!!!!!

  6. Vi kan fortsätta sova lugnt…I detta fall var det Litauen som var vakna,och sände upp sina Jaktplan,till vårt försvar !!
    Denna nedrustning har ju pågått sedan 50-talet,men i takt med tiden årligen ökat i omfång.I dag finns inte ens drivmedel till våra dyra JAS-plan i beredskapstankarna !! Som Pettersson skriver är vårt försvar inte ens namnet värt.
    4 örlogsfartyg för vår hundratals milkust..och dessa utrustade med en 45 m/m kanon i fören !! Förresten finns ju minst ett av dem, f.n. nere vid Somalien.Alltså 25 % av ”svenska sjöstridskraften”på semester i varmare vatten !

    • Vi försvara Sverige utanför våra egna gränser. Medan fienden redan finns i landet och ha upprättad flera brohuvuden i flera Svenska städer och infiltrerad Riksdagen.

  7. Nja, sovjetunionen hoppas jag verkligen inte på igen. Och det tror jag inte på heller.

    Jag tror det blir mycket bättre. Ett moraliskt upprustat Sverige som genom deras försyn, äntligen tar itu med de stora problemen. Och bort med all PK-skit och muslimskhet, och in med mera förnuft.

    För vilka är de största folk -och landsförrädarna. Dom som vill ha stöd av den västliknande grannen i norr, eller dom som vill ha ett icke-västerländskt islamistiskt Umma kallat Euro-Asia, med Sverige som en liten provins i…

  8. Kanske inte sa dumt i alla fall
    Ryssen har en humanitar sida och kommer eventuellt att befria oss
    nar det blir revolution och nagon vill infora sharia

    Det finns hopp att vi inte far sharia utan en ny sovjetuion och det kanske ar battre

  9. Precis Argus. Men varför inte Tyskland, menar du…

    Svenska militären är Kling och Klang också, inte bara polisen ha ha. Vilket fiasko egentligen.

    • Tycker mig skönja en situation liknande den i Sverige i Tyskland så det vore liten eller ingen förändring.

  10. Det viktiga i den här händelsen är inte att det var ryska plan utan att Sverige inte hade 2 Gripenplan reda att agera.
    De ryska planen hade förvarnat om att dom skulle finnas i området, Ryska planen flög på internationellt luftrum så flygningen är en storm i ett vattenglas. Ingen kränkning skedde men våra flygplan stod i hangar utan piloter. Det är allvarligt.

    Kränkningar av vårt luftrum skedde 190 gånger under 2012. Av dessa var 12 allvarliga och 8 med militära flygplan. Det var ryssar, ester och amerikaner som passerade vårt luftrum utan tillstånd med sina militära plan.

  11. Tänk att det parti som i alla tider skyllt sossarna för
    att skära i försvarskostnaderna, ja detta parti står nu
    helt nakna utan något som helst försvar för landet!
    Dom få soldater vi har fjantar omkring nere i Afghanistan
    nyinköpta helikoptrar likaså Marinen jagar Somaliska pirater
    nere i Adenviken , våra dyra Jas plan har inte ens incident
    beredskap??? Är Svenska folket ens kapabla att rösta fram
    sina egna ledare?? Ja ytterst tveksamt när man ser resultatet,
    kanske borde vi låta andra länders folk rösta fram våra
    företrädare, för ett sämre resultat än vad som åstadkommits
    vid dom senaste valen är svårt att överträffa. Den regeringen
    måste vara oslagbara när det gäller att förstöra ett land och
    dess tillgångar, Man ska kanske inte heller bli förvånad över
    att ryssarna karskar upp sig, dom ser ju hur vanvettet breder
    ut sig här i landet och vill inte ha Muslimer till grannar, och vill
    därför skriva den dumdryge Reinfeldt på näsan om att inte
    låta Medeltidsimporten gå för långt.

    • Putin och de flesta andra ryssar vet i alla fall vad det muslimska hotet innebär. Jag har en rysk vän som undrar vad i h.lvete vi sysslar med i Sverige och jag kan bara hålla med. En invasion av ett valfritt grannland, utan möjligen Tyskland, skulle vara ett lyft jämfört med de onyttiga idioter som sitter på holmen mitt i Strömmen.

      • Och vad är det för fel på Tyskland?. De ha i alla fall förbjudit det Muslimska parti som ha grundats i Sverige i all tysthet.

Kommentera