200 tolkar kan behövas i rättegång


Mellan 100 och 200 tolkar kommer att delta i den cirka 30 dagar långa ATS Assistans-rättegången. Rättegången startar den 25 mars och är en av de största på många år. Den beräknas ta omkring 30 dagar och först framåt midsommar kommer den att avslutas.

Många av de inblandade, framför allt vittnen men även en del åtalade, behöver tolkhjälp.  – Fem eller sex språk är inblandade, säger Per Grevesmühl som ska döma i målet tillsammans med rådmannen Anders Forsbäck.

Så mycket som 100-200 tolkar kommer att engageras. Det stora antalet beror bland annat på att tolkarna har andra uppdrag och inte kan delta under hela rättegången. Dessutom har tingsrätten dubbelbokat tolkar eftersom det blir för jobbigt för dem att sitta av en hel rättegångsdag. – Det här är den största tolkbeställning som tingsrätten någonsin gjort, säger Grevesmühl. Tolkförmedlingen har fått leta land och rike runt efter tolkar.

Har ni räknat på kostnaden för tolkarna?  – Nej, men många av dem ska ersättning för hotellkostnader och annat. Så kostnadsmässigt kommer det här målet totalt att dra betydande belopp, säger Per Grevesmühl.

-Pettersson säger inget men om ni undrar vilka svinen bakom den härva är så skriv vi om dem igår HÄR. Dessutom har vi assistans härvan i Södertälje HÄR, Södertäljenätverket HÄR, Charkas i Halland HÄR osv.

Om det inte räcker med stålarna de blåst oss på med hjälp av handikappade, bland det jävligaste man kan göra så tänk på att var och en har en advokat som försvarar dem och jag hoppas att ingen på fullt allvar tror att de tänker betala advokaterna själva och tänk för fan inte på att det går åt häktespersonal och kostnaden för en person i häkte är 2 700 kr/dygn, tänk inte på vad tolkarna kostar, domarna, sekreterarna, vakter, poliser, fy fan. …tänk för fan inte på att varenda svin med något enstaka undantag är från Mellanöstern och Nordafrika men det är väl bara tillfälligheter heller hur Myten???!!!

Fusket med assistentersättningar är extremt omfattande och mer än var tredje bidragskrona utgörs av fusk, enligt Karl-Arne Ockell vid länskriminalen i Halland. Det blir totalt över 10 miljarder per år eller 4 000 kronor för varje skattebetalare i Sverige

NA 


8 responses to “200 tolkar kan behövas i rättegång

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: