Aftonbladet avslöjar – ensamkommande flyktingbarn stal från prinsessa

Av Pettersson som tackar för tipset

Kungliga smycken för 855 000 kronor har stulits från prinsessan Christina och hennes makes lägenhet vid Kungliga Slottet.

En 19-årig vän till paret erkänner att han sålt ­Gustaf VI Adolfs manschettknappar till kriminella och kastat prinsessan Sibyllas diadem i Stockholms ström. Nu åtalas han för grov stöld.

Utöver makarna själva och deras son var det bara städpersonal och en 19-årig vän till Tord Magnuson som hade haft tillgång till lägenheten. När makarna konfronterade 19-åringen erkände han att han hittat nycklarna till kassaskåpet och då inte hade kunde ­hejda sig.

– Det kom en plan i ­hjärnan, säger han i förhör.

19-åringen anlände till Sverige som ensamkommande flyktingbarn 2010 och Tord Magnuson funge­rade då som hans mentor. I polisförhör berättar Tord att de blivit mycket nära vänner och Christina säger att 19-åringen är att betrakta ”som barn i huset”. I ­perioder bodde han också i deras lägenhet vid Kungliga Slottet.

I förhör berättar 19-åringen hur han då bestämde sig för att stjäla smyckena ur skåpet och sedan skylla på städerskan som ofta vistades ensam i lägenheten.

-Pettersson undra vad det tagit åt skittidningen, skriva att stölden begåtts av ett ensamkommande flyktingbarn är inte direkt deras stil. Undrar om det beror på att det är kungligheter inblandade?

Läs mer i Aftonbladet

5 thoughts on “Aftonbladet avslöjar – ensamkommande flyktingbarn stal från prinsessa

  1. Varför gnäller det fina folket,om nu Tosse haft sig en liten stjärtgosse eller det är Stina som förlustat sig med negern är väl deras problem.
    Negrer och Zigenare är ju kända för att gilla blingbling,så det är väl ganska förståligt att han ville göra sig fin inför kommande ”herdestunder”

  2. Jag lyfter lätt på ögonbrynen av informationen, men egentligen…. är jag förvånad?

    Vare sig över tystaden eller händelsen, möjligen över naiviteten hos Herr Magnusson.

  3. Rätt åt dem, hoppas att det blir ännu mera.
    De har själva varit med och röstat fram politiker som vill ta in ännu fler ”ensamkommande barn”.
    Hur kan man kallas för barn när man är 18 år?
    Konstigt de är knappt läskunniga, har inga pengar och ändå så vet de om Sverige och kan ta sig hit. Hur komer de hit, går de till fots och hur hittar de vägen?
    I SOMALIA FINNS DET INGEN MAT,INGET VATTEN,INGA JOBB. I SVERIGE FÅR DE MAT, VATTEN, BOSTAD, LÄKARVÅRD, PENGAR – SÅ VARFÖR SKULLE DE JOBBA HÄR FÖR? WELCOME TO OUR COUNTRY – HER IS EVERYTHING FREE!!!

    • Fanny, jag förstår vad du menar men i Somalia finns allt som behövs för att försörja de nio miljoner som bor där och alla dem som ”flytt” utomlands. Där finns en lång kust där fiske och turism skulle kunna blomstra, där finns enorma stäpper där boskap kan beta, tidigare exporterades stora mängder boskap och kött. Där finns bördiga områden där det mesta går att odla, där finns mineraler som går att utvinna. Kort sagt där finns allt som skulle kunna göra soamlierna lika rika som svenskarna men nu håller de på att i stället göra oss lika fattiga som de är.

      Somalia liksom resten av Afrika är oerhört rikt. Afrikaner behöver inte svälta, de behöver inte bistånd, de behöver en spark i arslet för att börja ta vara på de enorma rikedomar som finns över hela kontinenten.

      Läs
      http://petterssons.bloggsida.se/politik/det-ar-inte-torkans-fel-%e2%80%93-stoppa-bistandet-och-radda-afrika

  4. Ha Ha släpper man in såna i huset får man skylla sig själv fast det drabbar väl ingen fattig.

Kommentera