Två häktade för människorov

Av Pettersson

En 23-årig kvinna och en 26-årig man häktades i dag i Uppsala på sannolika skäl misstänkt för människorov. De tros ha varit med om att kidnappa en 25-årig student, som är son till en företagsledare i Östergötland. Han hade varit försvunnen i en vecka när han i går hittades vid liv i ett hus i Umeå-trakten.

De häktade nekar båda till brott. Åklagaren har begärt och fått beviljat yppandeförbud i båda fallen. Förhandlingarna hölls bakom stängda dörrar. Tystlåtenheten gjorde att nästan inga detaljer framkom, annat än att det misstänkta människorovet ska ha ägt rum från den 28 december till den 4 januari, på en gatuadress i Uppsala ett stenkast från polishuset, samt på ”andra platser” i Sverige. Åklagaren sade exempelvis ingenting om motivet.

De två misstänkta greps i måndags. I bilen de färdades i fanns saker som tillhör studenten. I samband med att 25-åringen hittades greps en tredje misstänkt, en 26-årig man. Han är nu anhållen. Den nu häktade kvinnan och studenten kommer enligt sina respektive Facebook-sidor från Linköping. Uppenbarligen kände de varandra i någon utsträckning eftersom de är vänner på nätverket. Senare i dag håller polisen presskonferens i ärendet.

– Ursäkta tjatet men Pettersson vill bara tillägga det som TT glömde. De som häktats för bortförandet av Alexander Åhman är Parastou Namdar Faiz Abadi 23 en psykologistuderande i Uppsala och läkarstuderande Elias Vecalius 26. Magnus Dahlskog 26 är anhållen, misstänkt för människorov men ännu ej häktad.

Uppsala TT

5 thoughts on “Två häktade för människorov

  1. Inte undra på att de två var ”partners in crime” – oerhört snygga båda två. När man går in på ”Elias” hemsida på Facebook, så ser man att han är med i Läkare utan gränser. Haha, en helt ny innebörd i den föreningen. (Det är en bra förening iofs.) Som insatt i studentlivet där Parastou deltagit kan jag skriva att vare sig hon eller den kidnappade läser till psykolog! Det är skillnad mellan att vara psykologistudent (vilket de är) och psykologstudent. De har båda läst bara några få delämnen psykologi, och ingens studier har gått särskilt bra… Ha det

  2. De som misstänkts för inblandningen av kidnappningen av Alexander Åhman är följande:

    Parastou Namdar Kvinna, 23
    X9880823-X768
    Anhållen och häktad för människorov
    Psykologstudent, engagerad i olika religiösa samfund. Kommer från samma stad som den kidnappade 25-årige miljonären och känner honom. I ett meddelande till miljonären på Facebook kallar hon honom för ”rumskompis”. Enligt obekräftade uppgifter ska hon ha sovit över i lägenheten natten då han försvann.
    Under utredning för ett försök till grov utpressning tillsammans med 26-åringen.
    Förnekar brott.

    Elias Vecalius Man, 26
    X9850705-X350
    Anhållen och begärd häktad för människorov
    Läkarstudent. Enligt uppgifter till polisen ska han ha kontaktat en person i Malmö för att köpa ”elchocksbatonger” och ”Knockout-piller”.
    Har eller har haft en kärleksrelation med den 23-åriga kvinnan.
    Greps i måndags morse tillsammans med 23-åriga kvinnan i en bil på E4 utanför Uppsala. Då fanns den kidnappade 25-åringens tillhörigheter i bilen.
    Förnekar brott.

    Magnus Dahlskog Man, 26
    X98507X9-2030
    ”Husägaren”, anhållen misstänkt för människorov
    Köpte det hus i Västerbotten där den kidnappade 25-åringen återfanns i går.
    Huset låg ute till försäljning på Blocket och köpeskillingen var 50 000. Nycklarna skickades per post den 18 december med rekommenderat brev.
    Till säljaren ska han ha sagt att han var konstnär och skulle ha huset som ateljé. Enligt en anhörig till mannen befann han sig i huset i går morse. De hade då kontakt per telefon. Den anhörige uppger att mannen inte är konstnär.
    26-åringen nekar till brott.

    Film från youtube på Magnus Dalskog

    Dessa tre personer nekar till brott och anses oskyldiga men misstänkta tills dom fallit.

  3. Hej Pettersson! Som nära anhörig till den drabbade ber jag dig att vara snäll och censurera hans namn. Även om det inte är svårt att ta reda på så behöver inte fler få reda på det (med det menar jag att ingen får ut något mer av att veta det). Förstår att du inte menat något illa men i respekt för den drabbade och oss anhöriga ber jag dig hänvisa till honom som ”25-åringen”. Tack snälla!

  4. Abdi och Vecalius greps 1 gång i Lund och 1 gång i Malmö i våras/somras med en släpkärra med cirka 25 cyklar som de hade stulit. Alltså de åkte fast en gång, sen åkte de ut och stal nya cyklar och sen åkte de dit igen. I Malmö greps de på Kopparbergsgatan….finns artiklar om det på internet…Uppträdde enligt rykten väldigt förvirrat då och svamlade om att det bara var ett studentspex..

  5. Nästan en liten lättnad att få läsa ett svenskt namn blad busarna, man kan ju nästan tro att vi har dött ut.

Kommentera