Politiker vill inte ha islamisk center vid stadshuset – för farligt!

Av Pettersson

S-politikern Björn Högberg vill att det islamiska centret byggs vid Coop Forum. – Det är rena vansinnet att lägga centret vid Stadshuset. Det är ett riskbygge, säger Högberg som vill ha debatt i frågan.

Ett islamiskt center vid Stadshuset är ett riskbygge, enligt Björn Högberg (S), ledamot i miljö- och byggnadsnämnden. Han föreslår i stället området vid Coop Forum.

Björn Högberg anser att det är väldigt tyst i debatten om det planerade islamiska centret. Han gillar inte tanken på att det ska byggas vid Stadshuset. Högberg sitter med miljö- och byggnadsnämnden som i dag får en redovisning i hur långt arbetet med planprocessen kommit.

– Det finns väldigt mycket åsikter i stan om den här frågan. Men allt är nedtystat. Jag tycker att allt måste upp på bordet, att alla ska få vara med och påverka. Det är det som kallas demokrati. Björn Högbergs åsikt är att det islamiska centret inte byggs centralt, utan på annan plats. Detta då han menar att det handlar om ett riskbygge.

– Vi har ett grannland som heter Norge. Jag behöver inte säga mer. Därför är allt sådant här ett riskbygge, menar Björn Högberg.

Och utvecklar: – Människan som har gjort det i Oslo och Utöya anses normal. Jag vill inte kalla honom det. Men jag säger inte att han är ovanlig, Det kan även hända här. Har man då centret mitt i centrumkärnan vid Stadshuset, och någon smäller huset och de runt omkring. Vem ska då hjälpa till så att den här kommunen går runt? Att lägga ett sådant bygge på en så utsatt plats som bredvid de byggnader där vår kommuns folkvalda och kommuntjänstemännen arbetar är lite väl blåögt.

Björn Högberg menar att när Coop Forum flyttar till Norra Backa finns en plats som är mer lämpad. – Då blir det också som en reklampelare. När man kommer in till Borlänge den vägen ser man ett muslimskt center på ena sidan och Stora Tuna kyrka den på andra. Samtidigt lugnar vi ner folk som inte vill ha det här mitt i stan.

Högberg pekar på täta bussturer till Coop Forum, och menar att området inte alls ligger för långt från centrum om nuvarande kollektivtrafik är kvar. Slutligen pekar han också på att det finns rasistiska tankar i Borlänge

– Vi måste se till att vi inte får ännu fler som är invandrarfientliga. Därför måste vi ta upp den här debatten. Mina partibröder och systrar är lite fega. jag är inte politiskt korrekt, men det har jag nog aldrig varit i mitt liv.

-Pettersson tycker att i första hand ska ett islamiskt center inte byggas alls, islam hör inte hemma i en demokrati. Ska det byggas så lägg det islamska centret i stadshuset. Eldar politikerna ska de lära sig tåla rök.

DT.se 

4 thoughts on “Politiker vill inte ha islamisk center vid stadshuset – för farligt!

  1. ollierein:
    Dina framtidsvisioner är inte alls verklighetsfrämmande…
    Kunde man ta emot alla oönskade Kosovoalbaner och Kurder,som stod i begrepp att utvisas från Tyskland på 90-talet,kan man säkert begära få dessa Salfister som tillskott i Absurdistan..
    Vi får avvakta och se vad vår älskade
    ”Statsminister”,och hans bereste diplomat Carl B,har i bakfickan !!

  2. Jag tror ju att det är stor risk för att Absurdistans enväldige härskare 32: an i sin iver att sätta nya rekord i vansinnighet, kommer att begära dessa hyperintelligenta och välutbildade forskare och kulturberikare utlämnade till Absurdistan, för att här låta dem fortsätta sina välfärdsbyggande samhällsprojekt. Så går det när man som i Tyskland inte förstår att ta vara på de krafter man har fått i present av Allah och hans pedofiler. ”Kraft durch freude”, är ju numera ett alltmer sällan använt ordspråk hos vår södra granne. Nu tar hunnerna i Absurdistan istället tillvara på den kraft dessa besitter. Det kan bli vårt nästa vapen, mot de tyska översittarna, om dem som under Hansantiden försöker att utmanövrera oss. Istället kan vi kanske med detta tillskott till vår nästan nedlagda krigsmakt, återerövra Rügen och Stralsund. Åter kan då dessa städer hissa den Absurdistanska flaggan med gul måne och skära mot en himmelsblå botten. Erkänn att detta är en stor skönhetsupplevelse, i jämförelse med det fantasilösa gul, svart, röda tyska missfoster de har idag. Länge leve det Absurdistanska folket! Men av vadå, är ännu inte fastställt.

  3. Gruvmor i Stråssa:
    Ja i Sverige fortsätter dessa vansinnigheter,men i Tyskland har man sedan igår,tagit till med hård nypor..Tills i dag har 120 lokaler i sju
    bundesländer,genomsökts och åtskilliga Salafister sitter anhållna..Deras datorer,övriga handlingar,och t.o.m en hemmabygd självmordsväst-har beslagtagits.Två av deras Islamistiska organisationer har redan förbjudits,och fler lär följa..Men ett sådant ingripande vore väl helt otänkbart i Absurdistan !!

  4. Ja man skulle göra en gallup först bland Borlängepolitikerna och sedan en annan, med ”de vanliga dödliga” skattebetalare.

    Klart är väl att moskén blir till, allt annat är ju otänkbart i dagens Sverige. Förvånansvärt hur många det är som fortfarande tror att islam är som vilken annan religion som helst.

Kommentera