Medborgarkontoret i Brandkärr *uppdaterat

Av Stefan K

I början av 2011 bjöds det på godis och bakverk när det nya Medborgarkontoret i mångkulturella Brandkärr öppnade.

Ett av skälen med Medborgarkontoret var att hjälpa nyanlända med kontakter och sociala frågor. Ett annat skäl var de tendenser på ökad oro som kunde anas i området.

Medborgarkontoret i Trekanten (en f.d. förskola) sågs som ett försöksprojekt där Nyköpings kommun tog hjälp av det kommunala bostadsbolaget  och polisen för att ge de boende råd i frågor om föräldraskap, familjerätt, skulder, budgetrådgivning och andra sociala frågor. 2 miljoner avsatte kommunen till detta projekt.

Redan i vintras var dock pengarna slut och projektet hotades av nedläggning. Nu skjuter politikerna till ytterligare 600 000 kronor för att projektet ska kunna fortsätta även 2012. En förutsättning finns dock. Socialtjänsten måste utlokalisera en del av sin verksamhet till att gälla bl.a. nattvandringar i området.

Nattvandringar i ett så lugnt och tryggt område som det mångkulturella Brandkärr?

Bilden på Medborgarkontoret är hämtad från SN.

Läs lite mer om det skäl som media och politiker inte gärna vill prata om. SR och SR och ännu mera SR

*uppdaterat 2012-01-22 klockan 20.45

Jag vill tillägga i artikeln att de 600 000 kronor som kommunen sätter till en fortsatt verksamhet finansieras av socialtjänstens ordinarie budget. Detta finns att läsa på Nyköpings kommuns hemsida. Samtidigt publicerade SN en artikel den 19:e januari som sa att flera nyckelpersoner inom kommunens socialtjänst sagt upp sig, bl.a. efter konsekvenserna av de 2 miljoner man tvingades spara innan årsskiftet. Källa: SN

Politik handlar om prioriteringar.

7 thoughts on “Medborgarkontoret i Brandkärr *uppdaterat

  1. För hela riket tar de 14-15 % av befolkningen som är utrikes födda 67 % av försörjningsstödet (socialbidragen) det finns väl ingen anledning att tro att siffrorna är annorlunda i Nyköping.

  2. Nyköpings prioriteringar ger intrycket av att aktivt stödja befolkningsutbytet och (via skattsedeln) omdisponera innevånarnas tillgångar och egendom, helt i linje med omfördelningen av resurser i det övriga landet.
    Besparingar på sjukvård, skolor, försvaret, ungdomsverksamhet och övrig samhällsservice från Svenskar, till förmån för det omättliga, svarta hålet, invandringsindustrin.
    Helt Politiskt korrekt och enligt agendan…….

    ”77 procent av Brandkärrsborna är otrygga.”
    Det är logiskt att anta att otryggheten mest beror på rädslan för en enorm razzia mot alla illegala som uppenbarligen hålls gömda i stadsdelen, och att den kriminella, omfattande, mycket lukrativa flyktingsmugglarverksamheten skall avslöjas?

    ”Tre familjer delar lägenhet
    Den bild som ges i kommunens rapport handlar om flyktingfamiljer som utan kommunens och Nyköpingshems kännedom flyttat in från olika delar av landet och utifrån direkt via Skavsta.
    Nyköpingshems kristdemokratiske ordförande Stefan Landmark säger att det är trångbott i vissa hem.
    – Det finns trångboddhet, det finns slitage i både bostäder och i området och det finns exempel på två och tre familjer i en lägenhet, säger han.
    Oro för kriminalitet
    Enligt rapporten finns det ett antal familjer som är mer eller mindre okända för samhället i stort …”
    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=3941603

    Statistik på hur många anmält borttappade pass i Brandkärr, kontra andra stadsdelar?
    Kanske SN kan få fram den statistiken?………Skämtade bara!

    I Nyköping behövs ingen infiltrering av kriminella flyktinggömmare / smugglare…
    http://avpixlat.info/2012/01/20/hjalp-till-att-stoppa-kriminell-asylgrupp-som-soker-medbrottslingar-pa-facebook/
    ..eftersom ALLA (Kommunen, sos, hyresvärdar o bostadsbolag, polis, politiker och inte minst SN) redan vet var verksamheten bedrivs, men alla vet också vilken stigmatisering det skulle innebära att kritisera ockupationen!
    Är det tillståndet/ i Brandkärr och det outtalade stigmatiseringshotet, som polisen i Södermanland menar uppvisar ”positiva trender”?

    Sveriges rikes lag gäller bara för Svenskar, även om Svenskar ju egentligen inte finns!?!?
    Eftersom vi nu inte finns, så behöver vi ju inte heller längre någon yttrandefrihet, samhällsservice, och DEFINITIVT inte något inflytande över hur våra skattepengar fördelas….

  3. Så sant Roger. Önskar fler i Nyköping förstod hur prioriteringarna görs.
    Det ryktas om att även SD får en egen blogg på SN inom kort. Kanske att åtminstone läsarna får en ny bild av dagens kommun?

Kommentera