Hur dum får man bli ??

På nyheterna igår kunde man på TV1, aktuellt, avnjuta ett verkligt höjdarreportage från PK-media.
Det handlade om en somalisk busschaufför som inte fick arbete i Sverige. Skälet till att han inte fick arbete var att han inte kunde styrka sin identitet.

En tidigare lagändring som Tobias Billström genomfört skulle ju underlätta för asylsökande att söka arbete. Nu såg reportern ett tillfälle till att ondgöra sig över att detta inte fungerade.

Jag undrar bara, hur dum får man bli. Vem anställer en som påstår sig vara somalisk busschaufför, som inte kan ett ord svenska, som inte kan styrka sin identitet, som man då inte ens vet om han är från Somalia och ens om han har busskort.

Ja, kära reportern, jag tror att alla normalbegåvade svenskar som är arbetsgivare skulle hesitera med de förutsättningarna. Det torde, bortsett läget på arbetsmarknaden var uppenbart för alla, utom reportrarna på SR.

Ibland undrar man varför man betalar TV- och radiolicens.

4 thoughts on “Hur dum får man bli ??

  1. Dessutom hade han nog blivit nobbad av SAS om han velat få jobb som pilot, diskriminerande.

  2. Ja käre reporter, man ska nog vara i mediebranschen
    för att inte förstå varför denne Somalier inte kan få jobb.
    Han hade väl som brukligt är, slängt sin identitets handlingar
    på vägen hit! Om han nu var från Somalia, var han ju ovanlig,
    så tillvida att han ville ha ett jobb., det är ju sällan att dom vill det.
    Sen kan man undra om ett Somaliskt Busskörkort varit giltigt
    i den Svenska trafiken?

  3. Om du inte vill betala TV-avgift gör du dig helt enkelt av med din TV-mottagare. Det gjorde jag för många år sedan och det är inget jag ångrar. Det är förmodligen bra för blodtrycket också. Eftersom jag bara ser TV vid enstaka tillfällen hos släkt och vänner, ser jag också tydligt hur mycket sämre det blivit över åren. På 1980-talet sände SR ett nyhetsprogram riktat till svagbegåvade och förståndshandikappade. De viktigaste nyheterna förmedlades på ett förenklat och lättbegripligt språk. Idag produceras samtliga nyhetssändningar enligt den modellen. Det är den utveckling jag noterar. Kasta ut din TV, varför betala för att utsättas för fördumning?

Kommentera