Sveriges snabbaste 14-åring

Av Pettersson

”Varven” runt Centralskolan gästades på onsdagen av Sveriges snabbaste 14–åring – Saad Alsaud. Som en inspirationskälla och idol ledde han barnen runt skolan. Saad Alsaud som har det svenska rekordet för 14-åringar på 100 meter med 11,82 sekunder började springa på Centralskolan.

– Jag var alltid med och sprang varven runt skolan, och det var här jag upptäckte att jag hade snabbheten, säger Saad Alsaud.

Projektet som går ut på att alla först ska springa eller gå två varv runt skolan, och sen fortsätta om de vill, startades för flera år sedan av Jerry Fornander och Morgan Mattson.

– Det är speciellt den sociala biten som är viktig. Vi byter inte om utan försöker få det att bli en rolig, naturlig liten grej i vardagen. Det är viktigt att röra på sig och vi tror att detta är ett bra sätt att få alla att deltaga, säger Jerry Fornander.

Barnen tycker att det är kul, bra och vissa vill börja med friidrott för att en dag kunna slå Saad. Och kanske får de möjligheten redan nästa år.

Detta vill vi göra till en tradition. 18 maj borde bli Saad-dagen, säger Jerry Fornander.

-Pettersson tycker det är tragiskt…

Fulmedia  artikeln från 2011-05-19

7 thoughts on “Sveriges snabbaste 14-åring

  1. Hur gick de för killen.. borde ha världsrekord idag 🙂 om han va så snabb redan 2011 o bara 14 år

  2. Jag känner killen och han var 14 år på bilden! barnen som är honom var 6:te klassare och inte 14 år!

  3. Finns det inga inhemska att ”hålla tummarna” för,får man ju som i Absurdistan,taga vad man haver..Om nu sammanskrapet är araber eller negrer,huvudsaken tycks vara att de bär en blågul tröja !!
    Själv har jag ju som ni vet,levt många år i Tyskland Har därför sällan några problem att heja fram ”meine landsleute” Även om det ibland känns komiskt..särskilt när man ibland hoppas,att de svenska skidskyttarna,får däng av de ”mina”…
    Det som för mig är speciellt tråkigt,är just att friidrotten i landet sjunkit så djupt.Minns 1943 som ung,när Gunder Hägg satte världsrekord på 3.43.00 inför en överfylld stadion..Denna glädje mitt under kriget,var en upplevelse som följer mig till graven…Men nu var ju detta långt före massivasionens tid,och svenska fanan hölls aktad och högt !!Nationalsången var fortfarande legal,och människorna sjöng med,utan att skämmas!

  4. Kommentar till Naivtive:
    ”I en annan artikel framgår faktiskt att det var några år sen han var 14 år……”

    Du glömde att tillfoga hur många år sedan!

    Rätt födelsedatum är 1996-06-10 vilket ger det lilla barnet en ålder på 15 år idag! Så ”några år” blir det inte förrän till sommaren, dhuuu!

  5. I en annan artikel framgår faktiskt att det var några år sen han var 14 år så man frestas att tro att rekordet var nysatt.

Kommentera