Svenska kyrkan bereder plats för avlidna muslimer

I Norrköping bereds nu plats för ytterligare 300 muslimska begravningsplatser.

Detta sker på Norra Kyrkogården och enligt muslimsk sed tillåts inga kremeringar.

Enligt muslimsk sed är graven den avlidnes plats för all evighet. Ingen får ens passera över graven och därför är graven märkt runt om, så att ingen råkar ta ett kliv på marken ovanför. Till skillnad från andra gravar, där gravrätten gäller max 50 år med vissa undantag, ska alltså en muslimsk grav lämnas orörd i all tid och evighet, oavsett. Redan nu är den aktuella kyrkogården i Norrköping för liten, så vad sker i framtiden? Kommer kristna gravar att grävas upp eller kommer man ta annan mark (åkermark, skog eller mark för bebyggelse) i förfogande? Den muslimska gruppen ökar snabbt och stort som ni redan känner till.

Källa: NT

24 thoughts on “Svenska kyrkan bereder plats för avlidna muslimer

  1. Kyrkogården en av de få platser där jag slapp att möta livets verklighet, det är numera inte helgat.

  2. Tid och evighet? Så länge någon betalar för gravvården borde det väl vara? Hur löses det rent praktiskt förresten? Skulle inte tro att muslimer vill betala ett öre till kyrkan, även om det handlar om att vårda en grav.

    • Betalade för ett år sedan för 25 år, det längsta som var möjligt. Mussar betalar ALDRIG vad det än gäller. De ska ha BETALT.

  3. Stoppa inte ner dessa muslimer i svensk jord. De passar bäst i sanden långt borta från oss svenskar.

  4. Problemet är ju att det är kyrkan som är miljö certifierade att ta hand om liken. Därför faller det sig naturligt att också muslimer bereds plats vid våra kyrkogårdar. Personligen tycker jag att dom ska kremeras och skickas i ett kuvert hem till var dom nu kommer ifrån. Men det är vad jag tycker

    • Till Olle, våra pensioner nästan humoristiskt, det finns hoppas jag inte någon i Sverige som inte för en sekund har trott att dessa invällare skulle rädda något i vårt land. Vi visste/vet att detta spektakel var ett sätt att utarma skattebetande svenskar, ………..för vi är hatade av etablissemanget och har varit sedan länge ! Läs Fredrik Rheinfeldts bok, ”Det sovande folket”. Om hat finns, så finn
      http://bokhandel.alliansfrittsverige.nu/2009/07/det-sovande-folket.html

    • Till Olle, ytterligare ett klipp med Fredrick Rheinfeldt, han sticker inte under stol med sina åsikter.

  5. Varför kan dom inte beredas plats nere i sandöknen?
    En Fråga man kan ställa sig är om muslimer kommer att
    betala någon kyrkoskatt, som andra medborgare, eller
    ingår detta också i Servicepaketet All Inklusive när det
    gäller Muslimer? Tydligen är det så att det enda som är
    bra med västvärlden är sådant som är gratis!

  6. Svenska Kyrkan, med alla sina galna kvinnopräster är en fullständig katastrof. Med manliga präster var det bedrövligt med dessa ”hen” är det fullständigt förlorat !

      • Svar till huginomunin, För prästerskapet har jag ingen respekt. De har för länge sedan förbrukat allt förtroende. Det behövs ärliga och fina representanter i vårt samhälle. I det gamla Grekland fick du aldrig en hög position förrän att du fyllt 60 år. Dvs, du måste ha erfarenhet och du behövde inte pengar.

  7. För att övergå till något trevligare än döden bland araber..
    I dag skedde ett rånförsök på ett stort Postkontor i Berlin.Rånaren en 68-årig man begärde inga pengar,men ville ha två bir !! Efter visst rabalder kunde polisen gripa ”rånaren”,som hade tagit fel på sin birlokal och Posten…

  8. Sen långt tillbaka i tiden har Västra Skrävlinge kyrka i Malmö (närmsta grannen är moskén) varit något av en familjekyrka för vår släkt, där har både bröllop,dop,konfirmationer och begravningar ägt rum. Mina morföräldrar och båda mina föräldrar har sina viloplatser där. Sen moskén kom till har det varit ett rent helsike kring kyrkogården. Inte har de visat någon respekt för de svenskar som har sina gravvårdar där. Gravstenar har vandaliserats, barn plockar blommor från gravarna och kyrkogården har använts som lekplats.

    • Där ligger min farmor och farfar och mormor och morfar med. Minns när mina föräldrar tvunget skulle dit på Julafton, en fick sitta kvar i bilen och vakta. Dom ville inte riskera stöld av julklappar innan dom körde hem till oss.

      • Eva-Marie:
        Ja det har verkligen blivit en plats som man helst undviker numera, har själv under årens lopp varit med om en hel del otrevliga incidenter därute. I min barndom var det rena vischan där. Sista utposten var den gamla herrgården och Jägersro.

Kommentera