En annorlunda jul

Sörmlands museum avstår den traditionella julmarknaden på Nyköpingshus och ersätter den med en annorlunda marknad.

Borta är de traditionella julattiraljerna som lockat många besökare varje år och istället kommer dessa att ersättas med berättelser om hur olika julen kan te sig i olika områden och reflektioner om vad julen egentligen innebär.

Medarrangörer är de s.k. Bergatrollen som gjorde sig kända efter att ha ockuperat en byggnad vid Skavsta flygplats 2009. Bergatrollen fick efter detta hyra ett gammalt magasin ganska centralt i Nyköping där stadens vänsterungdomar idag har sitt näste (artikel kommer snart på Petterssons). Bergatrollen kommer själva att ha en ”gratisbutik” på området som riktar sig mot konsumtionssamhället. Hela denna föreställning visar att vänstersocialismen tänker ockupera traditionen med jul och göra den i en egen version.

De besökare som väntar sig glögg att värma sig med kan glömma detta. De som står för fikat är Afarernas hjälporganisation och Bosniska föreningen. Läs mer bakom länken i ingressen.

”Vi måste hänga med i samtiden och en annorlunda jul ligger i tiden”, avslutar arrangörerna.

Källa: SR

 

6 thoughts on “En annorlunda jul

  1. Vad blir nästa förändring nu? Blir det på julafton kl. 3? Blir det Kalle Anka och Knatte, Fnatte, Tjatte & Blatte nu då eller?

  2. Bergatroll, Motkraft, Afa, Nyköpingsbor mot “rasism”, samt vissa av de yngre miljöstörande, förvirrade, radikala, och utdöende nyckelskramlarna.

    Same shit, different names!

    Samma Sverigehatande kravallungar som samlas under olika suspekta bokstavsbeteckningar och konstellationer, i sin ambition att skapa motsättningar och anarki i det Svenska samhället!

    Mest skrämmande är att följande företag och institutioner underblåser Sverigeföraktet och mordet på vår kultur:
    Newmarket Town AB, Öppen hand I Nyk., Kunskapsskolan, Nyköpings kommun, Länsstyrelsen I Södermanland, dadal-arda – etiopien!

  3. Så att slakta våra gamla, fina traditioner är att hänga med i tiden? Dessa förbannade vänstermuppar är inget annat än nyttiga idioter i kapitalismens tjänst, för att förtrycka och förslava svenska folket än mer. Dummare jävlar tillsammans med miljömupparna är antagligen omöjligt att finna….

Kommentera