Två ”svenska” män

Insändare från Patric

Nu sitter två svenska män gripna i USA misstänkta för terrorbrott, svenska UD besöker männen med regelbunda mellanrum. Visst är det bra att UD hjälper Svenska medborgare men skall verkligen Mohammud och Yosuf ha hjälp av svenska staten för att dom är gripna av FBI  och om dom blir dömda så kommer nog svenska staten begära att dom får sitta i fängelse i Sverige.

Som jag ser det borde inte deras ursprungsstater begära att få dom utlämnade till sig så att dom kan få genomgå en prövning av sina brott, men USA ser det väl som att i deras hemländer så blir man hyllad som en hjälte om man begår ett terrorbrott i USA.

I Sverige vill vi hjälpa hela världens befolkning, och visst skall vi hjälpa dom som kommer hit i nöd men är det verkligen meningen att Sverige skall hjälpa folk som gör kriminella handlingar i länder som dom rest till efter att dom fått medborgarskap i Sverige, eller skall vi dra in deras uppehållstillsånd och se till att deras ursprungsländer tar hand om dom?

Sverige kan inte vara hela världens socialtjänst som jag ser det vi måste ta hand om dom som bor här först, innan vi tar hand om dom som beter sig illa i sitt nya lands namn,

Önskar er alla en god jul och att 2013 blir ett år då vi i Sverige börjar se till vårat eget bästa innan vi hjälper resten av världen

//Patric

4 thoughts on “Två ”svenska” män

  1. Ett litet tillägg.
    Den ene av terroristernas bror hävdar att de är oskyldig och att de ville lämna al-Shabaab och med svenska pk-ögon är detta givetvis den version man köper.
    Till skillnad mot Etiopien-svenskarna och Dawit Isaac, har dessa två män anslutit sig till al-Shabaab och lämnat Sverige för att ansluta sig till den terroristorganisation som ligger bakom att somalier flyr landet och de har gjort det frivilligt. De har också enligt FBI deltagit i aktioner med många döda och får därför anses vara skyldiga.

    Apropå terrorist-svenskar. Är det verkligen bevisat att Mehdi Gezali är oskyldig till de anklagelser som riktades mot honom?

  2. Deras ”broschor” lyckades med bedriften att jämföra de svenska journalisterna som satt fängslade i Etiopien med dessa Al Shabaab-terrorister. De tyckte att UD jobbade väldigt mycket för journalisterna men väldigt lite för dessa helyllegossar. Kanske man skulle läsa på svenska språket lite så man förstår att det inte bara är stavningen som skiljer ”journalist” från ”terrorist”?

Kommentera