Världens största flyktingläger – Dadaab i Kenya

Av Pettersson

Världens största flyktingläger ligger i Dadaab, den nordöstra provinsen av Kenya som gränsar till Somalia.

Där beräknas 460 000 människor bo, 445 000 av dem är somalier. Varför somalierna flyr från Somalia är svårbegripligt, där styr sedan många år fredens religion Islam och enligt islamportalen.se så ”betonar islam starkt de rättigheter människor har mellan varandra. Den söker att bevara freden i samhället genom utbildning och uppmanar sina anhängare att värna om andras rättigheter. Man kan inte uppnå frälsning i Islam genom att enbart utföra Guds påbud, man måste även hålla fast vid andra människors rättigheter Varför miljoner människor flyr från ett land till 100 % bebodd och styrt av fredens tjänare får vi ta någon annan gång – det är ju ändå bara svartmålningen enligt muslimerna.

Tillbaks till Dadaab, där bor de fattigaste av de fattiga, alla de som inte har råd att betala flyktingssmugglare för att ljugande ta sig in i bidragsländerna i Västeuropa varav Sverige är det främsta.

Exempelvis så kostar en ljugande pojkjävel som påstår sig vara 16 år men oftast är äldre och som tagit sig från Somalia i moderiktiga kläder med en mobil på fickan så han kan hålla kontakt med den släkt som är död c:a 800 000 kronor om året.

När varje krona är viktig i kampen för att rädda liv och lindra nöd gäller det att använda dem där de behövs som mest. Det kostar ofta inte mycket. Några exempel:

  • 1000 kronor räcker t ex till utrustning för att förlösa tio barn.
  • 500 kronor räcker t ex till att behandla 25 personer med malaria.
  • 250 kronor kan ge oss möjlighet att behandla två barn för undernäring.
  • 150 kronor kan bekosta tillräckligt med drickbar saltlösning för att behandla 25 kolera patienter för måttlig uttorkning.
  • 70 kronor kan ge 47 barn vaccinationsskydd mot mässling.
  • 50 kronor kan t ex rena vatten till 5 000 människor.

Dessa exempel kommer från Läkare utan gränser som tillsammans med andra organisationer arbetar eller har arbetat i Dadaab.

Man ska inte ställa människor mot varandra påstås det men för mig är det självklart. I stället för att ta emot de ljugande unga männen hade vi i Dadaab kunnat göra något av nedanstående för vad en enda lögnaktig pojkjävel kostar…

  • Förlossning av 120 000 barn
  • Behandla 600 000 personer med malaria
  • Behandla 96 000 barn för undernäring
  • Behandla 2 miljoner patienter med kolera med drickbar saltlösning mot uttorkning
  • Ge 8 miljoner barn vaccinationsskydd mot mässling
  • Ge 80 miljoner människor rent vatten.

I Dadaab är behoven enorma men samtliga av våra partier utom Sverigedemokraterna verkar tycka det är bättre att hjälpa några få som ljuger än mängder med fattiga flyktingar. Pettersson tycker att de är osolidariska högerextremister som gynnar de starkaste.

5 thoughts on “Världens största flyktingläger – Dadaab i Kenya

  1. Det är ju inte lika roligt att åka hit och hjälpa till, som att dela ut skattebetalarnas pengar i form av personliga presenter från politikerna, som inte har någon rätt att göra så. De får faktiskt lön, som är mycket hög i förhållande till de flesta här i landet. Dessa pengar kan politikerna använda, men inga andras.

  2. Tror nog att det får omdiskuteras var världens största flykingläger finns tror att i dagsläget så heter det Sverige landet där det regnar manna från himlen och lokalbefolkningen är som lydiga hundar

Kommentera