Präst känner sig tvingad lämna SD

MALMÖ. Prästen Helena Edlund känner sig tvingad att lämna Sverigedemokraterna i Malmö. – Man kan inte vara anställd i Svenska kyrkan och ens riskera att bli förknippad med SD, säger Helena-Edlundhon.

Nu blev Helena Edlund, präst i Tygelsjö-Västra Klagstorps församling i södra Malmö, mer än förknippad med Sverigedemokraterna eftersom hon en kort tid representerade partiet som ersättare i sociala resursnämnden. Hon tillträdde vid årsskiftet men lämnade formellt, på egen begäran, sitt uppdrag den 7 februari.

Enligt Helena Edlund så skickade hon i stort sett in sin begäran om utträde ur sociala resursnämnden ”med vändande post”.

Helena Edlund tycker å ena sidan att uppdraget i nämnden inte är så mycket att prata om. – Jag var ju överhuvudtaget inte aktiv där så det fanns ingenting att hoppa av. Jag har per definition aldrig deltagit i något möte.

Å andra sidan riktar hon kritik mot sina arbetsgivare, Svenska kyrkan, om att det inte går att representera SD om man är präst.

– Det går inte för att jag jobbar där jag jobbar. Man kan inte vara anställd i Svenska kyrkan och ens riskera att bli förknippad med SD. Det som inte är någon stor sak i de stora kretsarna blir det i en ankdamm som Svenska kyrkan, säger hon.

-Pettersson noterar att Svenska Kyrkan motarbetar ett lagligt parti som 340 000 svenskar röstade på i det senaste valet och det säger mer om Svenska Kyrkan än om Sverigedemokraterna…

Skånskan

 

 

7 thoughts on “Präst känner sig tvingad lämna SD

  1. Nu tror jag att kyrkan är mer beroende av Sverigedemokrater, än Sverigedemokraterna är av kyrkan.

    Att inte kyrkans män och kvinnor är mer rädda om sin verksamhet är förunderligt. Säkerligen är SD tillsammans med KD, de partier som värnar mest om kristendomen och svenska kyrkan, men visst. Vill kyrkans män och kvinnor att Sveriges tredje största parti bojkottar samtliga kyrkliga verksamheter, så låt de så bli.

    Skippa söndagsgudstjänsten och låt de redan glesa bänkraderna bli ännu glesare. Gift er borgerligt, döp inte era barn, låt barnen slippa konfirmationen och riv medlemskapet om detta inte redan är gjort.

    Kyrkan lär väl snart upphöra att vara den statsledande religionen ändå.

  2. Svenska kyrkan förstår nog inte sitt eget bästa! Dom kan ju ”slå ett getöga” på hur kristna behandlas av muslimer runt om i världen!
    Meeeen det kommer ju aldrig att hända i Sverige….. Förnekelse in i det sista!

  3. Lämnade svenska kyrkan för snart 10 år sedan. Skälet var nog mest av ekonomisk art, men sedan dess har det tillkommit många skäl att lämna kyrkan men som sagt har man lämnat så har man.

  4. Snart kommer väl Svenska kyrkan att överlämna sig
    till Islam för omprogrammering till det rätta läran.
    Det kommer närmre och närmre med ett utträde ur
    Svenska kyrkan. Det fanns förr ett uttryck ” hellre död
    än röd”, och det gäller även mot Islam!

    • Tony! Gick ur Svenska Kyrkan för ca 7 år sedan p.g.a. att dåvarande Biskopen Hammar började vänslas med islam. Har aldrig varit en aktiv kyrkobesökare. För mig har den kristna läran varit förknippad med tolerans och humanism och empati med fattiga och sjuka, som ju är själva kärnan i Jesu lära. / Kallar mig numera Agnostiker

      • Det som hittills hållit mig kvar beror på att jag jobbat
        inom kyrkan,men har också sett förfallet, som sker
        inom kyrkan, och det stora hyckleri som förekommer
        där, falska profeter är vanligt förekommande, sitter
        och knäpper händer och ber till gud, men många av
        dem är bara skenheliga fån., det tråkiga är att sådana
        personer hålls om ryggen av okritiska kyrkoråd.

Kommentera