Kurden Kurdo del 2

Av Stefan K

Kurdo Baksi har bråda dagar när han i artikel efter artikel spyr ut sitt hat mot det land som närt honom sedan ankomsten till Sverige 1980.

Baksi slutar aldrig att förvåna, men i sin iver och förblindad av hat, skriver han osanningar eller mer rättvist sagt, bara delar av sanningen. Idag när Peter Mangs dömts för två mord är det självklart han som är föremål för Baksis hat och visst… det kan jag köpa.

Det ska sägas på en gång. Varken Peter Mangs,  Lasermannen, Behring Breivik, Taimour Abdulwahab, Mohammed Merah och alla andra som är villiga att döda oskyldiga människor ska försvaras, bara dömas. Dock bör även Kurdo Baksi hålla sig till hela sanningen och inte bara delar av den. Den enda organisation eller politiskt parti som Mangs varit medlem i var Vänsterpartiet och detta på 2000-talet. Vad lärde han sig där, vilka ideologier förmörkade hans syn och ska Vänsterpartiet jagas för att en av deras f.d. medlemmar begått rasistiska mord?

Baksi nämner också BRÅ:s rapport om hatbrott, men inte heller här tar han upp hela sanningen. Hatbrotten med rasistiska förtecken var mycket riktigt 72% förra året. Varför nämner inte Baksi att antalet anmälda hatbrott mot majoritetsbefolkningen (oss svenskar) uppgick till 128 stycken eller att antalet hatbrott mellan olika minoriteter var större än hatbrotten mot judar, muslimer och romer?

Jodå Kurdo, det är fler än du som läst BRÅ:s rapport.

Sedan måste jag ställa den obligatoriska frågan i dylika sammanhang: 2008 utsattes en svensk tjej i Södertälje för glåpord av ett gäng invandrargrabbar. När hon svarade tillbaks överfölls hon av gänget på 20-25 grabbar, överöstes med slag, sparkar och ännu fler glåpord. Hade inte 6 hockeygrabbar kommit till undsättning hade flickan kanske inte överlevt. Har Kurdo skrivit artiklar om vardagsrasismen på SVT Debatt om detta?

Källa: SVT Debatt

BRÅ:s rapport om hatbrott

Ps. Både John Ausonius (Lasermannen) och Peter Mangs har invandrarbakgrund, men inte heller det väljer kurden att nämna.

2 thoughts on “Kurden Kurdo del 2

  1. Sedan första gången jag såg honom på bild i rättegångssalen, så hade jag svårt att tro att han skulle vara skyldig till morden, till skadegörelserna möjligen och kanske tom troligt.
    Kommer att tänka på Thomas Quick, eller Sture Bergwall som han väl numera heter.

  2. Nu har jag ärligt talat inte följt fallet med Mangs särskilt noga. Men hur stark är egentligen bevisningen? Kan någon placera honom med rätt vapen på rätt plats vid rätt tidpunkt? Jag säger inte att han är oskyldig, det vet jag inget om. Men det lilla jag läst säger mig att han rimligen bör bli frikänd vid ett överklagande. Personligen har jag svårt att se hur han kan dömas till ansvar ens om han erkände! Spår från en Glock!!! Vi talar inte om en simpel Beretta eller S&W eller Colt här. Jaja, jag vet inte jag.

Kommentera