Nya franska nyårstraditioner

welcome-to-france

Muslimer brände 1.200 bilar på nyårsafton i Frankrike

cars-burned-in-france-by-muslims-300x170

Arabiska Graffiti målad på en av de brända bilarna.

Inrikesminister Manuel Valls berättar att 1.193 bilar brändes på nyårsnatten  runt om i landet. Sammandrabbningar mellan polis och gärningsmän ägde rum i den muslimska majoritetens distrikt i staden Strasbourg och Mulhouse. Ungefär sju poliser skadades vid upploppen på nyårsafton natten.

Omkring 1.200 bilar brändes av muslimska ungdomar  på nyårsafton i Frankrike, där brinnande bilar är en ny tradition bland muslimska invånare i förhudsområdena.

Under de senaste åren har firandet av det nya året och nationaldagen (14 juli) i Frankrike ofta präglats av massvis med  brinnande bilar. På nyårsnatten  2010 brändes det 1 137 bilar. Den 1 januari 2009 – 1 147 bilar.

france-muslim-riot

Sommaren 2010 beslutade dåvarande  inrikesminister Brice Hortefeux att sluta publicera antalet brunna bilar, eftersom han ansåg att det bara uppmuntrade de muslimska ungdomarna att elda ännu fler bilar.

Den nuvarande inrikesministern säger att ”det franska folket bör få veta sanningen.”

LÄNK

2 thoughts on “Nya franska nyårstraditioner

  1. Olli : Tyvärr för de franska flickorna och kvinnorna så finns det i ”ghettona” inte några getter eller kameler.

  2. Araberna är mycket begeistrade i eldandet som en ritual i sin svinaktiga religion islam. De tror väl att de på så vis kan hålla alla djinner och smådjävlar på plats. Eller också får de väl fräs på apparaten och hamnar i ett extatiskt tillstånd innan de har hunnit gruppvåldta närmaste get eller kamel.

Kommentera