Stäng

Äpplet ett vård- och omsorgsboende med svensk inriktning

Äpplet är ett svenskt boende för dig som längtar hem på gamla dagar. Det finns många svenskar som efterfrågar ett tryggt vård- och omsorgsboende med svensk inriktning och det är precis vad vi vill erbjuda med vård – och omsorgsboendet, Äpplet.

På Äpplet nöjer vi oss inte med att bara tala svenska. När du kommer till Äpplet vill vi skapa en känsla av att komma ”hem till Sverige”. Med hjälp av möbler, mattor, dofter, tavlor och saker som påminner om Sverigehar vi utrustat de gemensamma utrymmena. Den egna bostaden inreder du själv efter tycke och smak.

Vi har mindre sittgrupper för kaffedrickarna och det finns möjlighet att ta en nubbe med sill. Vi har de klassiska sällskapsspelen, svenska TV-kanaler, svensk radio och svensk musik.

Här på Äpplet visar vi respekt och hänsyn för den svenska kulturen och den jämlikhet vi byggt in den svenska kulturen. För äldre personer med kristen bakgrund kan det vara viktigt att bli vårdad och bemött av någon av samma kön.

Familjen är viktig. När du flyttar till Äpplet är vi i första hand ett komplement till din familj. Vi tar inte över utan låter dina närstående även i fortsättningen ta ansvar, känna sig välkomna och vara delaktiga i omvårdnaden i den utsträckning de önskar och orkar.

Vi serverar hemlagad svensk husmanskost varje dag som vi planerar och tillreder tillsammans i våningsköket. Eftersom många varit ute i världen så serverar vi även utländska maträtter om de boende efterfrågar det.

Varje dag har vi en fast tid då vi över en kopp kaffe och ett dignande fruktfat diskuterar nyheter. Vi ordnar föreläsningar och underhållning på svenska språket flera gånger i veckan. Vill någon vara med i köket och laga den svenska maten så välkomnar vi det. Tillsammans rör vi i grytorna och provsmakar maten.

Självklart erbjuder vi även vanliga aktiviteter som du kan välja att delta i efter ork och förmåga. Det kan vara att promenera i närområdet, att sjunga, gymnastik, frågesport, besöka kyrkan, poesiafton, gudtjänst  etc.

Vi uppmärksammar svenska högtider och traditioner.

Vi som ansvarar för Äpplet vill hälsa dig välkommen och hoppas att du ska trivas hos oss!

Kontaktuppgifter – Äpplet.  Telefon: 08 – 58 00 47 50

Shahram Roshanghias

-Pettersson tänker, vilken dröm för alla som slitit hårt och byggt upp vårt land men som ofta med drömmar så är det naturligtvis inte sant. Äldreboendet heter i verkligheten Persikan och drivs av Kavat vård AB i Stockholm. Byt ut Äpplet mot Persikan, svenskt mot iranskt, svenska mot persiska, kaffe mot te, kyrkan mot moskén, jämlikhet mot annorlunda könsroll osv. så förstår ni att min version närmast kan beskrivas som rasistisk eftersom svenska gamlingar ska vara tacksamma för somalisk och arabisk personal som de inte förstår medan, ja, ja…ni är inte dumma och fattar.

Persikan

6 reaktioner på “Äpplet ett vård- och omsorgsboende med svensk inriktning

 1. Med tanke på hur det har gått med de afrikanska anställda som ”sålde” uppehållstillstånd i Malmö, skulle jag inte bli förvånad när dagen kommer och jag måste ”betala” lite under disken på F.kassan när jag söker bostadstillägg och en Kanak stå på andra sidan disken.
  Här gäller inte ”Ta seden ditt du kommer” oh nej man ta med sig sina seder och bruk.

 2. Om det nu till äventyrs skulle hända att vi i Sverige skulle få ett verkligt svenskt äldreboende, så kan ni ger fanken på att anmälningar för etnisk diskriminering skulle hagla in hos DO – och det skulle inte vara våra svenska gamlingar som skulle stå för dessa – icke! Vilka som skulle vara orsak till det kan vi ju lätta gissa, ja t o m ett barn skulle kunna räkna ut det.

 3. ”Äpplet är ett svenskt boende för dig som längtar hem på gamla dagar. Det finns många svenskar som efterfrågar ett tryggt vård- och omsorgsboende med svensk inriktning och det är precis vad vi vill erbjuda med vård- och omsorgsboendet, Äpplet.”

  Tänk om det ändå vore så. Jag tror att majoriteten av svenskarna skulle vilja ha det så. Och bara för att vissa av våra politiker är köpta eller förblindade av globaliseringsmaffian så ska man bygga om landet och byta ut befolkningen så inget är sig likt. Vem vinner på det och hur kan det egentligen vara en vinst? För det måste ändå finnas ett vinstintresse då starka kapitalister bakom det hela eller är det bara en hämnd för gamla oförrätter?

 4. Känner till ett par inom hemtjänsten som ondgjorde sig över att en manlig ”kund” i 80-årsåldern inte ville bli tvättad av dem, två snygga utomeuropeiska tjejer. När de fick frågan hur de gjorde så svarade de att de kallade in en personal till (en manlig som befann sig i närheten och från första början hade kunnat ta deras uppgift) så att det blev gjort. ”Kunden” skrek och levde om men det fick han göra.
  När de fick frågan hur de hade agerat om det hade varit en muslimsk manlig kund så blev de först tysta och sedan sa de att då hade de redan planerat så att någon annan hade gått dit.

 5. Jag såg ett inslag om Persikan på TV för ett tag sedan. En svensk pensionär skulle bli grön av avund. Tänker på gamlingarna i Härjedalen som i ett nafs blev av med smör, bröd, mjölk och efterrätt. Priset för maten sänktes dock inte.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: