Svenska traditioner en bra väg in i samhället

Även invandrare reagerar över att svenska traditioner raseras för att anpassas in i ”Det nya Sverige”.

Ni läste säkert artikeln om den afrikanska kvinna med muslimsk bakgrund som både röstar på SD och förfasas över att ”det svenska” anses vara fult.

Vi har också läst hur personer med invandrarbakgrund skrivit både debattartiklar och ledarsidor, där man beklagar att svenska traditioner får ta smällen när de ska anpassas till dagens svenska samhälle. Sakine Madon, Bahareh Andersson, Tino Sanadaji, Paula Neuding och Nima Dervish.

I en debattartikel på SvD, går idag juristen och debattören Alice Teodorescu, ut och skriver att svenska traditioner är en av de bästa vägarna in i det svenska samhället.

”I de svenska traditionerna kan vi som inte är svenskar via modersmjölk och blodsband hitta en gemensam nämnare, en nyckel till framtiden. Att förbjuda traditioner är, långt draget, att förvägra oss som vill vara svenskar möjligheten att bli det.”

Dagens politik där traditioner förnekas, förändras och i vissa fall förbjuds, anser Teodorescu vara kontraproduktivt. Att förneka att det finns något som ens kan kallas svenskt, gör det svårare för invandrare att integreras. Teodorescu påtalar också den sanning som säger att det är en liten, men högljudd, minoritet som deklarerar villkoren över vad som anses vara okej och vad som måste stryka på foten i viljan att anpassa Sverige till dagens mångkulturella samhälle. Att hon syftar på de vänstersocialistiska medierna och kulturvänstern är inte särskilt svårt att lista ut.

Teodorescu avslutar artikeln med följande tänkvärda ord.

”För många av oss som inte är födda i Sverige innebär de svenska traditionerna, inte minst i juletid, en möjlighet att fånga nyanserna i det samhälle som vi valt att leva våra liv i.”

Tyvärr kan man inte kommentera artikeln, men en virtuell kram kan Alice Teodorescu vara värd. Tycker Stefan K som förundras över att vissa invandrare förstår bättre än 90% av svenska folket.

261418_10150234826223335_780088334_7410667_5427001_nKälla: SvD

3 thoughts on “Svenska traditioner en bra väg in i samhället

 1. Visst plockade Miri bort Tintin i Kongo från barnbiblioteket och visst har han likasinnade som vill rasera allt som är svenskt men i många fall är den någon sjuk vänsterkultur (och politiker) som står för censuren. Är de bara PK, mediakåta eller sjuka i huvudet. Om nu Sverige är så fel med sina seder och bruk (kultur) så flytta någon annanstans!
  Jag har många invandrare i bekantskapskretsen och de är mycket nyfikna på vårt julfirande m m. Hoppas att fler av dem som trivs i Sverige vågar öppna sin mun och protestera. De har bl a flytt från sharia-lagar och maktmissbruk av imamer och vill slippa detta i Sverige. Skicka ut Waberi, han talar inte för alla exmuslimer!

 2. Visst ,all den undfallenhet som uppvisas kommer inte
  av att invandrarna begär detta, utan det är ryggradslösa
  PK människor som är så satans veliga för att dom inte
  vet hur man ska uppträda för att inte på något sätt ska
  misshaga invandrarna!

Kommentera